Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

2.3 litre dCi motorlu Yeni Renault Alaskan, ilk kez Kolombiya'da satılacak

Nissan, imzalı Renault yeni pick-up modeli ALASKAN, 1 tonluk ağırlığı, konforlu ve alımlı tasarımıyla pick up sınıfına yeni bir rekabet getiriyor.Bu sınıfta olmayan Avrupalı araç imalatçılarından önce Volkswagen ve şimdilerde Fiat'ı Yeni Renault Alaskan ve yakın gelecekte yine Nissan altyapılı bir Mercedes takip edecek..İşin ilginçtarafı bu sınıfta ağrlıklı olarak Japon markalarnın desteğiyle pazar canlılık kazanıyor!


 Yeni Alaskan


Renault; kendi markasının yanında Nissan, Dacia, İnfinity, Datsun, Lada, Samsung, Alpine markalar zinciriyle dünyanın önd egelen otomotiv gruplarından biri. Sadece otomobilde değil ticari araçta da etkinliği giderek artıyor..






Özellikle son 18 yıldır Avrupa’nın bir numaralı hafif ticari markası durumunda. olan Renault, Latin Amerika ve Afrika pazarlarında sahip olduğu güçlü pozisyonlara ek olarak hafif ticari araçlar konusunda üst düzey bölgesel oyuncu olmaktan çıkıp üst düzey bir global oyuncu haline gelme yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2015 senesinde 15 milyon adet satılan hafif ticari araçlar önemli bir stratejik pazar durumunda. Söz konusu pazarda her sene beş milyon adetlik satış gerçekleştiriliyor; yani tüm dünyadaki hafif ticari araç satışlarının üçte birinden fazlası. 18 yıldır Avrupa’nın bir numaralı hafif ticari markası ünvanıyla ve hem Güney Amerika’da hem de Afrika’da güçlü konumuyla Renault Grubu üç tesiste üretilecek olan ALASKAN ile birlikte adeta vites yükseltiyor. ALASKAN, Renault’nun uzun süredir varlığını sürdürdüğü Latin Amerikalı pick-up pazarlarında lanse ediliyor. Araç ilk kez, ilk gösteriminin gerçekleştirildiği Kolombiya’da satışa sunulacak.








Renault Grubu 2015 senesinde hafif ticari araç pazarında güçlü bir yıl geçirdi ve 387,00 adetlik satış rakamına ulaştı. Söz konusu rakam, toplam pazarda %6,3’lük azalmaya rağmen %12,4’lük artış anlamına geliyor.Mayıs 2016 sonunda tüm dünyadaki hafif ticari araç satışları 167 bin adet olarak gerçekleşti: Bu, Mayıs 2015 sonu ile kıyaslandığında daralma gösteren bir pazarda (-%4) +%15’lik artış anlamına geliyor.

“Bu göz kamaştırıcı pick-up tüm dünyadaki ticari ve bireysel müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak. ALASKAN ile birlikte Renault’nun hafif ticari araçlarını üst düzey bölgesel oyuncu olmaktan çıkarıp üst düzey global bir oyuncu haline getireceğiz.”

Ashwani Gupta – Başkan Yardımcısı, Hafif Ticari Araçlar Bölümü Global Başkanı

ALASKAN: göz kamaştırıcı bir pick-up

Sağlam olduğu kadar konforlu da olan ALASKAN son derece güçlü, her ayrıntısı dâhice düşünülüş bir araç. Fransa, Japonya ve Latin Amerika’da yürütülen çalışmalarla geliştirilen ALASKAN dünyanın her yerindeki müşterilerin çok çeşitlilik gösteren gereksinimlerini karşılayacak özelliklere sahip. Upuzun bir listeden oluşan gövde tipleri çift kabinliden şasi kabinine, uzun veya kısa şasiden geniş ya da dar gövdeye kadar uzanıyor. Renault aynı zamanda müşterilerinin ihtiyaçlarını eksiksiz biçimde karşılamak için çok geniş bir servis, kişiye özel dönüşüm ve aksesuarlar yelpazesi sunuyor.
Dikkat çekici tasarım

ALASKAN’ın statü yükseltici görüntüsü söz konusu segmentteki müşterilerin estetik taleplerini kusursuzca yerine getirdiği gibi Renault markasının kimliğini de yansıtıyor. Aracın sahip olduğu endamlı ve güzel hatlar Renault tasarım anlayışını bünyesinde barındırıyor ve bu haliyle pick-up dünyasına görsel açıdan hoş bir dokunuş getiriyor.


