Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Geely, Volvo ile büyüyor, Lynk & Co ile Averika!ya gidecek

Çin pazarının önemli markalarından Geely, son sekiz yılın en büyük kar artışına imza attı.Bunda, 2010 yılında gruba katılan Volvo'nun ürün tasarım ve geliştirme çalışmalarınında şüphesiz etkisi büyük.





Bu sinerjinin bir sonucu da 2019'da ortaya çıkacak.Geely Automobile Holdings'in yeni markası Lynk & Co, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yollara çıkacak.


 


Geely, 2016'da Çin'de % 50 bir büyüme gerçekleştirerek toplamda 766 000 otomobil imal etti.Geely yetkilileri, 2017'de hedef 1 milyonu geçmek diyor.


Yeni marka  Lynk & Co, ilk modelini Volvo'nun yeni kompakt modüler mimari (CMA) platformu üzerine 01 model adıyla inşa ediyor..Platform aynı zamanda yeni Volvo XC40 modelinde de kullanılacak.Lynk &  Co 01,  arka tasarım unsurlarıyla çok daha dikkat çeken bir araç olurken kablosuz şarj teknolojisi, çarpışma uyarıcı güvenlik sistemi, yarı otonom acil durum freni, şerit takip sistemi  ve panoramik sunroof gibi önemli birçok özellik standart olarak sunulacak.






Araçta, 3 ve 4 silindirli iki farklı motor seçeneğinin (1.5 litre ve 2.0 litre )  kullanılması bekleniyor.1.5 litrelik motor 180 beygir (elektrikli motor hariç), 2.0 litrenin ise 270 beygir civarında  güce sahip olması bekleniyor.En alt model önden çekişli, diğer araç ise 4 tekerden çekişli olacak. Bu arada talep ve beklentilere göre 01'i daha üst sınıflar için 02  v e 03 adlı modeller takip edebilecek.



Geely Automobile Holdings halen Geely, Volvo, London Taxi
Lynk & Co markalarının sahibi. Emgrand, Englon, Gleagle ve  Shanghai Maple markalarının kullanımı ise durduruldu.


2 yorum:

  1. Aynen öyle çin deyip geçmeyin. Zamanında Japonlarda taklitçi ve dayanıksız mallar üretiyor diye eleştiriliyordu ne oldu? Çin'nin de öyle olmayacağını ne biliyorsunuz? Resimdeki 4x4 çok özgün görünüyor. Ben hiç bir markaya benzetemedim. Benzeten yazsın :D

    YanıtlaSil
  2. Yazıklar olsun koskoca Türkiye'yiz bir Çinli kadar bile olamıyoruz. Çinliler, Koreliler, Kıbrıslılar işi bizden sonra öğrendiler ve bizim önümüze geçtiler. Özellikle Koreliler kendilerini çok geliştirdiler son 5-10 sene içinde Koreliler dünya da söz sahibi olacaklardır

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..