Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Fiat Palio ve Punto'nun Yerine Yeni Argo


İtalyan Amerikan firması Fiat Chrysler (FCA), yıllardır imal ettiği Punto ve Palio modellerini üretimden kaldırarak yerine yeni bir otomobil üretmeye başlayacak.Önce Brezilya da satışı başlayacak olan minik hatchback aracın sonraki aşamada hedefi diğer Güney Amerika ülkeleri olacak. Fakat bu yeni otomobil,ülkemize de gelecek ve hatta Bursa'da üretilecek gibi görünüyor.





Yeni otomobil genel tasarım olarak Fiat Egea / Tipo'nun nerdeyse küçük bir modeli gibi duruyor.İç tasarımdai dış tasarım giibi ben Tipo'nun kardeşiyim diye bas bas bağırıyor!


Bugün Otostil.com'da yazdığına göre Fiat Argo'nun ve muhtemel sedan versiyonunun Türkiye'de üretilme  olasılığı yüksek.


TOFAŞ'ın kurmasını düşündüğü ikinci fabrika bu araçların üretimini kapsayabilir.


Yeni Fiat Argo'da 1.0 litre 77 beygir, 1.3 litre 95 beygir ve 1.8 litre  135 beygir olmak üzere üç farklı motor yer alacak.


4 yorum:

  1. ön tarafını pek beğenmedim :(

    YanıtlaSil
  2. Fiat Argo nun spor versiyonunun tasarımı çok şık. Trend olan küçük hacimli firefly motorlarla gelecek. Fiat ailesi bir süredir yeni nesil motorlar için ciddi ar-ge yatırımı yapıyor. 1.0 ve 1.3 litre firefly yeni nesil motorlar taşıyacağı söyleniyor.

    YanıtlaSil
  3. Eski Grande Punto daha iyidi tasarım olarak. Bir Grande Punto’nun mükemmel tasarımına ve detaylarına bak bir de bak bu iğrenç tasarıma. Tasarım olarak Egea ya çok benziyor fakat son dönemde genel olarak bütün araçlar Alman, Japon, G.Kore farketmez aynı tasarım dilini kullanıyor. Fiat’ın isim politikasını hiç anlamıyorum ben bildim bileli Corolla yıllardır Corolla, Golf yıllardır Golf, Polo yıllardır Polo. Ama Fiat ne yapıyor her sene isim değiştiriyor böyle olunca araçların tutması çok zor oluyor ve 2.elden de kaybediyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..