“ALASKAN’ın göz alıcı ön kısmı ve kaslı hatları gücü ve kuvveti simgeliyor. ALASKAN pick-up dünyasına taptaze bir soluk getiriyor ve hem ticari hem de normal müşterilerin tüm gereksinimlerini yerine getirerek müşteri deneyimini en üst seviyeye taşıyor.”


Laurens van den Acker – Tasarım Direktörü

Güçlü ve ekonomik


Renault 2.3-litrelik dCi motoru sayesinde segmentinin en iyi yakıt tüketimi


ALASKAN gücünü Renault’nun kendini çoktan kanıtlamış olan dört silindirli, çift turbolu dizel motorundan alıyor. Bu motor Renault Master serisinde de kullanılıyor:


-160bg ve 190bg versiyonları,


-Sıra dışı hızlanma ile birlikte ALASKAN’ın sınıfındaki en düşükler arasında yer alan yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları,


-Çift-turbo teknolojisi: düşük motor devrinde pürüzsüz hızlanma için küçük bir turbo ile birlikte daha yüksek devirlerde performans için daha büyük bir turbo,


Farklı iki motor da ayrıca sunuluyor (pazarlara bağlı olarak): 2.5 litre benzinli motor (160bg) ve 2.5 litre dizel motor (160bg ve 190bg).





Altı vitesli düz vites kutusu veya yedi vitesli otomatik vites kutusu seçeneği ile birlikte iki veya dört tekerlekten çekiş seçeneği.


Kusursuz off-road kabiliyeti


Sürüş modları: 2WD (arka tekerlekten itiş) / 4H ve 4LO (Integral 4WD)


-2WD: günlük kullanım ve kaplanmış yollar için – daha iyi yakıt tasarrufu ve daha iyi kullanım,


-4H (60 km/s’ye kadar hızlarda devreye girer): yol tutuşu kısmen kaybolduğunda (ıslak yol, kayalık yerler, vs.) 100 km/s’ye kadar,


-4LO (araç durağan haldeyken deveye girer): yol tutuşu tamamen kaybolduğunda (kum, kar, derin çamur, vs.).


Elektronik Sınırlı Kaymalı Diferansiyel (eLSD): 4WD ile birlikte daha emniyetli, daha emin bir sürüş sağlıyor. Söz konusu ileri sistem tekerlek hızlarını sürekli gözlem altında tutan frenleme sensörlerinden istifade ediyor. Sistem her hangi bir akstaki iki tekerlekten bir tanesinin diğerine oranla daha hızlı döndüğünü saptarsa, hafifçe fren uyguluyor ve daha iyi yol tutuşu için daha hızlı dönen tekerlek yavaşlatılıyor. Böylece viraj alma kabiliyeti artırılıyor ve emniyetli bir sürüş sağlanıyor.


Arka kilitli diferansiyel: zorlu durumlara karşı arka diferansiyelin mekanik olarak kilitlenmesi.


Araç kontrol yardımcıları: tehlikeli manevralar esnasında sürücüye yardımcı olur, sürüş konforunu ve emniyeti artırır:


- Yokuş Kalkış Desteği (HSA): yokuşta kalkış yaparken frenleri kısa süreliğine devreye sokarak aracın geri kaymasını engeller,


- (HDC): yokuşta seyrederken aracın hızlanmasını engellemek maksadıyla frenleri kontrol atında tutar.


Artı: Kilitlenme Önleyici Fren Sistemi (ABS), Elektronik Fren Dağılımı (EBD), Fren Desteği (BA), Elektronik Stabilite Programı (ESP).
Geniş bir servis, dönüşüm ve aksesuar yelpazesi


Ticari müşterilere yönelik özel servisler


Uzman Renault Pro+ şebekesi tüm profesyonellerin gereksinimlerini karşılıyor. Aracını ticari amaçla kullanan bir ALASKAN müşterisi tüm bu hizmetlerden istifade edebiliyor.


