Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hyundai; 6 kıta, 184 ülkeye 23 milyondan fazla otomobil ihraç etti

1967 yılında kurulan Hyundai, 184 ülkeye 23 milyondan fazla  otomobil sattı.İlk otomobili Ford Cortina'yı 1968'de, Hyundai markalı ilk aracı Pony' i 1974 te tanıtıp ilk yurt dışına satışını da 1976 'da gerçekleştirdi.Dünyanın en hızlı  büyüyen otomobil markalarından biri olan


 İlk Hyundai otomobili Pony



Güney Koreli Hyundai'n, ihracat yaptığı ilk ülke Ekvator oldu. 





Otomobil üretimine, ilk seri üretim yerli otomobilimiz Anadol'u imal eden Otosan ile aynı zamanlarda başlayan Hyundai, Güney Kore'nin başka bir otomobil markası Kia'nında sahibi.





Güney Kore’nin ilk seri üretim otomobili olan Pony’den Güney Kore'nin ilk seri üretim elektrikli ve hibrid modeli Hyundai IONIQ modeline; teknoloji ve Hyundai çok değişti.Hyundai her yıl en az 1 000 000 otomobil ihraç ediyor.


 İlk Hyundai otomobili Pony



Hyundai markalı ilk otomobil; Pony
Interbrand tarafından yapılan son sıralamaya göre, uluslararası ihraç başarısı üzerine inşa edilen Hyundai, dünya genelinde altıncı büyük otomotiv markası ve 35’inci büyük marka konumunda. Otomotiv endüstrisi için zorlu bir yıl olmasına rağmen  şirketin global marka değeri 2015'ten bu yana yüzde 11 artarak 2016'da 12,6 milyar dolar seviyesine ulaştı.


 Hyundain ilk otomobili Cortine


Hyundai ilk kez Cortina yı üretti.

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi hakkında
Türk tüketicisi, Hyundai markasıyla ilk olarak 1990 yılında Kibar Holding’in Türkiye distribütörü olmasıyla tanıştı. Hyundai, kısa bir süre içinde önemli bir başarıya ulaştığı Türkiye pazarının yüksek potansiyelini ve Avrupa’ya yakın olan konumunu göz önüne alarak denizaşırı ülkelerdeki ilk üretim merkezini Türkiye’de kurma kararı aldı. İzmit’te, 25 Eylül 1995’te temeli atılan ve rekor bir sürede tamamlanıp 1997 yılının Temmuz ayında seri üretime başlayan Hyundai Assan Fabrikası, 20 Eylül 1997’de gerçekleştirilen törenle açıldı. 2016 yılı itibarıyla şu an yıllık 245 bin adetlik üretim kapasitesi bulunuyor.Hyundai Assan İzmit Fabrikası, başta Türkiye ve Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm bölge için üretilip ihraç edilen A segmentindeki i10 ve B segmentindeki i20 modeliyle Hyundai Motor Company’nin Avrupa’ya açılan kapısı olarak büyük bir önem taşıyor.




 Bugüne kadar 1 milyonun üzerinde araç üreten Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda saatte ortalama 39 araç üretilmekte ve günlük toplam üretim yaklaşık 838 adedi bulmaktadır.

4 yorum:

  1. Montajcı olmaktan bir türlü kurtulamadık. Umarım devletin yerli otomobil projesi başarıya ulaşır ve bu rezaletten kurtuluruz. Türkiye gibi bir ülkenin kendi otomobilinin olmaması utançtan başka bir şey değil.

    YanıtlaSil
  2. Hyundai denince marka kalite ve güven bir arada supersiniz

    YanıtlaSil
  3. Tübitak ın projesi de en kısa zanada hayat geçmesi lazım ama DMA, gibi bir var olan veya süren projelerde desteklenmeli..

    YanıtlaSil
  4. Koskoca Türkiye'yiz şu Hyundai kadar olamadık yazık bize. Bir zamanlar kimsenin yüzüne bakmadığı Koreliler bugün dünyanın en büyük 4.otomobil üreticisi oldular. Anadol 1966 Hyundai 1967 de çıktı ama Hyundai neydi ne oldu biz hala neredeyiz

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..