Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen, emisyon zararı için marka satmak yerine yenisini alıyor!

Volkswagen ne yapıyor?
  Emisyon konusunu çözmek ve en az zararla kapatmak için uğraşırken, yeni modeller hazırlıyor, motorsporlarında rakiplerini geçmeye, maliyetleri kısmaya çalışıyor.Tüm bunlar olurken hedef dünyanın en büyük otomobil firması olmak.Önünde ki engel ise  ilk emisyon konusu sonra Toyota. Neden derseniz; son yıllarda Amerikan devi


 Navistar ve VW


General Motors'u koltuğundan eden Toyota,  bir numaralı koltukta ikamet ediyor ondan!


 Volkswagen markaları


Volkswagen'in özellikle emisyon ile ilgili zararları kapatmak için elindeki bazı marka veya markaları satacağı beklentisi varken Alman marka beklenmeyecek bir hareketle emisyon dalgasının ilk ortaya çıktığı Amerika Birleşik Devletleri'nde otobüs ve kamyon imalatçısı Navistar'ın % 16.6 hissesini 256 milyon Dolar'a satın aldı.Bu işbirliği beraberinde teknoloji transferi ve ortak çalışmaları getirecek.


 anlaşma yapıldı


 Bugatti, Porsche, Lamborghini, Bentley, Audi, Volkswagen, Seat, Skoda, Ducati, MAN, Neoplan, Scania markalarına sahip grup; sanki yeni bir plan çerçevesinde Amerika'ya iyice yerleşmek belkide yakın gelecekte otomotiv piyasasını yönlendirmek istiyor.Geçtiğimiz günlerde Kodiaq isimli SUV modelini tanıtan grup markası Skoda, Amerika'da satış yapmak istediğine dair haberleri okuduk.Şimdi de ABD'de üretim yapan  Navistar'ın  % 16'sını alan VW, belkide şimdilik ürünlerini diğer markalarıyla yeni kıtaya satma yolunu deneyecek..



 VW


VW Grubu'nun hissedarları arasında Porsche ve Katar Holding te  bulunuyor.
Volkswagen'in manşetleri Türkiye'nin gündemi  gibi; yeni gelişmeler  her an olabiliyor!

Son bilgilere göre Avrupa Birliği Komisyonu; emisyon testleri konusunda , VW'nin yasaları ihlal ettiğine karar verdi.Yirmi Avrupa Birliği ülkesinde markanın tüketicilerin haklarını adil olarak karşılayıp karşılamadığını tespit edecek.Emisyon Skandalı'nda AB ülkesi tüketicilerine bir çağrıda bulunulmamış ancak dünya üzerinde bir çok ülkede ve Amerika'da araç sahiplerine ödeme yapılacağı açıklanmıştı.

Kenya'da ise Polo modelinin farklı bir versiyonu üretilecek bu konuda montaj ağırlıklı bir üretim öngörülüyor.

Türkiye'de hafif kamyonlarını gördüğümüz aynı zamanda otomobilde imal eden Çinli JAC, Volkswagen'le Çin'de elektrikli araç üretimi için ortaklık kuruyor..

Volkswagen Grup; özellikle Seat ve Skoda'nın çoğu otomobilinde Volkswagen ve Audi çizgilerinin görülmesi,  MAN / Neoplan  markalı bazı araçlarda ve en son Scania'nın yeni kamyonlarında ciddi anlamda farklı bir tasarım görülmediği, mevcut çizgilerin korunduğu bazı sert yorumlarda ise nerdeyse hiç değiştirilmediği ve bunun maliyetleri kısmak amacıyla yapıldığı düşünülerek eleştiri alıyor. 

Kaynak;
 http://www.volkswagenag.com/
http://www.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1292347-avrupa-komisyonundan-volkswagena-buyuk-sok
http://www.otomobilport.com.tr/skoda-amerikayi-tekrar-kesfedecek/
http://www.arabalar.com.tr/skoda-amerika-pazarina-giriyor

2 yorum:

  1. Navistar'ın LONESTAR çekicileri dehşet aletler. volkswagen'e bir şey olamaz. Adamlar zamanında Alfa romeo'yu bile almaya çalışmıştı. Fiat vermedi ama :D

    YanıtlaSil
  2. Ellerinde MAN, Scania, Güney Amerika için Volkswagen kamyon ve otobüsler ve de Neoplan var. Demekki Amerikaya dair bir durum sözkonusu Navistar'la.Birde büyük bir ödeme sorunu emisyonla ilgili.. Ama onlar da her durumu değerlendiren bir dünya markası.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..