Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Masallardan fırlamış gibi bir kent: Valencia

Mimari yapısı, tarihi ve birçok kültüre ev sahipliği yapmasının yanı sıra, Avrupa'nın en büyük beşinci limanına sahip olan İspanya’nın romantik şehri Valencia, denizi ile de sizi bir masalın içine alacak ve oradan hiç çıkmak istemeyeceksiniz.


Bu yaz bayram tatilinin geniş bir zamanı kapsaması nedeniyle şimdiden birçoğumuz tatil planımızı yaptık bile! Kimi vizesiz turlar ile yakın bölgeleri gezerken kimi ise vize ile


Romantik şehir Valencia



daha önce hiç görmediği yerleri keşfe çıkacak. İspanya’nın ünlü şehirleri Barcelona ve Madrid'ten sonra en büyük 3.şehri olan Valencia Avrupa’da görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Bu yer, limanıyla Avrupa şehirleri arasında da en büyük 5.liman kenti oluyor. Tarihte çok eski yıllar önce Romalılar tarafından bulunan şehirlerden biri olan Valencia şehri birçok kültüre de ev sahipliği yaptığından zengin bir kültürel birikime sahiptir. İster bayram turları ile gidin isterseniz Valencia için kendinize özel bir zaman yaratın ama mutlaka bu masalsı şehri görmeye gidin.



Yüzdükçe yüzülesi plajlar

Doğa tutkunlarının keşfetmesi gereken onlarca parkın olduğunu söylemeliyim. Ayrıca yeşilliklerin yanı sıra Valencia'da masmavi plajların tadını çıkarabilir ve berrak denizinde yüzmenin keyfine doyabilirsiniz. Şehirdeki en popüler plajlar; At Devesa, El Saler ve Pinedo Plajı'dır. El Saler Plajı’dır. Bu yerler turistlerin en çok akın ettiği plajlar arasında en gelişmiş ve güzel olanıdır.



Sanat ve bilim şehrinde harika bir tur

Valencia gezisi sırasında dikkatinizi çekecek en önemli şeylerden biri de kuleler olacaktır. Mimarisi ve özellikleriyle dikkat çeken bu kulelerden bazıları katedral kuleleridir ve farklı mimari dönemleri simgelerler. Valencia için en önemli eser ve şehrin sembolü olacak yapılardan biri de, Sanat ve Bilim Şehri Kompleksi'dir.






Valencia’da alışveriş yapmanın keyfi başka!

Alışveriş kültürü bakımından oldukça çeşitli ve geniş bir yelpazeye sahip olan Valencia, sokak pazarları ve bit pazarlarıyla da oldukça ünlüdür. Şehirdeki en önemli alışveriş merkezleri; El Saler Centro Comercial, Central Comercial Mercado de Fuencarral ve Plaza del Patriarca'dır. Valencia'ya özgü yerel eşyaları satın alabileceğiniz alışveriş merkezi ise Plaza del Patriarca'dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..