Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İlk yerliden son yerliye otomobilde son gelişmeler

Dünyada  gündem; elektrikli ve alternatif yakıtlı araçlar, sürücüsüz otomobiller..Bizde ise kampanyalar, vergiler, yerli otomobil, otomobil satışları ve trafik..
Otomobil dünyasında dikkat çekmeyen bir haber vardı geçtiğimiz günlerde; 1961 yılında Türkiye'nin ilk yerli otomobiline dair..
129 günde sıfırdan imal edilen yerli  otomobil Devrim'i imal eden 23 kişilik ekibin en genci ve son üyesi Kemalettin Vardar,  İstanbulda vefat etti.83 yaşındaki Kemalettin Vardar, daha önce Eskişehir Lokomotif ve Motor Sanayii Müessesesi ile Eskişehir Çimento Fabrikası'nın müdürlüğünü yapmıştı.

Son haberlere göre Tübitak'ında etkin şekilde yer aldığı yerli otomobil, 2019 yılında yollara çıkacak.Yerli otomobil; dizel, benzinli ve elektrikli motorlara sahip olarak B, C ve D segmentlerinde üretilecek.

Türkiye'nin İran'la ilişkileri son dönemde, Suriye sebebiyle gergin seyrederken İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Mohammad Reza Nematzadeh'in,  Türkiye ile ortak otomobil üretirsek tüm dünyaya ihraç edebiliriz demesi şaşırttı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın, İran’daki resmi temasları sırasında dört sanayi bölgesinin kurulması ve bu bölgelerde Türk sanayicilerin yatırım yapması  görüşüldü.Bu görüşmede petrol, doğlgaz ticaretinin yanında otomotiv dahil bir çok alanda işbrliği yapılması amaçlandı.

Adana'da , Çukurova Üniversitesi TEMSA Otomotiv Mühendisliği Bölüm binası ve laboratuvarları,  30 Nisan 2016 Cumartesi günü düzenlenen törenle açıldı.

Temsa; ar-ge, ihracat, etkinlik ve eğitime yatırım gibi konularda da etkinliğini giderek arttırıyor.

21- 24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.İstanbul Comvex, Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik  Sanayi Fuarı , Lojistik ve Taşıma Fuarı'yla beraber yapılacak.

2 yorum:

  1. İran'nın khodro samand diye yerli otomobili var zaten. Neden öyle bir şey demişler ki?

    YanıtlaSil
  2. Aslında iRan da Samand dan farklı markalarda var. BelkiTürkiye ile sanayi alanında işbrliğini geliştirmek ve üçüncü dünya ülkelerine ihraç etmek amaçlı düşünülmüş bir şey. Bu arada İran otomobilleri Güney Amerika gibi ülkelrde de üretiliyor. Bu bakımdan bizden iyiler!
    http://www.otometre.com/2013/12/peugeot-samand-renault-suzuki-ikco.html
    http://www.otometre.com/2009/05/turkiyeden-irana-irandan-turkiyeye.html
    http://www.otometre.com/2016/01/renault-peugeot-ve-mercedes-benz-irana.html
    http://www.otometre.com/2015/07/otomobile-iran-etkisi-olur-mu.html

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..