Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İlk yerli otomobil Devrim; Antalya'da, Konya'ya da misafir olacak

Devrim Otomobili, sinemasının yapılmasından sonra daha çok halkın karşısına çıkar oldu. Gerek etkinlik , gerek konusuyla artık bilinirliği en üst düzeyde..İlk milli otomobilin üretim hikâyesini anlatmak ve Dokuma Kent Parkı’ndaki sergilemek amacıyla  Kepez belediyesi tarafından  yaptırılan Devrim Otomobili, Konya’da gerçekleştirilecek olan otomobil  konferansının en önemli  konuğu olacak.





Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, nostaljik araç koleksiyonu çalışması ulusal ve uluslararası etkinliklerde yer almaya devam ediyor.





Dokuma Fabrikası'nda sergilenmek üzere belediyenin atölyelerinde özel olarak yaptırılan İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki nostaljik tramvay vagonun bir benzeri, Antalya EXPO 2016 fuarının sosyal medya hesabında tanıtılmıştı.

Devrim otomobil konferansında
Başkan Hakan Tütüncü’nün, çocukların ilk milli otomobilin üretim hikâyesini öğrenmeleri için prototipini yaptırdığı Devrim otomobili de Konya’da sergi daveti aldı. Başkan Tütüncü, Konya’da 25-26 Mayıs tarihleri arasında 4.sü düzenlenecek olan OSEG-Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözümü İçin Kümelenme Konferansı’nda, sergileneceğini açıkladı.





Belediye kendisi yaptı
Tütüncü, yerli otomobildeki sanayi hamlesini anlatmak için yaptıkları Devrim otomobilin prototipinin uluslararası bir konferansta sergilenecek olmasından gurur duyduklarını belirtti. Devrim’in prototipi, Dokuma Fabrikası’nın ambarlarında, güzel sanatlar alanındaki akademisyenler tarafından yapıldı. Dokuma Fabrikası’nda sergilenen araç,
 Eskişehir TÜLOMSAŞ’ta sergilenen ilk Türk otomobili olan Devrim’in tüm özelliklerini taşıyor.







Otometre olarak, bu girişimi olumlu buluyoruz. Ancak, Kepez Belediyesi'nin yaptırdığı Devrim Otomobili, gerçeğinden  dış görünüm itibarıyla kalın tavanıyla ayrılıyor.İç mekan hakkında bir bilgi yok.Tavanın bu şekilde görünmesi de büyük olasılıkla ikinci yerli otomobil Anadol üzerine yapılandırıldığından olabilir.




Üstteki ilk dört fotoğraf http://www.kepez-bld.gov.tr/ adresinde yer alan Kepez Beldiyesi'nin 
yaptırdığı Devrim Arabası. Siyah beyaz olanı Tülomsaş'ın (http://www.tulomsas.com.tr/) internet sitesinde yer alırken  en alttaki siyah Devrim ise 2014 yılında bizimde katıldığımız Otomobil Distribütörleri Derneği ODD'nin Otomobil Gladyatörleri Ödül Töreni'nde sergilendi..






Şu halde, aslı ne yazık ki 1 adet olup Eskişehir Tülomsaş tesislerinde bulunuyor.
Devrim Arabaları adlı sinema filminde yer alan örnekleri ve Kepez Belediyesi'nin yaptırdığıyla beraber tahminim 3 adet örnek Devrim otomobili daha var!


Kaynak; http://www.kepez-bld.gov.tr/news.php?id=4832/Devrime-Konyadan-davet-geldi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..