Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En yeni otomobiller, araçlar

Yeni Infiniti QX Sport, Yeni Lexus UX, Yeni Volkswagen Amarok, Yeni Hyundai RN30Yeni  Citroen CXPERIENCE, Yeni Neoplan Tourliner, Yeni Nissan X-Trail ve NV300, Yeni Scania R ve S Serileri, Yeni Mercedes Benz E Klasse All-Terrain, Yeni Honda Civic, Yeni Chevrolet Equinox...


En yeni otomobiller


 Bir otomobilin 10, hatta 15 yıl üretimde kalması artık 
eskilerde kaldı.Günümüzde bir model  ortalama 3 - 5 yıl üretiliyor.Arada makyajlanıyor. Yeni bir model üretilirken bir sonraki hatta iki nesil sonrakinin çalışmaları başlıyor..

İşte gündemdeki yeni otomobiller ve araçlardan dikkat çekenler;




Infiniti QX Sport Inspiration,  Infiniti’nin gelecek nesil, seçkin orta boy SUV sınıfı araçlarıyla ilgili vizyonunu ortaya çıkaran bir otomobil. Havada asılı duran A sütunları, “yeni ay kesimli” C sütunu, “insan bakışlı” farları ve yan aynaların yerine kullanılan kameralar gibi detaylarıyla dikkat çeken QX Sport Inspiration’da bronz renkli jantlara aynı renkte fren kaliperleri de eklenmiş.QX Sport Inspiration, “Sürücü Odaklı-Yolcuları Düşünen” iç mekan felsefesiyle tüm konuklarının ihtiyaçlarını eşit şekilde karşılıyor. Derin Kahverengi’nin yoğun olarak kullanıldığı kabinde, orta konsol üzerindeki infotainment sistemi Infiniti’nin yakın gelecekte seri üretim araçlardaki navigasyon, iletişim, ses ve güvenlik teknolojilerine dair ipuçlarını barındırıyor.




Yeni Volkswagen Amarok
;  tamamen yenilenen iç tasarımı ve  yepyeni 3.0 litre V6 motoru ile Hannover’de ki IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda  ortaya çıktı.Düşük devirlerde bile yüksek çekiş performansı, benzersiz off-road özellikleri ve düşük yakıt tüketimi sunan 3.0 litrelik V6 motor da fuarda ilk kez tanıtıldı.

 Geniş ve yeni iç tasarımı, bilgi ve eğlence sistemleri, 8 ileri otomatik vitesiyle pick-up sınıfında,. Türkiye şartlarında ilk ve tek olan 3.0 litre hacimli turbo dizel V6 motor 224 beygir güç sağlarken 550 Nm tork üretiyor.Kent içi ve yoldışında cimriliği ve performasıyla sesszliği birleştiriyor.Bilindik Volkswagen kalitesini en üst düzeye çıkaran yeni Amarok, geniş görüş açısıyla da ferah bir ortam sunuyor.




İzmit'te
de üretim yapan Güney Kore'nin dev markası Hyundai Yeni i10 ve Yeni i30  ile  göz kamaştırırken i30 üzerine geliştrilen RN30  adlı konsept otomobil, aerodinamik tasarımı ve heyecan verici yüksek performanslı motoruyla otomobilseverlerin gözlerine üzerine çekiyor.

 Hyundai Motorsport (HMSG), Hyundai Motor Avrupa Teknik Merkezi (HMETC) ve Hyundai Motor Performans Geliştirme ve Yüksek Performanslı Araç Bölümü (N Division) yakın işbirliğiyle imal edilmiş.

Türkiye de üretilen yenilenmiş  Hyundai i10 ise sağlam gövdesi, ferah iç mekanı, teknolojisi ve gelişmiş üst düzey donanımlarıyla Türkiye ve Avrupa'da sınıfının en iddialı otomobillerinden biri.




Yeni Mercedes Benz E Klasse All-Terrain, yükseltilmiş ve güçlendirilmiş, lüks bir stattion wagon.E Serisi'nin bir üyesi olan araç, diğer SW/ Estate modellerinden 29 mm yüksek 2000 cc hacimli dizel motor; 194 beygir,  400 Nm torka, 9 ileri vitesli şanzımana ve 232 km/s  azami hıza sahip.


 


Fransa'nın  yıldızı; Citroen CXPERIENCE Concept  ile gelecekteki   üst segment binek otomobillerden detaylar veriyor.4.85 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 1.37 metre yüksekliğinde olup geriye doğru açılan arka kapılarıyla aracın gövdesinde yer alan adaptif hava kanalları ile aerodinamik bir yapı sunuyor.


 Panoramik cam tavan ise muhteşem bir aydınlık etkisi sağlıyor.







Citroën CXPERIENCE Concept, plug-in hibrid bir güç yapısına sahip. 150 ve 200 HP arasında güç üreten benzinli motor 80 kW’lik elektrikli bir motor ile destekleniyor. Tamamen elektrikli olarak da ilerleyebilen araç bu sayede 60 kilometrelik menzili 0 emisyon ile aşabiliyor. Benzinli ve elektrik motorun beraber kullanımında toplam sistem gücü 300 HP’yi buluyor. Standart bir şarj ünitesinde 4.5 saatte tamamen pilleri doldurulabilen CXPERIENCE Concept, 6.6 kW’lik şarj istasyonlarında 2.5 saatten az bir sürede tamamen şarj edilebiliyor. 8 kademeli otomatik şanzıman ise benzinli motor ile elektrikli motorun arasında yer alıyor.


