Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

NGK Spark Plug Europe, Mazda’nın OE kızdırma bujilerini şimdi de yenileme pazarına sunuyor

 NGK Spark Plug Europe, Mazda’nın OE kızdırma bujilerini şimdi de yenileme pazarına sunuyor Japon otomobil üreticisi Mazda, 2014 yılının sonunda Mazda 2 ve Mazda CX-3 modellerinde kullanılmak üzere, küçük silindir hacimli tahrik ünitesi olan S5 1.5 litrelik Skyactiv-D dizel motorunu lanse etti. Mazda bu motorda değişken ortam şartları altında daima en iyi yanmayı garantilemek için NGK Spark Plug’ın NHTC kızdırma bujilerini tercih etti. NGK şimdi de CZ165 ürün adıyla
orijinal ekipmandan farksız kızdırma bujilerini yenileme pazarına sunarak bağımsız oto servislerinin yetkili servislerle aynı yüksek düzeyde hizmet vermesine olanak tanıyor.
Mazda’nın S5 1.5 litrelik Skyactiv-D motoru, kaynakta oluşan emisyonları azaltmak üzere homojen fakir yakıt karışımından ve 14,8:1 gibi düşük bir sıkıştırma oranından yararlanıyor. Aynı zamanda Mazda, motorun NOx emisyonlarını minimumda tutmak amacıyla egzoz gazı geriçevrimi için bir yüksek/alçak basınç sistemini devreye sokarak egzoz gazlarının sıcaklığını düşürdü. Sonuç olarak motor, NOx katalizörlerine gerek kalmadan EURO6 emisyon standardının taleplerini yerine getiriyor.
Zorlu EURO6 standardını karşılamak ve aynı zamanda motorun hızlı start almasını ve titreşimsiz çalışmasını sağlamak için, kızdırmaktan daha fazlasını yapabilen bir kızdırma bujisi gerekiyordu. Bu nedenle Mazda, birinci nesil Yeni Yüksek Sıcaklık Seramiği (NHTC) kızdırma bujisinde karar kıldı. Bu kızdırma bujisi, sahip olduğu olağanüstü kızdırma özellikleriyle temiz dizel teknolojilerinin gelişimine katkıda bulunuyor.
Yenileme pazarına yönelik CZ165 kodlu kızdırma bujisi (NGK parça no. 93218), NGK Spark Plug’ın orijinal ekipman olarak tedarik ettiği CZ115 kodlu OE kızdırma bujisi (Mazda parça no. S55018601) ile tıpatıp aynıdır. Dolayısıyla Mazda 2 ve CX-3 modelleri (77 kW/103 bg) için mükemmel bir seçimdir.
NHTC teknolojisi sayesinde CZ165, iki saniyeden daha kısa süre içinde 1.000 derecelik bir sıcaklığa ulaşıyor. NGK Spark Plug Europe, Mazda’nın OE kızdırma bujilerini şimdi de yenileme pazarına sunuyor
Bunun ötesinde, 1.350 dereceye kadar varabilen istikrarlı sonradan kızdırma sıcaklarına imkân verdiği gibi, ara kızdırma olanağını da sunuyor. Düşük sıkıştırma oranı nedeniyle ek ısı kaynağı olmadan yanma sıcaklığını sürekli olarak optimum seviyede tutmak son derece zor olduğu için, bunlar Mazda’nın 1.5 litrelik Skyactiv-D motoru için büyük değer taşıyan niteliklerdir.

NGK Spark Plug hakkında: NGK Spark Plug, dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden biridir. Ateşleme ve sensör teknolojisi alanlarında uzmanlaşmış şirket, bütün dünyada gerek orijinal ekipman müşterilerine gerekse yenileme pazarına ürün sağlamaktadır. Şirketin ürün portföyü, NGK Ignition Parts marka bujiler, kızdırma bujileri, ateşleme bobinleri ve buji kablolarının yanı sıra NTK Vehicle Electronics marka lambda sensörleri, egzoz gazı sıcaklık sensörleri ve NOx sensörleri kapsamaktadır. Birçok ülkede fabrikaları ve satış temsilcilikleri bulunan şirket, toplam 13 bin çalışanıyla yılda yaklaşık 2,7 milyar Avro ciro elde etmektedir. Tüm kıtalarda faaliyet gösteren NGK’nın 43 bağlı ortaklığı, 24 üretim tesisi ve beş teknoloji merkezi bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..