Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ah Bu Çin Otomobilleri Yok mu?

Tesla, Faraday, Le Eco gibi elektrikli otomobil markalarının yanına bir yenisi geliyor...
Eli Zero; günlük, hareketli, 2 kişilik araç olarak  nitelendirilen ,450 kilo ağırlığa, 4 kWh kapasiteli pillere ve azami 37 km/s hıza sahip minik bir kent içi otomobil.





Araç, ilk görüldüğünde Renault Twizy'nin farklı bir versiyonu gibi görünüyor.Çin'de faaliyet gösteren bir firmanın ürünü olan otomobil; Çin denince akla gelen benzer, taklit, kopya otomobil kelimelerine ne yazık ki uyan bir taşıt.


 


Menzili 65- 120 km arasında olan bu minik otomobil her ne kadar Twizy'e benzese de  ondan daha derli toplu ve hoş görünüyor.Özellikle tekerlekler ile aracın bütünlük içinde olması..


2017 yılı içinde seri üretimin başlaması beklenen otomobilin ABD'de yaklaşık  




10 000 Dolar'dan satılması düşünülüyor.Çokta Cesur, kendine güveniyor!

Çin, bir zamanlar taklitle, benzerlikle yola çıkan bazı otomobil firmaları gibi başlayıp tasarımını da teknolojisini de geliştiriyor.Hoş, dünyanın önde gelen markalarıda biribirinden esinlenebiliyor; YeniTipo örneği gibi.Tasarımına kısa bir göz atmak yeterli..





Çin; otomobil ve diğer teknolojilerde, araçlarda gerek gelişip çalışmaktan gerekse maliyetin çok daha önemli olması nedeniyle çok daha ileri noktalara gelecek!

11 yorum:

  1. Şu otomobil Türkiye'de 15 bin TL'ye satılsa ve servisi olsa çok güzel satış rakamlarına ulaşabilirdi. Menzili de en az 200 km olmalı bence.

    YanıtlaSil
  2. Katılıyorum ama 15 -25 cm daha büyük olsa biraz daha dolgun görünmeli.Qute, satılıyor ama gücü, ve güvenliği tartışılabilir ama kentiçi için uygun gibi!

    YanıtlaSil
  3. Çok ucube bir otomobil olmuş. Dünyanın en çirkin otomobilleri listesi yapılsa kesinlikle ilk sırada yer alır. Söylemedi demeyin Koreliler bundan 5-10 sene sonra dünyada Japonları tahtından ederek söz sahibi olacaklardır. Çinlilerin ise bunun için daha çok zamana ihtiyacı var

    YanıtlaSil
  4. Bence fena değil.Ama bu ucubeyse Twizy 2 kere ucube sanki!!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Bi SMART FORTWO olamaz ancak Twizy'den çok daha iyi bence. Bir sonraki versiyonu belki Smart'a bile rakip olabilir.

      Sil
  5. Kimse Çinli falan deyipte eleştirmeye kalkmasın. Ülke olarak önce kendimizi eleştirmeliyiz. Korelilerin, Kıbrıslıların, Çinlilerin araç yaptığı bir yerde ülke olarak bir otomobil üretemiyoruz. Ülke olarak malesef Kore, Kıbrıs, Çin kadar bile olamıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günün birinde Çin'in Avrupalı ve Amerikalı markalara sahip olduğunu görürsek şaşırmammalıyız diye düşünüyorum!

      Sil
    2. Şimdiden sahipler zaten? Saab, volvo, Hummer eskiden amerikalılarındı şimdi çinliler satın aldı. Bakalım bizim yerli otomobil olayı gerçek mi olacak yoksa seçim vaadi olarak mı kalacak?

      Sil
  6. Bence bu başlangıç! :)

    Saab markasını vermediler, sadece Saab 9-3 modeli herşeyiyle ve fabrkası.MG, Rover, Volvo satıldı. Hummer ise Çin firmalarıyla anlaşma gerçekleşmedi, GM markayı kapattı sanıyorum!
    Belki Opel ve Vauxhall da yakında Çine satılır belli mi olur !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harbiden MG, Rover da vardı değil mi? Onu da satın almışlardı. Hummer çinlilere satılmadı mı yani? Allah Allah . Vikipediadan baktım da. Çinliler almaya çalışmış ancak Çin hükümeti desteklemeyince dediğiniz gibi GM markayı kapatmış. :D Nasıl oluyorsa artık o iş :D Bizim Askam gibi demek ki :D

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..