Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye'nin Motorsporları Gündemi Hareketleniyor

Türkiye otomobil yarışları 2017 sezonu Nisan ayı içinde Ege Rallisi ve klasik otomobillerin yarıştığı Bahar Rallisi'yle başladı.Mayıs ayı ile beraber pistler, parkurlar, alanlar; otomobiller, go kartlar, 4x4'ler ve yarışseverler tarafından dolmaya başlıyor..Geçtiğimiz günlerde Offroad Sezonu Sinop Boyabat'ta start verdi, Apex Masters 2017 Türkiye Drift Şampiyonası 1. Yarışı TOSFED Körfez Yarış
Pisti’nde gerçekleştirildi. Bu hafta sonu da  2017 Türkiye Karting Şampiyonası'nın ilk yarışı Kocaeli Körfez pisti'nde, Türkiye Ralli takımlar şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye'nin de katılacağı, 2017 Avrupa Ralli Şampiyonası programının ikinci etabı Kanarya Adaları Rallisi gerçekleştirilecek.





2017 Türkiye Offroad Şampiyonası'nda sezon açılışı 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde Sinop’un Boyabat ilçesinde yapıldı. Kısa adı SİNOFF olan Sinop Offroad Kulübü tarafından Sinop Valiliği, Boyabat Kaymakamlığı, Boyabat Belediye Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştirilen 1. ayak yarışlarında 48 sporcu ve 24 araç start aldı...

29 Nisan Cumartesi günü şehir merkezi eski otogar önünden verilen seremonik start ile başlayan organizasyonun ilk günü Tayyareci Nuri Bey etabı, ikinci günü ise Şehit Ömeroğlu Mustafa etabında mücadele eden ekipler parkuru dolduran çok sayıda sporsevere de heyecanlı anlar yaşattı.

 
Suzuki Vitara ile Mustafa Akın-Emre Köksalan ekibi yarışın genel klasman birinciliğine ulaşırken, ikinciliği elde eden ekip yine Suzuki Vitara ile Engin Başkurt-Şükrü Mindiloğlu oldu. Yarışın genel klasman üçüncülüğü ise Nissan Pathfinder ile Kenan Özsoy-Hüseyin Uyar kazandı.

Sınıf 1'de Edip Yaşar Kurtoğlu-Murat Timuçin Doğan, Sınıf 2 Engin Başkurt-Şükrü Mindiloğlu, Sınıf 3'de Cemil Islıkçı-Suat Çelik ve sınıf 4'te de Kenan Özsoy-Hüseyin Uyar birincilikleri paylaştılar.

Engin Başkurt, Gökhan İçen ve Mustafa Saray'dan kurulu 54 Redline Team'in birinci olarak 2.000 TL'lik TOSFED teşvik ödülünü kazandığı takımlar klasmanında Kenan Özsoy ve Kemal Özsoy'dan kurulu Evliyaoğlu Team ikinciliği ve Edip Yaşar Kurtoğlu ile Fehmi Bağcı'dan oluşan Trakoff Çorlu Belediyesi takımı üçüncülüğü elde etti.

2017 Türkiye Offroad Şampiyonası ikinci yarışı, 20-21 Mayıs tarihlerinde ARDOFF tarafından Rize Ardeşen'de gerçekleştirilecek.







PWR Balata ana sponsorluğunda RedBull.com ve Motul desteği ile gerçekleşen Apex Masters 2017 Türkiye Drift Şampiyonası 1. Yarışı TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde koşuldu. Nefes nefese geçen büyük mücadeleler, 3.000 kadar biletli seyirci tarafından ilgiyle takip edildi. Körfez pistinin dar ve keskin virajları pilotları zorlarken, sürücülerin eşleşmelerdeki performansları izleyenlere için adrenalin dolu görsel bir şölen yaşattı.

29 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen sıralamada günün birincisi 85 puan ile Furkan Karan olurken, ikincisi DM D’Team pilotu Mert Bilaloğlu ve üçüncüsü ise yine aynı takımdan Kemal Özhaseki oldu.

30 Nisan Pazar günü antrenman turları sonrasında, pilotlarla tanışma ve padok ziyaretine ilgi büyük oldu ve ardından kapı kapıya ve bol dumanlı geçen mücadeleleri seyirciler de adeta nefeslerini tutarak heyecanla takip etti… Final eşleşmesinde karşı karşıya gelen geçen sezonun sürpriz isimlerinden Furkan Karan ile 2016 sezonunun en iyi takımı DM D’Team’in deneyimli pilotu Mert Bilaloğlu arasındaki mücadele sonrasında birincilik kupasını kaldıran isim Furkan Karan oldu. Bilaloğlu’nun ikinciliği elde ettiği sezon açılış yarışında üçüncülüğü kazanan isim ise Kemal Soylu oldu. Şanslı izleyicilerin drift araçlarının sağ koltuklarında bu heyecana ortak olduğu etkinlik sonunda dereceye giren sporcular ödüllerini TOSFED Sportif Direktörü Murat Kaya ve Drift Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Burak Ünal’dan aldılar.

Apex Masters Türkiye Drift Şampiyonası ikinci yarışı, 30 Temmuz tarihinde Drift Otomobil Sporları Kulübü organizasyonu ile İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleşecek.

