Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Proton Iriz R5, Lotus, Geely


Daha önce Volkswagen'le adı geçen Proton'un; hisselerinin yarısı, Çinli Geely tarafından  satın alınacak.Proton'a ait ünlü spor otomobil markası Lotus'ta bu alış verişte yer alacak. Diğer taraftan Malezyalı marka, Yeni Iriz R5 ile 2018 yılında Dünya Ralli Şampiyonası'na hazırlanıyor.Marka, İngiliz MEM firmasıya ortak çalışarak

aracı, Haziran'da yapılacak olan  Goodwood Hız Festivali'nde otomobilseverlere gösterecek.Üretimden kalkan Satria'nın yerine hazırlanan otomobil; yapısı, büyüklüğü ve soğutma sistemiyle yarış için uygun olduğu belirtiliyor.





Proton Iriz R5'te Mitsubishi Lancer Evo X'a ait modifiye edilmiş bir motor kullanılacak.Proton ve MEM beraberlliği yeni araçla WRC 2 ve APRC'de yarışmayı hedefliyor.





Proton bunları yaparken güncel olarak Ertiga,Saga, Persona,Perdana, Iriz, Suprima, Preve, Exora modellerini imal ediyor.






Türkiye'de ise en son Gen- 2 ve Persona modelleri satılıyordu.Ve tarih 2015'ti.Proton'da  uzun zamandır hareket yok..Bu saatten sonrada maliyet, vergi ve emisyon normları gibi sebeplerle  gelmesi zor görünüyor.Proton; Koç veya Doğuş grubu gibi  güçlü bir ortakla olursa Türkiye pazarında daha iyi yerlere gelebilir!






Proton Modelleri

Yeni Saga      1.3 Litre,
Yeni Persona 1.6 Litre,
Ertiga             1.4 Litre,
Iriz                 1.3 ve 1.6 litre,
Exora             1.6 Litre,
Preve             1.6 Litre,
Suprima          1.6 Litre,
Perdana          2.0 ve 2.4 Litre motorlarla üretiliyor..

Proton özellikle Ortadoğu, Güney Asya, Avustralya ülkeleriyle Şili ve İngiltere'de satılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..