 Japonya ve Amerika pazarında dikkat çeken lüks otomobil markası Lexus,  yeni kompakt crossover konsept aracı UX Concept  ile gelecekteki kompakt SUV vizyonundan ip uçları veriyor.Tasarımı, teknolojisi  ve sürüş deneyimiyle , yolcularına eşsiz bir deneyim sunan otomobil daha eğlenceli ve rahat olmayı garanti ediyor.

 En önemli yeniliklerden biri de, sürücü göstergelerinin önünde bulunan hologram şeklindeki ekran görselliğiyle bilgilerin daha iyi görünebilmesi sağlanıyor.




Türkiye
ve Avrupa'dan çekilen GM markası Chevrolet'in küçük SUV modeli Equinox ; yeni iç ve dış tasarımın yanı sıra hafifliği ve turbo motoruyla yollara çıkıyor.1.5 litrelik benzinli motor 170 beygir ve 270 Nm torka, 2 litrelik benzinli motor 252 beygir ve 353 Nm torka,1.6 litrelik dizel güç kaynağı ise 320 Nm torka sahip.




Yeni Nissan NV300,  145 ve 95 beygire sahip 1600cc motor hacimlibir motorla sektörün karşısına çıkıyor.Renault Trafic, Opel Vivaro ve Fiat Talento ile aynı  olan araç serinin dördüncüsü olaup yükselen maliyetler belkide bir beşinci modelide ortaya çıkarabilir!Nissan Avrupa'da NV serisi olarak 200, 300  ve 400 modellerinden oluşuyor.

 Nissan X-Trail modeliyle sektörün ve otomobil dünyasının karşısına bir kez daha çıkıyor. .Bir önceki modelin çizgileri biraz daha esnetilerek ortaya çıkan model, sınıfının en iyileri arasında yer almaya devam edecek gibi görünüyor.ABD'de Rouge adıyla satılacak araç Renault markasıyla da özellikle Avrupalı'ların önüne çıkıyor.Grup markaları aynı aracı küçük değişiklilerle farklı markalarına da üretiyor.Bu sınıfta özellikle Toyota, Mitsubishi ve Nissan en çok satış yapan markalardan bir olarak dikkat çekiyor.


En yeni otomobiller


Yeni Honda Civic; hatchback modeliyle rakiplerinin karşısına çıkıyor.Çoğu unsuru sedan modeliyle aynı olan otomobilin, LED far ve stop lambaları, bir önceki modelinden biraz daha uzun ama hafif oluşu ve önceki otomobildeki tasarım hatlarının daha çekici olmasıyla ilgiyi rakiplerine meydan okuyor.Otomobilde 1.0 ve 1.5 litre benzinli , 1.6 litrelikte dizel motor bulunacak.En küçük hacimli motor , 3 silindir ve 130 beygirle bir atom karınca.




Yeni Neoplan Tourliner
modeli, daha önce yenilenen Mercedes Benz Travego ve Temsa Maraton'u takip ediyor.Diğer Neoplan modelleri olan Skyliner, Cityliner ve  Jetliner ile bütünlük içinde olan araç, bir önceki modelin ana çizgilerini koruyor. Bu araçla ilgili fotoğraf, bilgi ve yorumlara MagazinUlasim.com dan ulaşabilirsiniz.



Scania da, en yeni araçlarını  ortaya çıkaran markalardan biri; 25 ticari gazete - dergi tarafından 149 oyla ‘2017 Yılının Uluslararası Kamyonu’ seçilen Yeni S Serisi, yakıt tasarrufu  ve perrfonmasıyla öne çıkıyor.Teknoloji ve güvenliği bir araya getiren araç, firma tarafından teknoloji harikası olarak niteleniyor.İsveçli marka'nın diğer yeniliği ise R Serisi.

6 yorum:

  1. Nissan NV300'e beşinci kardeş BMC olsa keşke :D Ancak BMC'nin o kadar gücü yok olsa bile BMC'ye vermezler bu kasayı :D

    YanıtlaSil
  2. BMC, 415 model kamyon örneğindeki gibi ucuz olanı yani Çin i tercih edebilir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KINGSTAR Neptune N6'yı getirteceksin ohh miss Mercedes'ten araklama minibüsümüz olurdu :D

      Sil
  3. İhlas Motors üretim yapacaktı halen üretim yok ancak Çinden ithal ediyor. JAC markalı miniübüsü var SUNRAY!. Mercedes Benz Sprinter kopyası. Neptün ise belki lisansla üretiliyor olabilir.Çünkü Sprinteri nin ikizi gibi.Sunrayu ise biraz farklı bir kopya gibi duruyor. BMC, JAC tan 415 i aldığına göre Sunray modelinide getirebilir! BMC demişken hala yeni araçlar yepyeni modeller ortaya çıkaramadı..
    http://www.ihlasmotor.com.tr/
    http://www.kingstar.com.cn/index.php?m=product&a=newview&page=skywell201403
    Kingstar Neptune, ün diğer minibüsleri ise Isuzu, Mitsubishi den alınma veya çalınma olabilir.

    YanıtlaSil
  4. http://www.king-long.com/4-1-kingte-minivan.html
    Burada da başka bir Sprinter var; Çin Malı; KINGTE Minivan.
    Bizim bazı girişimcilerimizin aklına gelse kesin Türkiye ye getirirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mersedes sprinter en çok taklit edilen minibüs. Demek ki en güzel tasarım onu görüyor bu çinliler :D

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..