Karting Sezon Açılışı Körfez'de

2017 Türkiye Karting Şampiyonası, 06-07 Mayıs tarihlerinde TOSFED Korfez Yaris Pisti'nde düzenlenecek 1.ayak yarışı ile başlıyor...

İlk ayak, 7-12 yaş arası sporcuların katılımına açık Formula Mini, 13-16 yaş arası Formula Junior, 15 yaş üzeri Formula Senior ve 32 yaş üzeri Formula Master olmak üzere 4 ayrı kategoride koşulacak olan üçer yarıştan oluşacak.

06 Mayıs Cumartesi günü 09.30-12.00 arası antrenmanlar, 13.00-14.00 arası sıralama turları ile başlayacak. Daha sonra 14.25'te Formula Junior, 15.00'te Mini, 15.30'da Formula Senior ve Master ilk yarışları gerçekleştirilecek.

07 Mayıs Pazar günü 09.30-11.00 arası antrenmanların ardından, 11.25'te Formula Junior, 12.00'te Mini, 12.30'da Formula Senior ve Master ikinci yarışları koşulacak. 13.55'te Formula Junior, 14.30'da Mini, 15.00'da Formula Senior ve Master üçüncü yarışlarının ardından da organizasyon 16.15'deki ödül töreni ile son bulacak.





2011 yılından bu yana Türkiye’nin şampiyon ralli takımı olan Castrol Ford Team Türkiye, 2017 sezonunda hedef olarak Avrupa Ralli Şampiyonası’nı seçmiş ve şampiyonanın ilk ayağı Portekiz Azor Adaları Rallisi’ni takımlar sıralamasında 5. sırada tamamlamayı başarmıştı. Sezonun ikinci yarışı, Atlantik Okyanusunda yer alan ve İspanya’ya bağlı bir adalar grubu olan Kanarya Adaları’nda, toplam 208 km uzunluğundaki asfalt parkurda gerçekleşecek.

Avrupa Ralli Şampiyonası 2017 takvimindeki ilk asfalt yarış olan ve bu yıl 41. kez koşulacak Kanarya Adaları Rallisi, tarihi boyunca Carlos Sainz, Didier Auriol ve Piero Liatti gibi birçok ‘Dünya Şampiyonu’ ralli sürücüsüne ev sahipliği yaptı. Castrol Ford Team Türkiye, takımın milli sporcuları ile yarışa bu yıl iki araçla katılacak: Ford Fiesta R5 aracı ile Murat Bostancı & Onur Vatansever ve Ford Fiesta R2T araçları ile Buğra Banaz & Burak Erdener ikilisi.

Murat Bostancı: “Kanarya’da hızlı ama temkinli olacağız”

Castrol Ford Team Türkiye takımının Türkiye şampiyonu pilotu Murat Bostancı Kanarya Rallisi öncesi yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bizim için tamamen yeni bir yarış olan Azor Rallisi’nden sonra Avrupa Ralli Şampiyonası’na Kanarya Adaları Rallisi ile devam ediyoruz. Geçen sene bu yarışı Fiesta R2T ile yapmış ve bitirmiş olmanın bana avantaj sağlayacağını düşünüyorum ama yine de bu iki yarış kendine özgü koşulları ile yerel sürülerin güçlü olduğu parkurlar. Amacım; hızlı ama temkinli bir tempo ile yarışmak ve bu yarışı ilk 10 içinde bitirip, bu sezon asıl iddialı olacağımız yarışlar olan Yunanistan ve Kıbrıs rallilerinde en yüksek tempoya çıkmak.”

Buğra Banaz: “Benim için her şey bir rüya gibi!”
Türkiye gençler şampiyonu ve takımın Eskişehirli genç sürücüsü Buğra Banaz ise yarışın kendisi için anlamını şu sözlerle ifade etti:

“Avrupa’da yarışmak bana dünya çapında rekabetin ne seviyede olduğunu öğretiyor. Büyük dersler alıyor ve Ford Fiesta R2T aracımızla her geçen gün hızımızı arttırıyoruz. Benim için her şey şu an bir rüya gibi!..”

Şampiyona farklı platformdan takip edilebiliyor

4 Mayıs Perşembe günü start alacak Kanarya Adaları Rallisi, Castrol Ford Team Türkiye sosyal medya hesaplarından, www.fiaerc.com web adresinden ve Eurosport kanalından 5-6 Mayıs tarihlerinde yayınlanacak ERC (European Rally Championship) programından takip edilebilecek. Kanarya Adaları Rallisi’ne Avrupa Ralli Şampiyonası kapsamında 65, toplamda ise 125 araç katılacak.

Castrol Ford Team Türkiye hakkında:
1998 yılında kurulan ve 20 yıldır aralıksız olarak yarışmaya devam eden Ford’un motor sporları takımı, Ford Otosan, Castrol, Pirelli, BP, Nova Reklam, Beyçelik, Gürsoy, Borusan Lojistik, Mars Lojistik, Kale Radyatör, NGK ve Mutlu Akü markaları tarafından destekleniyor. 2017 ve 2018 yıllarında Avrupa Ralli Şampiyonası takip edecek olan Ford Motorsporları Takımı, her kesimden ralli sürücüsüne açık bir tek marka kupası olan Fiesta Rally Cup organizasyonuyla Türkiye’deki operasyonunu sürdürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..