Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Iveco'dan uçuk ve çevreci Z Truck

Yeni Iveco Z Truck; çevreye sıfır etki (Zero-impact) konseptiyle hem çevreci hemde otonom özelliğiyle sürücü dostu bir araç.Yeni teknolojiler, alternatif enerji kaynakları, daha güvenli otonom sürüş sistemleri, rahat ve geniş bir kabin gibi özellikleriyle  Almanya'da ki  IAA Ticari Araçlar 2016 Fuarında ilgi odağı haline geldi.
Uzun yollar aerodinamik bir yapıyla daha ekonomik
olurken bu araçla Iveco 29 adet patent almış durumda.
 Magirus, Astra, New Holland, Case IH, Heuliez, FPT ve Steyr gibi bir CNH Holding markası olan Iveco; Z Truck'ta LNG yani sıvılaştırılmış doğalgaz kullanıyor.
Araçta, 2000 Nm tork ve 460 beygir güç veren bir motorla 16 dişli Powershift otomatik şanzıman biraraya getirilmiş.


Aracın iç tasarımı da dışı gibi gelecekten ip uçları veriyor.Önceki yıllarda bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz araçlardan farkı olmayan Z Truck, otomobilde ki rahatlığı, ergonomiyi, teknolojileri aratmayacak.


Akıcı tasarım ilk anda göze hoş görünmesede yeni araçlar günümüzden çok farklı görünecek.


Kaynak; http://www.iveco.com/

6 yorum:

  1. Bilim kurgu filminden fırlamış gibi :D BMC'nin yeni çekicisi geldi aklıma iveco'ya benzeyen. 2017'de piyasaya çıkarırlar inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Yeni BMCnin 2017 de çıkması bekleniyor, yeni fabrika kurulacak, ihalelere katılınıyor; örnek zırhlı kamyonet ihalesine katılınmış ama bu araç nasıl hazırlanacak, BMc nin böyle bir aracı yok bildiğimiz kadarıyla!Zor ama göreceğiz önümüzdeki dönemde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsrail ile ortak araç üretmişlerdi. Yeniden böyle bir şey yapabilirler. Kamyonet dediğiniz Otakarın cobra tarzı bir şey mi yoksa Land Rover Defender 130 tarzı bir şey mi?
      Not: 2017'de yapılacak fabrikada yeni çekici mi üretilecek yoksa başka bir araç mı üretmeyi planlıyorlar.

      Sil
  3. Karasu'daki yapılacak olan fabrika da tahminim; Kirpi ve diğer askeri araçlar, tank ve yerli otomobil öncelikli olacaktır.
    Şu durumda İzmir'de mevcut otobüs, kamyonun yanında yenilenmiş Procity ve yeni çekici üretilmek zorunda! Zira rakiplerinden geri kalması yanında artık para kazanmak lazım!
    İsrail ile olan ilişkide araçlar zaten BMC üretimiydi. Zırh ve benzeri konularda onlardan destek alındı!
    Zırhlı kamyonet ve binek aracına gelirsek; Cobra ve Defender tarzının ikiside olabilir; bu sınıfta BMC daha önce Levend, Megastar ve halen EFE dediğimiz araçları üretti.Ya bunlarla ortaya bir şeyler çıkaracaklar yada 415 kamyonundaki gibi JAC veya benzer farklı bir markayla işbrliği olabilir.Bunlar sadece varsayım, tahmin!!!

    YanıtlaSil
  4. Megastar gibi bir minibüs üretme planları da olsaymış keşke. Yeni çekici olayı na gelecek olursak . BMC artık çıkarsın şu çekiciyi. Tasarım olarak çok geride kalacak bu kasa. Bu haberdeki iveconun yaptığı gibi ne çekiciler çıkacak piyasaya. BMC çağın gerisinde kalmadan tekrardan Dünya arenasına çıkarmalı ürünlerini. Katarlı ortaklarını ikna edip arge ye daha çok para ayırabilirler aslında.

    YanıtlaSil
  5. Evet daha fazla geri kalmadan.. Ancak artık 100 de yüz yerli de değil ne yazıkki!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..