Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toplu taşıma şoförlerine sürüş denetimi ve ceza sistemi getirilsin

 Ulaşımda güvenlik kampanyası Şehir içi ulaşımda minibüs, otobüs ve taksi sürücülerinin  bir kısmı, yolcu ve yaya güvenliğini düşünmeyerek ölümlü ve sakat kalacak kazalara sebebiyet veriyor.Güne sorunlu başlamanıza sebeb olabiliyor.Günümüzde şehir içinde ki trafik yoğunluğunun da nedenlerinden olan bu durum için ne kadar denetim yapıldığı tartışılır!
Toplu taşımayla ilgli internette yeni bir kampanya var. Kampanyanın konusu başlığımızdaki gibi;

Toplu taşıma şoförlerine sürüş denetimi ve ceza sistemi getirilsin ...

Sorun: Toplu taşıma şöförleri olan taksi, dolmuş, minibüs ve otobüs şöförlerinin İNSAN değil PORTAKAL KASASI taşır gibi sürücülük yapmaları.

İstanbul, günde 6 milyon insanın 13,5 milyon seyahat ettiği bir metropol. Bu durum, insanların toplu taşıma kullanmak yerine özel araçlarıyla trafiğe çıkması, okulların açılması sonucu servislerin trafiğe eklenmesi üzerine yılın 9 aylık bölümünde, her sabah ve her akşam içinden çıkılmaz bir kabusa dönüşüyor.

Bu noktada bilinçli tüm insanlar toplu taşımanın yoğun şekilde kullanılması konusunda hemfikir.

Ancak, trafik eziyetine girmek istemeyen, toplumsal noktada duyarlı insanlar; çoğunlukla ayakta ve DENGEDE durmak zorunda olduğu bir ortamda ZINK diye durup ZINK diye kalkan araçlarda, kafasını gözü sağa sola çarparak, midesi yer değiştirerek, oturduğu yerde bile her frende öndekinin ensesini öpecek duruma gelerek yolculuk etmeye MECBUR mudur?

Sadece özel aracı yok diye, ya da duyarlı ve trafikte saatler kaybetmek istemiyor diye, insanlar güne altüst olmuş bir mide ve sızlayan bileklerle, kan ter içinde başlamak zorunda mıdır?

Bugün istisnasız her taksi, dolmuş, minibüs ve otobüste aynı süreci yaşayan İstanbulluların daha iyi bir seyahat hizmeti talep etmesi, bununla ilgili yaptırım sürecini güçlendirecektir. Ve bu sorun nadiren başa gelen bireysel bir adapsızlığı aşıp, genel geçer, seve seve katlanılması gereken bir dayatma halini aldığından durumun müdahale gerektirdiği ortadadır.
 kampanya sayfası

Bu noktada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin pek çok farklı soruna cevap bulmaya çalışan Beyaz Masa gibi genel geçer bir organizasyon yerine, sadece otobüs değil kamuya açık tüm araçlarda seyahat kalitesini artırmayı ve insanlara İNSANCA muamele edilmesini hedefleyen, EĞİTİM, PSİKOLOJİK TESTLER ve SÜRÜCÜLÜK TESTLERİ ile temel bir CEZA SİSTEMİni içeren YAPTIRIM GÜCÜ YÜKSEK bir denetim mekanizmasının kurulması gerekmektedir.

Kampanyanın internet adresi;
https://www.change.org/p/toplu-taşıma-şoförlerine-sürüş-denetimi-ve-ceza-sistemi-getirilsin?

Kampanyaya destek olmak içim internet adresine tıklamanız ve  yönlendirmeleri takip etmeniz yeterli..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..