Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Buick Velite 5

Çin pazarını hedefleyen Buick Velite 5;  bir şarjla 100 km,  menzil uzatıcıyla 750 km yol gidebiliyor..Hedef, dünyanın en büyük pazarı olunca haliyle üretimde orada gerçekleşetirilecek.Aslında Velite adı, ilk kez 2004 yılında NewYork Uluslarası Otomobil Fuarı'nda ortaya çıkmış.
Bertone'nin tasarladığı ilk Buick Velite; 2 kapılı bir coupe formatında bir konsept otomobildi. 400 beygirlik 3.5 litrelik V6 motorla hareket eden otomobil aynı zamanda üstü açık olarakta kullanılıbiliyordu. Ancak seri üretime geçilmedi.


 


2017'ye gelindiğinde ise yine bir General Motors otomobili olan  elektrikli ve menzil uzatıcılı Chevrolet Volt modeli bazı  tasarım detayları değiştirirlerek karşımıza Buick Velite 5 olarak çıkıyor.


 


Arka lambalar, C-HR ile Civic modelelrini anımsatıyor.

GM'nin kanıtlanmış EREV teknolojisinden yararlanan Velite 5, gelişmiş bağlantı ve güvenlik teknolojileri de sunuyor. 5 rakamı ise muhtemelen 5 kişilik olduğunu ifade ediyor!




Amerikan devi GM, Çin'de elektrikli ve hibrit otomobiller üretmek istiyor.Velite 5 modelinin üretimi iki yılı bulabilir. Bunun dışında yakın zamanda Şanghay kentinde batarya üretim tesisi açılacak.

2016'da  Buick tamamen yeni LaCrosse Hybrid Electric Vehicle modelini tanıtmıştı.



 EREV; menzili uzatılmış elektrikli araç
 BEVs; pilli elektrikli araçlar
 PHEVs; plug-in hibrid elektrikli araçlar

Kaynak;
 http://insideevs.com/buick-confirms-velite-5-erev-will-launch-china/
 http://www.buick.com.cn/

4 yorum:

  1. 750 Kilometre süper bir rakam. Yakında içten yanmalı otomobiller ile hemen hemen aynı menzile ulaşacaklar.

    YanıtlaSil
  2. Şöyle bir durum var; 100 km yol elektrikle, sonraki kmler ise aracın içindeki küçük ,normal yakıtla çalışan bir motorun ürettiği elektrikle gidilecek!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kötü olmuş :) Bende yüzde yüz elektrikli zannetmiştim. Yine de Tesla model s dünya menzil birincisi demek ki :)

      Sil
  3. Hyundai ioniqle piyasaya büyük ses getirdi ve dünya çapında ioniqle istediği başarıyı fazlasıyla yakaladı. Buick Velite 5 de ioniq'nin Amerikalı versiyonu gibi olmuş. Hyundai ioniq sınıfındaki en iyi tasarıma sahip diye düşünüyorum. İoniq tasarım olarak rakibi Toyota Prius ve Buick Velite'nin çok ilerisinde. Hyundai bu çalışma ve azmiyle ileride Toyota'yı yakalar çünkü Toyota son 15-20 yıldır marka olarak en kötü tasarımlara imza atıyor ancak bu Toyota kullanıcıları için hiç önemli olmuyor olsaydı zaten gidipte Toyota almazlardı. Toyota tasarım ve kalite olarak Hyundai'nin çok gerisinde teknoloji olarak sadece Toyota bir tık önde

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..