Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yakıt ekonomisi sağlayan yaz lastiği

Önümüzde bahar dan sonra ufukta yaz mevsimi var!
Havaların ısınmasıyla sürücüler kış lastiklerini depolayıp yaz lastiklerine geçiş yapmaya başladı. Kış aylarında lastiklerden beklenen karlı zeminde yüksek tutunmanın yerini, yüksek performans ve kısa fren mesafesi ile birlikte yakıt ekonomisinde sağlanan ekonomi alıyor. Araçların yakıt tüketim değerlerinde yüzde 20 oranında söz sahibi olan lastikler, bu bağlamda sürücülerin tercihlerini etkileyebiliyor. Farklı özellikleri ile yaz aylarında sürücülere maksimum fayda
sağlayan Petlas PT 835, kendine has sırt deseni ve karışımı ile yakıt tüketimi değerlerinden ödün vermeden üstün performans sağlamak üzere üretildi.


Yakıt ekonomisi ve güvenlik bir arada


Günümüzde gün geçtikçe önemini artıran yakıt ekonomisi kavramında önemli pay sahibi olan lastikler, aracın yakıt tüketiminde yüzde 20 oranında söz sahibi. Otomotiv sektörünün yakıt ekonomisi ve emisyon değerlerinde sürekli daha iyi sonuçlar ortaya çıkarmak için çabalarını lastik sektörü de takip ediyor. Çünkü kolay dönen bir lastiğin sürtünme enerjisi azdır ve bu durum yakıt sarfiyatını azaltır.

Petlas PT 835 bu sebeple kendine has tasarımı, taban yapısı ve sırt karışımı ile yakıt tüketimi değerlerinden ödün vermeden üstün performans sağlamak üzere üretildi. Sırt bloklarını ayıran yapıya eklenen Z tasarımı ile PT 835, üst düzey manevra yeteneğinin yanı sıra hem kuru hem ıslak zeminlerde çok kısa fren mesafesi sunuyor.

Kaldırım çiziğinden korkmayan lastik


Virajlarda, içten dışa yönelen omuz kanalı yapısı ile yola tutunma yeteneği artırılmış olan PT 835’de yağışlı havalarda suyun performansını etkilememesi için çevresel 3 kanal ile suyu hızlıca tahliye edebiliyor.

PT 835, yanak bölgesinin ekstra koruma bantları ile güçlendirilmesi sayesinde tüm çizilme, çarpma ve sürtünmelere karşı daha fazla dirençli.

Dayanıklı ve uzun ömürlü


İçyapısında bulunan eksiz topuk teli ve yüksek dayanıma sahip katlardan oluşan dış yüzeyiyle PT 835, özel profilli sert topuk dolgusu ile üstün dayanıklılık sağlar.


PT 835’in uzun ömürlülüğünü sağlayan etkenlerden biri de eksiz spiral naylon içeren takviye kuşak ve geniş çelik kuşaklar.


Tüm bu ekstra özellikleri ile PT 835, AB standartlarında bir lastik olarak karşınızda. Çevre dostu bilinçle geliştirilen, silika içeren özel kauçuk kompozisyonu ile PT 835, aynı zamanda geniş taban alanı ile düşük ve yüksek hızlarda değişmeyen eşit basınç dağılımı sağlıyor.

Fısıltıyla konuşursanız sesini duyarsınız


PT 835, tasarım yapısı ve üretiminde kullanılan kauçuk kompozisyonu, üstün performansına rağmen üst düzey sürüş konforu sağlar.

Bağırarak konuşan birinden daha az ses çıkaran PT 835, 72 desibel ses düzeyine sahip.

Petlas Hakkında
 
1976 yılında kurulan, 1989 yılında da ilk lastiğini üreten Petlas, 2005 yılında itibaren üretimini Türk sanayiinin güçlü kuruluşlarından Abdulkadir Özcan A.Ş. bünyesinde sürdürüyor. Bu tarihten itibaren fabrikadan yönetim politikasına, AR-GE çalışmalarından insan kaynaklarına her alanda markayı daha da ilerletecek adımlar atıldı. Petlas, 2.000.000 m²'lik alan üzerinde yer alan 350.000 m²'lik kapalı alana sahip fabrikada her türlü kara taşıtı lastiğin yanı sıra savaş uçağı lastiği de üretiyor. "Güvenli Lastik" kavramına büyük önem veren kuruluş, lastik-deney test merkezinde ürünlerini uluslararası standartlardaki testlerden geçiriyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 100’ün üzerinde ülkede satışa sunulan PETLAS, belirlediği vizyonu gereğince dünya pazarlarında, uluslararası markalaşma sürecinin gereği olan araştırma-geliştirme, teknoloji, üretim, yönetim ve pazarlama anlayışı ile yer alıyor ve her geçen gün pazar payını artırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..