Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Mazda6 Dizel, Sedan ve 4x4 özelliğine sahip Station Wagon ile Türkiye’de

 dizel motorlu Mazda 6 yollara çıkıyorMazda, giderek dizel pazarında da etkinliğini artırrıyor..SKYACTIV teknolojisi ile heyecan verici bir sürüş deneyimi ve etkileyici güç ve verimlik sunan Mazda6 Dizel sedan ve SW tipleriyle yollara çıkıyor..
Mazda Türkiye’nin Satış ve Bayi Operasyonları Direktörü Mert Güçlüer, “Mazda6, markamızın prestij ürünü olarak tüm pazarlarda sağlam bir yere sahip. Ülkemizde efsane olmuş 626 DNA’larının 21. Yüzyıl
yorumu olan Mazda6 modelimizin dizelinin gelmesi ile model serisini tamamladık. Müşterilerimizin daha yüksek performans isteği ve dizel seçeneklerin her sınıfta aranması bizleri Mazda6 nın model serisini Türkiye’ye getirmek için teşvik etti. Mazda 6 dizel seçeneklerine alışılmışa meydan okuyan kombinasyonu ile şehirden kaçmak isteyen aktif aileler için 4x4 SW seçeneğini de ekledik” dedi.

Mazda6 Dizel, Türkiye’de Sedan ve 4x4 özelliğine sahip Station Wagon versiyonları ile yer alıyor. Mazda6 Dizel versiyonu Mazda6 benzinli versiyonunda yer alan Power paketinin üzerinde Power Sense donanım seviyesinde. Bu özellikleri arasında en önemlileri, Mazda Radar Hız Kontrol Sistemi (MRCC) ve Akıllı Fren Desteği (SBS), sunroof, arka koltuk ısıtma ve direksiyonda vites kulakçıkları donanımları bulunuyor.

Mazda6 SKY-D Sedan otomatik vites modelimizi 238.150 TL (İkiYüzOtuzSekizBinYüzElliTürkLirası) ’den ve Mazda6 SW SKY-D 4X4 otomatik vites modelimiz ise 249.150 TL (İkiYüzKırkDokuzBinYüzElliTürkLirası)’ den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor.

Mazda Radar Hız Sabitleme Kontrolü

Değişiklik gösteren trafik koşulları, sürücüler için özellikle uzun mesafelerde ve sürelerde stresli ve yorucu olabilir. Mazda6 ile Avrupa'da görücüye çıkan Mazda Radar Hız Sabitleme Kontrolü (MRCC) ile bu durum söz konusu değildir. Sistem, öndeki araçları izlemek ve hız – frenleri gerekli olduğunda otomatik olarak kontrol ederek güvenli bir takip mesafesi sürdürmek için ön ızgarada yer alan bir radar sensörü kullanır.

Sürücü, dört mesafe seçeneğinden birini seçebilir ve bu seçenekler, örneğin akışkan bir otoyol kalabalıklaşması ve takip mesafesi önemli ölçüde azalması gibi değişen trafik akımlarına esnek bir şekilde uyum göstermeyi sağlar. MRCC, 30 km/s hızından 200 km/s hıza kadar olan aralıkta çalışır ve araç 20 km/s’den daha düşük bir hızda hareket ediyorsa kapanır. Yani, yüksek hızlı bir otoyolda kullanılabilir; gerekli hızı otomatik olarak ayarlar ve daha sonra dik virajlı çıkış rampasında yavaşlar ve bir sonraki yolda hızlanan bir aracı takip ederek çalışır.
MRCC, en fazla 140 metre uzaklığındaki araçları tespit eder ve radar tabanlı bir sistem olarak yağmur, karanlık ve parlak güneş ışığı durumlarında da çalışmasını devam ettirebilir.

Akıllı Fren Desteği

EuroNCAP’e göre, yol kazalarının %90’ı dikkati bozulan veya dikkat göstermeyen sürücülerden kaynaklanmaktadır. Ancak, özerk acil durum frenleme sistemlerine sahip olan araçlar %27 daha az kaza oranına sahiptir; böylelikle yaralanmalar önemli ölçüde azaltılır. EuroNCAP’in 2014 yılında bu sistemlere dair araç güvenliği değerlendirmelerini değerlendirmelerine katmasının nedeni budur. Akıllı Fren Desteği (SBS) ve Akıllı Şehir İçi Fren Desteği (SCBS) kombinasyonu ile birlikte, yeni Mazda6 şimdiden geleceğe hazır.

SBS, çarpışmaları önlemeye veya en azından öndeki araçla arka taraftan çarpışmanın şiddetini azaltmaya yardımcı olur. Yukarıda açıklanan MRCC gibi, SBS de öndeki araçları 140 metreye kadar bir aralıkta izlemek için ön ızgarada bulunan radar sensörünü kullanır.

Hız ve mesafeye dayalı olarak diğer araçları “yakalama” zamanını hesaplayan bir özellik olan Mesafe Tanıma Destek Sistemi (DRSS) hız sayacının yanında bulunan olası çarpışmalarda sürücüleri uyaran 3.5 inçlik ekranı kullanarak SBS ile birlikte çalışır.

DRSS sisteminin bir kazanın kaçınılmaz olmasını belirlemesi durumunda, SBS frenleri önceden doldurur ve sürücünün herhangi bir engelleyici eylemde bulunmaması ve tehlikenin devam etmesi ile frenleri otomatik olarak uygular. Aksi takdirde, ön dolum iptal edilir.15 – 145 km/s hızları arasında aktif olan SBS, yüksek hızlarda bile öndeki araca arkadan çarpmayı önlemeye veya çarpmanın şiddetini azaltmaya yardımcı olur.

Mazda SKYACTIV-D 2.2 Dizel Motorun Teknik Özellikleri;
 Sıralı, 4 silindirli DOHC, 16-valf
Hacim  2,191 cc
Çap x strok mm 86,0 x 94,3
Eksantrik mili tahriği Triger Zinciri
Yakıt enjeksiyon sistemi Direkt enjeksiyon
Kompresyon oranı 14.0:1
Emisyon kontrol sistemi Oksitlenme katalizörü ve DPF
Maks. güç (d/d) kW PS 4.500 de 129 / 175
Maks. tork (d/d) Nm 2.000’de 420
Yakıt deposu kapasitesi l 62

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..