Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Delta Savunma'dan Turk2 ve Turk3

Türk firması, Ukrayna'da üretilen araçları standartlara uygun hale getirerek alıcı ülkelere satıyor.İstanbul merkezli Delta Savunma Şirketi, Bangladeş Ordusu'na 680 adet hafif zırhlı araç satmak için anlaştı.İhale şartnamesine uygun olarak Ukrayna'da imal edilen araçlar, Tur-K2 olarak adlandırılırken 2018 yılında 100 adet, 2019'da 150 adet olmak üzere beş yıl içinde  teslim edilecek.





Araçların 80 tanesi Tur-K3 olarak isimlendirilmiş.
Tur-K2, 4 × 4    Kozak-2m modelinin, üzerine inşa edilmiş..





Delta Savunma, daha önce Bangladeş Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de araç satmış. Hatta Altay Tankı'nın üretiminde rol almak istediklerini de söylüyorlar..İlgili basın bülteni aşağıda yer alıyor;





Şirketimiz DELTA DEFENCE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. olarak , BENGLADEŞ Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açmış olduğu, çeşitli tip ve özelliklerde “ 36 adet Zırhlı Personel Taşıyıcı” ihalesini almış ve bu bağlamda satış ve temin sözleşmelerini imzalamıştır.
Şirketimiz DELTA , Ukrayna’da seri olarak üretilmekte olan “DOZER B” adlı aracı , Bengladeş Polis Teşkilatının isteklerine uygun olarak ve Bengladeş standartları açısından yeniden dizayn etmiş ve ihale sürecini tamamlamıştır. “TURK 2” ve “TURK3” olarak adlandırdığımız zırhlı araçların imalatı Ukrayna’da iki ayrı fabrikada başlamış ve Bengladeş Polis Teşkilatı ile Ordu yetkilileri, 15-20 Temmuz 2017 tarihlerinde Ukrayna’da Şirketimizin misafiri olarak fabrika ziyareti, prototip onayı ve test sürüşlerini tamamlamış , araçları onaylayarak Ülkelerine dönmüşlerdir.

Yerli Motor, Yerli Tank ve Almanya






Geliştirdiğimiz ; “ 6×6 TURK3 ” modeli ile “4×4 TURK2 ” modeli zırhlı araçlar Bengladeş Devleti envanterine girmiştir.
TURK2” modeli araçlardan 2018 yılı için 100 adet, 2019 yılı için 150 adet ön sipariş alınmıştır. 5 yıllık dönemde ise toplam 600 adet sipariş edileceği hususu , Şirketimize bildirilmiştir.
TURK3 ” modeli araçlardan ise 80 adet sipariş alınmış ve ilk 2 aracın üretimine başlanmıştır. İlk iki araç 30.Eylül.2017 tarihine kadar Bangladeş Polis Teşkilatına teslim edilecektir.
Şirketimiz ve Ukrayna ‘da kurulu UKRABORONPROM kuruluşu ve bağlı şirketleri arasındaki ilişki güçlenerek büyümektedir. İşbirliğimiz çerçevesinde Ukrayna’da iki ayrı fabrikada üretilen araçlar, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde satışa sunulacaktır.

Zorlu görevlerin üstesinden gelebilen yerli araçlar


Şirketimiz DELTA, sektörün “Harp Araçları” segmentinde iddialı bir konumdadır ve bu konumunu , Türk firmaları dahil onlarca firmanın katıldığı bir ihaleyi kazanarak güçlendirmiştir. Devletimizin Milli Tank üretimine yönelik “ ALTAY TANK” projesi ile alakalı olarak TÜMOSAN ve BMC şirketleri ile görüşmeler yapılmıştır. Şirketimiz Ukrayna Devlet Savunma Şirketi UKRABORONPROM şirketinin iş ortağı ve Teknoloji transferi noktasında Türkiye temsilcisidir. Tank Güç Sistemlerini oluşturan “MOTOR, ŞANZUMAN, DEFRANSİYEL, FREN SİSTEMİ, SOĞUTMA SİSTEMİ, MÜHİMMAT YÜKLEME EKİPMANLARI” konusunda geliştirilmiş yeni nesil motor ve ekipmanlarına ait bilgileri Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na bildirmiş ve yeni ihale süreçlerini beklemeye başlamıştır. Özellikle ALTAY Milli Tank projesinde , bağımsız veya iş ortaklığı şeklinde ihaleye girme kararı almış bulunmaktayız. Amacımız diğer işlerimizde olduğu gibi ; Türkiye’de imal edilen, Milli sanayi tarafından desteklenen , Türk Malı olabilecek ve patent hakları Türkiye’ye ait olan , İhracat lisansları Türkiye’ye ait olan , Metalürjik imalatları Türkiye’de yapılacak olan ve ilk etapta en az % 72 , nihayette ise % 96 oranında Türk Malı olarak üretilecek “ GÜÇ SİSTEMLERİNİ ” , Türk Devleti ve Milletine kazandırmaktır. Ayrıca tüm bu ürünleri emsallerinden çok ucuz bedelle Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edebileceğiz.
2018 yılı içinde Ukrayna Türkiye işbirliği ile Türkiye’de “ TANK VE ZIRHLI ARAÇLAR MODERNİZASYONU” maksadıyla fabrika kurarak , uluslararası anlamda ve tamamen ihracata yönelik olarak faaliyete geçeceğiz.
Bu arada,
Delta Savunma Sanayii ; Misyonumuz Ticari Askeri araçlar ile çeşitli savunma ürünlerini müşteri istekleri doğrultusunda rekabet gücü yüksek ürünler olarak tasarlayıp pazarlamaktır.
Vizyonunumuz ise Delta savunma sanayi kendi teknolojisini üreterek, ürettiği bu ürünlerde milli kimlik özelliğini koruyup müşterileri ve çalışanlarının memnuniyetinde her zaman sürekliliği sağlamayı hedeflemek,

Delta Savunma sanayi A.Ş. Müşterilerinin beklenti ve ihtiyaçlarını en hızlı sürede tesis edecek şekilde müşteri beklentilerini aşan kaliteli ürün ve hizmetler sağlayarak müşterilerinin en değerli tedarikçisi olmaya özen gösteren bir kuruluştur, diyor.


Yerli Tank'ın arkasından gidenler; Otokar, BMC ve



Kaynak;
http://deltadefence.com.tr/
http://defence-blog.com/army/bangladesh-army-looks-to-buy-680-ukraine-made-multipurpose-armored-vehicles.html
https://www.bdmilitary.com/defence-procurement/bangladesh-army-awards-1-billion-apc-contract-to-turkey/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..