Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni kent araci, Enbo Style; 100 km 1 TL, şarj süresi 4 saat

Yeni ENBO FIX STYLE;  ucuz , en az yakıt sarfiyatı, park alanı kolaylığı ve kısa şarj süresiyle dikkat çeken bir araç.Otomobilden küçük, motosikletten büyük ve elektrikli  3 tekerlekli bir araç.Elektrikli ve sessiz oluşu rakiplerinden öne çıkmasını sağlıyor.Aslında elektrikli triporter de diyebiliriz; Yıllar önce Cem Yılmaz'ın oynadığı Opet reklamında Murat 124'in en güzel versiyonu GİTT vardı; Güzel İnsan Taşıma Taşıtı . Bu da elektrikli taşıma taşıtı.En önemli noktalardan birisi de yakında Türkiye'de üretilecek olması.


 yeni elektrikli oto



Yetkililer, üretim için izinlerin ve gerekli belgelerin alındığı, yakında üretimin başlayacağı yurtiçi olduğu kadar yurtdışına da satılacağını açıklıyorlar.





ENBO Otomotiv İthalat İhracat San. ve Tic. A.Ş tarafından üretilecek aracın bir şarjda gidebileceği mesafe 100 km.olup yaklaşık 4 - 8 saatte şarj olduğu, yazın istenirse kapıların çıkarılabildiği ilgililerce ifade ediliyor.
Yazılı ve görsel basında araçların Türkiye'de üretileceği bilgisi yer alırken Enbo'nun internet sitesinde   
 şu an itibarıyla (27 Ekim 2016 Perşembe saat 15:11)

 ''ENBO Otomotiv İthalat İhracat San. Ve Tic. A.Ş. elektrikli araçlar alanında faaliyet göstermektedir. Elektrikli araçlara gösterilen ilginin her geçen gün arttığı ülkemizde bu ihtiyaca yönelik çalışmalar yapan şirketimiz ilk etapta tüketicinin öncelikli tercihine yönelik çok amaçlı elektrikli araçların ithalatını gerçekleştirmektedir. '' yazıyor.Enbo'nun sitesini sık sık güncellemesi gerekiyor diye düşünüyorum.


 yeni elektrikli oto



 Motor gücü 2000 Watt. Giriş Voltajı AC110V-240V. Akü 72V-50AH (6 Akü)

Enbo Style ile ilgili haber ve yazılarda; ''Sanayi ve Ticaret  Bakanlığından trafik yeterlilik belgesi olduğu'', mutlaka plakasının alınması gerektiği,  motosiklet veya otomobil ehliyetiyle kullanılabileceği, aksesuar ve motor gücüne bağlı olarak 3 versiyon olacağı, 
 fiyatlarında 16 000 ile 10 500 TL arasında bulunduğu ve aracın üzerinde 2.5 yıldır çalışıldığını öğreniyoruz..
Aracın en yüksek  hızı, versiyonuna göre 50 ile 70 km arası değişiyor.En fazla taşıyabileceği yük ise 200 kg.


Yararlanılan kaynaklar;
 http://www.enbocar.com/
 http://www.yenicaggazetesi.com.tr/100-kilometrede-1-lira-yakiyor-147888h.htm

1 yorum:

  1. Güzel bir araç ancak istedikleri para çok fazla 6-8 bin TL olsa tamam da daha fazlasını kaç kişi verir. Bajaj Qute gibi bir araç yapıp 10 bin'e satabilseler çok daha başarılı olurlardı.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..