Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Otomobil GÜNSEL Tanıtıldı!

8 saniye de 100 km hıza çıkış, 350 km menzil, alüminyuım şase ve kompozit gövde, 4 kişilik bir otomobil, yarım saate şarj..İlk yerli otomobil Devrim, ilk seri üretim markamız Anadol, bir çok gelişme ve TÜBİTAK'ın Saab 9-3 platformu üzerinde çalıştığı yerli otomobil derken yeni yerli otomobil sürpriz bir şekilde ortaya çıktı..




Elektrikle çalışan yerli  otomobil 500 000 km den sonra bile kapasitesinin % 90'nı koruyor.





Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi ve AR-GE bölümüyle Otomotiv Mühendisliği bölümü tarafından uzun süren çalışmalar  sonunda  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde üretilecek ilk yerli otomobil tanıtıldı. 






Yeni araç, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, fuaye alanında tanıtılırken büyük ilgi gördü.
Yerli otomobil, bazı televizyon kanallarında ve internet sitelerinde de tanıtıldı.





Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük projelerinden biri sayılan elektrikli otomobil,  teknoloji ve prestij anlamında ülkeyi bir üst seviyeye çıkarmayı sağlayacak.Günsel adı verilen otomobil, 90 farklı tasarımın sonunda ortaya çıktı. Aerodinamik yapısıyla çok kısa sürede şarj olma özelliğini birleştiren Günsel Model 1; 102 beygire sahip.






Araç, akıcı ve sade bir tasarıma sahip , ancak otomobilin iç görünümü hakkında bir bilgi ve görsele rastlayamadık!İki kapı  oluşu ve arkaya doğru camın   tavanla eğimli şekilde birleşmesiyle daha sportfi bir görüntüye sahip olmuş.


Kaynak/Bilgi;  http://gunsel.com.tr/
https://www.facebook.com/DriveGunsel

4 yorum:

  1. Kıbrıslıların otomobil yapıp Türkiye'nin yapamaması çok saçma olmuş:D Bir Kıbrıs etmiyormuşuz demek ki :D Türkiye'nin yerli otomobili 2019 yılında çıkacak :D Bekle babam bekle :D

    YanıtlaSil
  2. Kuzey Kıbrıs'a Bravo, Helal Olsun diyorum. Hemde güzel iş çıkarmışlar. Kopya bir araç veya başka bir markanın üzerine geliştirilmiş bir otomobil değil!

    YanıtlaSil
  3. Ön ızgarayı biraz daha kibar yapsalar aslında çok özgün bir araç olabilir. Tebrik etmek lazım. Türkiye istese bunun gibi kaç araç yapar ancak neden yapılmıyor anlamakta güçlük çekiyorum. Neyse 2019 yılında kendi yerli aracımız çıksın da. Sonraki senelerde daha özgün modellerde gelir belki. Tekrar söyleyeyim hiç bir araca benzetemedim valla. Kim tasarladı ise iyi iş yapmış.

    YanıtlaSil
  4. Desteklenince, çalışılınca oluyor.Türkiye de bir çok çalışma var ancak destek görmüyor..
    http://www.otometre.com/search/label/yerli
    Bence Günsel çok daha değerli bir araç herhangi yabancı bir otomobil veya platform üzerinde yükselmiyor!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..