Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomotiv Dünyasından Son Başlıklar

Kısa  haber turumuzda; Pi Makina, Altay, Otokar, BMC, Temsa, Nurol, Scania, Volkswagen, Toyota, FIAT, Ford, Citroen ve Mercedes Benz'in adları geçiyor!
Yerli araç imalatçılarından Pi Makina,  yeni bir kamyonet üzerinde çalışıyor.Araç; çift kabinli, kendine has ancak sade bir tasarıma sahip.

Türkiye'nin yerli  tankı Altay'ın geliştirme ve test çalışmaları sona yaklaşırken seri üretim için Otokar ve BMC'den sonra FNSS / Nurol'unda adı geçmeye başladı.Altay'ın motoru konusunda adı geçen Tümosan'da ise ciddi bir gelişme görünmüyor.

İran'da Fransız otomobil markalarının etkinliğii sürerken Otokar'dan sonra Temsa otobüsleri de bu pazarda yer alacak. Yıllar önce Uzel'in Massey Ferguson traktörleri,  BMC'nin kamyonları da satılmış hatta BMC kamyonlar montaj yoluyla İran'da bantlardan inmişti.


Scania; 2018 yıılından itibaren Tayland'ta kamyon ve otobüs şasisi imal edecek. Diğer taraftan İsveç'te elektrikli otobüslerini test eden İsveç markası, İran'a 1350 otobüs  sattı.Scania, Oghab Afshan firmasıyla İran'da ortak otobüs üretiyor..


Volkswagen, GM, Toyota, ve dokuz otomobil şirketini temsil eden bi r komisyon, ABD Başkanı Trump'tan Obama yönetiminin 2025 yılına kadar araç emisyon kurallarını sıkılaştırma kararını geri çekmesini istedi!


Autoservicepraxis.de'nin haberine göre Almanya'da satılan bazı Fiat Tipo markalı otomobillerin hava yastıklarında istenmeden açılma sorunu ortaya çıktı.4054 adet 2015 model otomobilin kablolama sorunu servislerde kısa sürede çözümleniyor.

Range Rover, Porsche Macan'a rakip bir araç üretecek.


Citroen Çin pazarı için C5 modelini hazırlıyor.Ancak bu araç Avrupa'da satılmayacak. 


Ford, 2020 yılında Lincoln ve Ford markalarıyla SUV ve Corossover modellerini iki katına çıkarmak istiyor.

Mercedes Benz, Rusya'da  E Serisi Sedan ile SUV imal edecek.






 Kaynaklar
http://www.autoservicepraxis.de
http://www.autoservicepraxis.de/ungewollte-airbag-ausloesung-1908839.html
 http://www.autonews.com/

6 yorum:

  1. Bugün yani 24 şubat itibariyle Tümosan'a verilen süre bitiyor. Yerli tank için tank üretebileceklerine dair inancım kalmadı gibi? İnşallah bizi şaşırtırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli tank için motor demek istemiştim ancak yanlış çıkmış :) Tümosan bu işi yapamayacak anladığım kadarıyla. Keşke olsaymış. Yazık oldu.

      Sil
  2. O kadar zaman boşa geçti.Tülomsaş, Otosan Ford yada Japonya, Kore veya Ukrayna firmalarıyla da işbirliği yapılabilirdi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TÜLOMSAŞ) tarafından 850 beygir güç üretebilen bir dizel motor geliştirildi haberi vardı? Bu motor baz alınarak Tank motoru yapılamıyor mu? Mühendis değilim ancak keşke Tülomsaş desteklenseydi :( Bu kadar zaman boşa geçti dediğiniz gibi. Madem yapamaycaklardı yapan birilerine verilseydi bu iş. Şimdiye kadar bayağı yol almışlardı.

      Sil
  3. Tülomsaş'ın bahsedilen motorunun tank için çok büyük bir hacime sahip olduğu söyleniyor. Ancak tank motoru için Tülomsaş ve Tübitak beraber çalışabilerdi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 80 milyonluk ülkede tank motoru yapacak adam bulamıyorlar mı yani? Şaka gibi :(

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..