Dünya çapında uzmanlaşmış Renault Pro+ şebekesine 2016 sonuna kadar 4 ülkede 700 Renault Pro+ merkezi dâhil olacak. Latin Amerika’da: 65 tanesi Brezilya’da; 18 tanesi Arjantin’de; 9 tanesi Kolombiya’da ve 3 tanesi de Şili’de.


Kişiselleştirmeye yönelik aksesuarlar


Yükleme ve boşaltmayı kolaylaştıracak bir dizi özellik: kayar tabla, metal basamak, yatak ayırıcı; vs.


Yatağı korumaya ve bu yolla yükü emniyete almaya yönelik teklifler: yatak kaplaması, c-kanalı ve kayar kancalar, alet kutusu, vs.


Kişiselleştirme pick-up sahiplerinin çok düşkün olduğu stil aksesuarlarıyla da mümkün hale getiriliyor.
Renault pick-up pazarına giriyor


Pick-up pazarı tüm dünyada beş milyondan fazla araç anlamına geliyor






Global hafif ticari araç pazarının büyümesi büyük oranda üç sınıftan oluşan ve sürekli genişleyen pick-up pazarına dayanıyor:


Yarım tonluk pick-up’lar: küresel pazarın %3’ünü oluşturuyor ve 2014 ile 2019 arasında %35 büyüme sergileyeceği ön görülüyor.


Bir tonluk pick-up’lar: küresel pazarın %17’sini oluşturuyor ve 2014 ile 2019 arasında %19 büyüme sergileyeceği ön görülüyor.


Büyük pick-up’lar: küresel pazarın %18’ini oluşturuyor (ABD ve Kanada’da %90).


Renault’nun pick-up pazarına girişi


Ekim 2014 tarihinde Brezilya’nın Sao Paulo kentinde gözler önüne serilen Renault Duster Oroch Concept: yarım tonluk bir show car.


Haziran 2015 tarihinde Arjantin’in Buenos Aires kentinde gözler önüne serilen Renault Duster Oroch: Curitiba, Brezilya’da üretilen ve Latin Amerika’ya yönelik yarım tonluk bir pick-up.


Eylül 2015 tarihinde Fransa, Paris’te gözler önüne serilen Renault ALASKAN Concept: bir tonluk show car.


Haziran 2016 tarihinde Kolombiya’da lanse edilen Renault ALASKAN: global hedeflerle yola çıkan bir tonluk pick-up.


ALASKAN Cuernavaca, Meksika’da üretiliyor. Ayrıca Barcelona, İspanya’da ve Cordoba, Arjantin’de de üretilecek.


Global hafif ticari araç stratejisi


Çok yönlü ürünler, pazarlar ve ortaklıklar.


-Yenilenmiş bir hafif ticari araç serisi: 2014’te yeni Trafic ve yeni Master; 2013 ortasında yeni Kangoo,


-Renault, tamamen elektrikli hafif ticari araç sunan ilk marka: Avrupa’nın bir numarası Kangoo Z.E., ile birlikte Twizy Cargo, ve Twizy’nin hafif ticari araç versiyonu,


-Renault çeşitli otomobil üreticileri ile ortaklıklar kurdu: Nissan, Renault Trucks, GM, Daimler ve yakın zaman Fiat.
Latin Amerika: güçlü bir pick-up pazarı


Latin Amerika'da güçlü ve büyüyen bir pick-up pazarı


2015 senesinde Latin Amerika’da bir milyon adet hafif ticari araç satışı gerçekleşti (pazarın %17,4’ü).


Bölgedeki hafif ticari araç pazarında Renault’nun sahip olduğu hacim son 10 yılda neredeyse üçe katlandı (2005’te 14 bin 200 ve 2015 senesinde pazarın %5,1’ini kapsayacak şeklide 38 bin 400).


Bir tonluk pick-up alt-segmenti hafif ticari araç pazarının % 45’ini temsil ediyor ve önümüzdeki 3 yıllık süreçte %15 büyüyeceği tahmin ediliyor.


Renault Duster Oroch: Latin Amerika'da sağlam bir başlangıç


Renault Duster Oroch Latin Amerika’da tasarlandı.


Renault Duster Oroch 2015 senesinde yaklaşık 100 ülkede 334 bin adet satan Renault Duster’ı baz alan pick-up niteliğinde.


