Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli marka Pi Makina'dan yeni bir araç mı geliyor?

Pi Makina, farklı amaçlara yönelik, değişik güçlerde iş makinaları ve kamyon üreten bir firma. Son dönemlerde yeni çekici, kamyon ve traktörleriyle gündeme gelen
 Pi Makina; yıllar önce Hummer tarzı yerli , 4x4 aracıyla da manşetlerden inmemişti.Son dönemde yine bu tip bir araç üzerinde çalıştığına dair duyumlar kulağımıza geliyor. Aslında konumuz; Pi Makina yeni bir kamyon üzerinde mi çalışıyor? sorusu.

 Yeni ve yerli bir kamyon



 


 Fotoğrafta görülen sarışın ve çekici aracın yanındaki beyaz kamyon, yukarıdaki sorumuzun muhatabı.




 Pi Makina;   yerli otomobil ve araç sempatizanı olarak takibimdeki bir marka!Ramazan Bayramı sebebiyle bir Konya ziyareti sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Pi Makina'nın fabrikası önünden geçtiğimizde üzerinde UN yazan beyaz aracı gördüm.
Diğer araçları; yenisiyle eskisiyle biliyoruz; yeni çekici ve yeni tip kamyonların arasında beyaz rengiyle farkedilmeyen araç, muhtemelen Birleşmiş Milletler'in bulunduğu coğrafyalarda kullanılmak üzere imal edilmiş görünüyor. Zira Birleşmiş Milletler, araçlarında  genellikle beyaz rengi ve büyük harfle UN ( UNITED NATIONS)  yazısını tercih eder, böyle bilinir.



Kabin; ilk üretilen ve yeni imal kamyonlardan farklı, dahası kapıların yanında küçük pencereler dikkat çekiyor. Mevcut üretimlerden sadece yeni çekicinin farlarıyla bir ortaklık sözkonusu.

 


6x2, 6x4 veya 6x6  yürüyüş düzeninde olan kamyonun ön tarafındaki kocaman 
Pi Makina yazısıyla atların başrolde olduğu logo hemen fark ediliyor.


 Yeni ve yerli bir kamyon


Alttaki resimde ise Pi Makina'nın üzerinde çalıştığı  tasarımlardan bir kaçı görülüyor.



Pi Makina'nın yerli araçlarını yollarda daha sık ve aynı zamanda değişik kıtalardada  görmek isteriz.Yerlilik oranı da en üst seviyede olmalı. Diğer taraftan son zamanlardaki yeni araçları ve çalışmalarıyla bir dönemin Türkiye de  pazar payı iyi olan hatta ihracat yapan BMC'den iyi görünüyor!

Türkiye'de otomobil, ticari araç, traktör, motosiklet ve iş makinesi üreten firmalar

En alttaki fotoğraf  http://pimakina.com.tr/ den alınmıştır.

4 yorum:

  1. İnşallah başarılı olurlar. Çekicileri çok hoşuma gitti. Kendilerine Scania'yı örnek alıyorlar gibi. Devlet böyle firmaları desteklemeli bence. BMC, Temsa, Tümosan, otokar, karsan ve Pi makina birlikte çalışsalar yerli dizel motor bile yapabilirler aslında.

    YanıtlaSil
  2. Türkiyede artık kendi otomobilini üretse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye yerli araç üretmede ne kadar geride kalsa da bundan sonra rahatlıkla üretebilir.yeterki desteklensin, engellenmesin ve milletimiz istesin.

      Sil
  3. Yorumlarınıza ve dileklerinize içtenlikle katılıyorum Mustafa Bey..
    Devrim otomobili zor şartlarda, imkansızlıklar içinde ve baskılara rağmen yapılabilmişse otomobilin, ticari aracın da, çok daha iyisi ve güzeli yapılabilir..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..