Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli otomobil mi, Yerli Smart mı, Yerli Rover mi?

 Yerli otomobil geliyorYerli otomobilde yeni isimler geliyor; İstikbal Otomotiv ve ARC Otomotiv..Kayseri'de üretilmesi planlanan otomobillerden bir  bölümünün ARC ve SMARC markalarını kullanması bekleniyor!
İstikbal Otomotiv ve ARC Otomotiv konusunda internette  bilgiye rastlamak 


 

bir kaç kaynak dışında zor!Önümüzdeki günlerde tanıtım yapılacağından bahsedilen otomobillerden biri 2007 ile 2014 yılları arasında  üretilen  Smart modeliyle aynı.
 Aslında Yerli Smart imal edilmesi planlanıyor diyebiliriz. Bir başka modelin ise
Rover / Roewe ile benzerliği dikkat çekiyor.

 Yerli otomobil geliyor


ARC adıyla bahsedilen otomobilse biraz Alman markalarından esintiler taşıyor gibi.
Aslında benzemek, başka bir modelden esintiler taşımak günümüzde birebir değilse olağan!Araçlar birbirine benziyor artık.En yakın örnek Yeni Fiat Tipo Sedan!
Otomobil üretmek şüphesiz kalite, yaygın servis ağı, dayanıklık , çevreci, teknoloji ve maliyet gibi kriterler olmak şartıyla faydalı ve güzel bir şey. Ama bir sene sonra ortada yoksanız kandırmaktır kısaca.


ARC ismiyle bahsedilen araç için yerli veya yabancı ortak beklenirken hali hazırda içlerinde SUV modeli de dahil 5 modelin olduğu ve devletten halen destek alınmadığıda  verilen bilgiler arasında.

 Türkiye'nin otomobille hikayesi Osmanlı İmparatorluğu'nun sonlarında başlarken ilk otomobil imalatı da 1929 yıllarına rastlar.Aslında imalat veya üretimden daha çok montaj demek daha doğru olur.Ford otomobilleri İstanbulda bir kaç yıl üretilir, 1950'lerin sonlarında ilk ve yerlilik oranı en yüksek otomobil Devrim ortaya çıkar.
Tofaş, Oyak ve Otosan'ın Avrupalı markalarla ortak üretimi, 1990'larda Toyota gibi Japon markaların katılımı ve Saab 9-3 platformunun devlet tarafından alımıyla günümüze geliyoruz..Yerli otomobil konusunda bir çok proje ortaya çıkıyor, tabi bunların ne kadar yerli olduğu, yada ne kadar hayata geçebileceği, destekleneceği  tartışmaya açık.


Araçların teknik özelliği konusundaysa bir bilgiye rastlamamız mümkün olmadı!

Kaynak;
https://www.youtube.com/watch?v=Q01Xl6Hh5Bo&feature=autoshare
https://plus.google.com/102066467086547292301
https://twitter.com/isikbalotomotiv
 http://projemturk.org/yerli-otomobil-t11-60.html
 http://projemturk.org/yerli-otomobil-t11-40.html
www.arc-otomotiv.com
http://www.smarcotomotiv.com/

2 yorum:

  1. Bana hiç inandırıcı gelmedi bunlar. İnternette bir açıklama bile bulamadım. Linklerinin çoğu hatalı çıkıyor. Keşke gerçek olsa. Devletin elektrikli aracı hariç hiç bir proje gerçekçi gelmiyor bana. Hatta Devletin projesinden bile yüzde 40 umudum var :( Yerli otoyu bize yedirmezler.

    YanıtlaSil
  2. Evet bazı linkler açılmıyor.Sanki Çin otomobilleriyle bir işbirliği varmış gibi görünmkle beraber İstikbal Mobilya ile İstikbal Otomotiv'in bağlantısı olabilir mi diye bir soru aklımdan geçiyor!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..