Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İzmir ve Düzce'den renkli ve heyecanlı anlar

 otomobilin doğayla barıştığı anlar..İzmirpark'ta  2016 Türkiye Pist Şampiyonası'nın ilk  ve Düzce Kaynaşlı da ise 2016 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın ikinci yarışı yapıldı. Renkli ve çekişmeli geçen yarışlarda ilk sıraları Borusan Otomotiv Motorsport’un BMW Z4 GT3 ile yarışan pilotu İbrahim Okyay ile Jeep CJ5 ile yarışan Sakarya’dan Hüseyin Memi-Ali Pertev ikilisi aldı.
2016 Türkiye Pist Şampiyonası sezonu, Ülkü Motorsporları Kulübü organizasyonu ile İzmir Park’ta ilk yarışlar ile açıldı... 2 kategoride 13 sporcunun mücadelesi ve Apexmasters pilotlarının drift gösterileri izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.

Türkiye Pist Şampiyonası’nda 2016 sezonunun ilk yarışı, 09-10 Nisan tarihlerinde Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından 13 sporcunun katılımı ile İzmir Park pistinde düzenlendi.

Süper ve Maxi grupta ikişer yarış ile tamamlanan organizasyonda; Apexmasters Türkiye Drift Şampiyonası’nda yarışacak pilotların dirft gösterileri izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.
Maxi Grupta 1 yıl aradan sonra Türkiye Pist Şampiyonası’na dönen Borusan Otomotiv Motorsport’un BMW Z4 GT3 ile yarışan pilotu İbrahim Okyay sıralama turlarında kaydettiği 52.294’lük zamanıyla İzmir Park pist rekorunun sahibi olurken her iki yarışı da kazanarak sezona hızlı bir başlangıç yapmış oldu. Maxi’nin ilk yarışında Porsche 997 GT3 ileÜlkü Motorsport pilotları Ümit Ülkü ikinci, Ali Özerinç üçüncülüğü elde ederken, ikinci yarışında Ebam Gedik Racing Team adına Porsche 997 GT3 ile Ahmet Mutlubaş ikinciliği ve Ülkü Motorsport adına Porsche 991 GT3 ile Bilal Saygılı üçüncülüğü elde eden sporcular oldular.

Super grupta da, sporcular hanelerine yüksek puanlar yazdırmak için kıyasıya mücadele ettiler. 20 turluk her iki yarışın birincisi BMW320 TC ile Ülkü Motorsport pilotu Ümit Ülkü olurken, her iki yarışta ikinciliği Ebam Gedik Racing Team adına Honda Civic Type-R FN2 ile mücadele eden Yağız Gedik elde etti. Günün ilk yarışında üçüncülüğü Honda Civic Type-R EP3 ile Ahmet Mutlubaş, ikinci yarışında ise BMW320 TC ile Ülkü Motorsport pilotu Galip Atar elde ettiler.

2016 Türkiye Pist Şampiyonası’nda ikinci ayak yarışları, 25-26 Haziran tarihlerinde İzmit Körfez Pisti’nde düzenlenecek…
 otomobilin doğayla barıştığı anlar..
2016 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın ikinci yarışı, Düzce Offroad Kulübü (DOSOD) tarafından 33 araç ve 66 sporcunun katılımı ile 09-10 Nisan tarihlerinde Düzce Kaynaşlı’da gerçekleştirildi...

Türkiye Offroad Şampiyonası’nda sezonun ikinci yarışı Jeep CJ5 ile yarışan Sakarya’dan Hüseyin Memi-Ali Pertev ekibinin zaferi ile sona erdi. Düzce Valiliği, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediyesi katkıları ile Düzce Offroad Kulübü tarafından 09-10 Nisan tarihlerinde Kaynaşlı Motorsporları Merkezi’nde düzenlenen yarış, seyircilerden de büyük ilgi gördü. 2 gün boyunca 6 etapta 33 araç ve 66 sporcunun mücadele ettiği yarışta, ilk gün 15 kilometre uzunluğundaki orman etabı 3 kez, ikinci gün ise 5 kilometre uzunluğundaki engel etabı 3 kez geçildi.

Zorlu mücadele sonunda genel klasmanda ikinci sırayı Toyota Hilux ile Cemal Akagündüz-Caner Akkafa elde ederken, üçüncülüğü kazanan ekip de Jeep Cherokee ile Murat Taşlıdağ-Hüseyin Kurt oldu. Sınıf 1’de Suzuki Vitara ile Serdal Özer-Tamer Akdağ, Sınıf 2’de Suzuki Grand Vitara ile İrfan Özdemir-Engin Başkurt, Sınıf 3’te Cemal Akagündüz-Caner Akkafa ve Sınıf 4’te de Hüseyin Memi-Ali Pertev birincilikleri paylaşan ekipler oldular. Yarışın tek kadın sporcusu İlayda Hancı da Batuhan Korkut co-pilotluğunda takla atmasına rağmen iki gün sonunda Sınıf 1’de ikinci olarak tamamladı ve şampiyonadaki iddiasını sürdürdü.

Türkiye Offroad Şampiyonası’nda 3.ayak yarışları, Ankara Offroad Kulübü (ANDOFF) tarafından 30 Nisan- 01 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..