Renault Duster Oroch dört kapılı, beş koltuklu ve cömert boyutlarda yükleme yatağına sahip çevik ve güvenilir çift kabinli bir pick-up. Araç Duster’ın stilini, ekipman ve aksesuarlarını bünyesinde barındırıyor. Bununa birlikte ilave iyileştirmeler ve inovasyonlar da göze çarpıyor. Araç içi ekipman paketi ise C-segmenti SUV’lara eşdeğer.


Renault Duster Oroch Kasım 2015’ten beri Brezilya, Uruguay ve Paraguay’da satılıyor. Mart 2016 tarihinden beri de Kolombiya ve Nisan 2016’dan bu yana Arjantin’de satışta. 2016 yılında diğer Latin Amerika ülkelerinde satışa çıkacak 2016.


Renault Duster Oroch Mayıs 2016 sonu itibariyle 8 bin 500 adet satarak bir başarıya imza attı: bu rakam pick-up segmentinde %4.2’lik pazar payı ve yarım tonluk pick-up segmentinde en iyi satan üçüncü araç anlamına geliyor.


-Duster Oroch Brezilya’da 2015 senesinde “Yılın Pick-up’ı” seçildi ve bu segmentte şimdiden %5,4’lük pazar payına sahip;


-Duster Oroch Kolombiya’da piyasaya çıktıktan sadece iki ay sonra en iyi satan ikinci pick-up unvanını elde etti;


-Duster Oroch Arjantin’de piyasaya çıktıktan sadece bir ay sonra arım tonluk pick-up segmentinde en iyi satan ikinci pick-up unvanını elde etti.


Renault Latin Amerika'da uzun süredir varlığını sürdürüyor


Amerika Bölgesi Renault Grubu için büyük önem taşıyor:


-Amerika: 2015’te 355 bin 151 adetlik satış (pazar payı: 6.3%),


-Brezilya Renault Grubu’nun iki numaralı pazarı durumunda: 181 bin 504 adet (pazar payı: 7.3%),


-Arjantin: 79 bin 383 adet (pazar payı: 12.7%),


-Kolombiya: 49 bin 331 adet (iki puan artışla pazar payı 18.6%).


Brezilya, Arjantin, Kolombiya ve Şili’de dört üretim tesisi:


-1998’de hizmete giren Brezilya (Curitiba) tesislerine bir binek otomobil tesisi (gövde ve montaj), bir motor tesisi ve bir hafif ticari araç tesisi dahil. İki üretim hattında imal edilen ana araçlar Logan, Sandero, Duster Oroch ve Master. Bu tesis aynı zamanda yepyeni A segmenti modeli Kwid’i de üretecek;


-1955’de hizmete giren Arjantin (Cordoba) tesislerinde Clio II, Kangoo ve Fluence üretiliyor. Kısa bir süre zarfında da yeni Renault Logan ve Renault Sandero’yu 2018 yılında da ALASKAN’ı üretecek;


-1969’da hizmete giren Kolombiya (Envigado, Medellin) tesislerinde Clio II, Yeni Logan, Yeni Sandero ve Sandero Stepway, ve Duster üretiliyor;


-1969’da hizmete giren Şili (Los Andes) tesislerinde 2015 senesinde 297 bin vites kutusu üretildi.


Yaklaşık 900 bayiden oluşan bir şebeke.


Curitiba, Brezilya’da yerleşik bir teknoloji merkezi (Renault Technology Americas) ve Sao Paulo, Brezilya’da kurulu bir tasarım merkezi.


“Renault Duster Oroch başarılı lansmanını takiben Renault’nun uzun süredir varlığını sürdürdüğü Latin Amerika’nın sürekli büyüyen pick-up pazarına ALASKAN’ı sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”


Olivier Murguet – Amerikalar Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı

3 yorum:

  1. volkwagen gibi kendileri yapamıyor demek ki. Fiat ve renault hazıra konup Japonların kasasına konuyorlar :)

    YanıtlaSil
  2. Mustafa bey Volkswagen kendi yapıyorda ne oluyor görüyoruz. Amarok arazide yapılan testlerde dökülüyor. Japonlar pikapta otoritedir Renault Alaskan kardeşi Nissan Navara'dan daha kaslı ve heybetli görünüyor. İyi bir fiyatlandırma ile satışlarda Renault istediği başarıyı yakalar

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..