Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dünyanın en çok satanları; Ford F, Toyota Corolla, VW Golf ve diğer haberler..

Yeni modeller; dövizin ve verginin yüksekliğine rağmen  ülkemize gelirken, Türkiye'de  yeni yatırımlar, satışlar, yeni projeler devam ediyor..Etkinlikler sürüyor. Bazılarında firmalar kadar, üniversite öğrencileri de yer alıyor..Tasarım ve  çevreci normlar artık eskisinden daha çok önem kazanıyor..




Dünyanın en önemli öğrenci-inovasyon yarışması Shell Eco-marathon, 24 Eylül Pazar günü 3. kez Türkiye’de düzenlenecek. Shell Türkiye, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) işbirliğiyle gerçekleştirilen 
Shell Eco-marathon Türkiye’de, 16-25 yaş arası öğrenciler kendi tasarladıkları ve ürettikleri enerji tasarruflu prototip otomobillerle en az enerji harcamak üzere yarışacaklar.Yarışmayla beraber  yapılacak İnovasyon Festivali'nde birbirinden farklı çalışmalar da sergilenecek..


Avrupa'nın önemli yarışlarından biri olan  Ferrari Challenge Europe’da 458 Challenge EVO kategorisinde lider durumda olan milli sporcu Galip Atar, 23 – 24 Eylül tarihlerinde İngiltere’nin Silverstone Pisti’nde gerçekleşecek serinin 5. Ayağında start alacak. Ferrari Challenge tarihinde şampiyona liderliğine yükselme başarısı gösteren ilk Türk pilot olan Atar, Silverstone’da kazanarak puan farkını açmayı ve liderliğini perçinlemeyi hedefliyor.



Yeni pick up gün sayıyor, personel taşıyıcı ise



Yeni otomobiller  Türkiye'de..

Mercedes-Benz S 560 4MATIC , Mercedes-Maybach S 560 4MATIC, Mercedes-AMG S 63 4MATIC+, S 350 d (4MATIC) , S 400 4MATIC Long ve S 600 modellerinden oluşan Mercedes Benz S Serisi, Subaru Levorg Sport Tourer ile Renault Kangoo Binek modelleri Türkiye yollarına çıkıyor.




Dünyanın en güçlü ortaklıklarından biri olan Renault, Nissan&Mitsubishi Motors’un açıkladığı “İttifak 2022” planına göre, üç şirketin ortak çalışmalarından elde edilen kazancın yılda 10 Milyar Euro’ya ulaşması hedeflenirken, 14 milyon araç satışı ile kombine finansal gelirlerin toplamda 240 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.Grup ilk 3'ü zorlayacak. Rekabet artıyor..


Türkiye'de
de otomobil imal eden ve dünyanın en hızlı gelişen otomobil markası Hyundai, 2021 yılına kadar Avrupa’nın en büyük elektrikli ve hibrit otomobil üreticisi olma hedefiyle yoluna emin adımlarla ilerliyor. IONIQ Hybrid modeliyle Türkiye’de de dikkatleri üzerine çeken marka, KONA Electric ile Avrupa’daki iddiasını sağlamlaştırıyor.



Sigara; hem sizi öldürüyor, hemde ona para veriyorsunuz!


2017 yılının ilk yarısında dünyanın en çok satan otomobil ve hafif  ticari araç satışında;
 519 000 adet Ford F Serisi, 472 000 adet ile Toyota Corolla, 430 000 ile Volkswagen Golf,  410 000 ile Nissan X- Trail modellerini 387 000 adetle Honda Civic ve 367 000 adetle de Toyota RAV4 takip etti.


Volkswagen: marka satmıyor, elektrikliye odaklandı


İthal otomobillerin vergisi ve döviz fiyatlarının artışı satışları etkilerken son olarakta ithal traktörlere (2018 yılında)  ek vergi geliyor.Uzun zaman Uzel fabrikasında üretilen, Uzel'in iflası sonucunda ithal araçlarla pazarda yer bulan Massey Ferguson traktörlerinin bir bölümü Manisa'da faaliyet gösteren Hindistanlı Tafe tesislerinde imal edilecek.Üretimin en geç 18 ay içinde gerçekleşmesi beklenirken yerlilik oranı ise % 51 olarak belirlenmiş.Agco markaları arasında Massey Ferguson'dan başka Fend, Valtra ve Challenger bulunuyor.Valtra 'nın bazı modelelri de  Çerkezköy de Hattat Traktör tesislerinde üretiliyor.




Tafe, MF,le beraber çalışan kendi markasının yanında Massey Ferguson'a da araç üreten bir firma.Daha önce Bozok Traktör tesislerinde Tafe traktör imal edilmişti. 



Yerli markalardan Erkunt Traktör'ün yine bir başka Hindistan firmasına satılmasından sonra Anadolu Motor, İtalya'nın ünlü markası Landini'yi Türkiye'de üretcek.Landini' de bir dönem
 Karacabay (Bozok Traktör) tarafından montajllanmıştı.


Yerli ve konsantre 4x4; YILKI


1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..