Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En Yeni Otomobiller Frankfurt Motor Show'da

 67’nci Frankfurt Otomobil Fuarı, ev sahibi Almanya'nın otomobilleriyle dikkat çekiyor.
Basına  12 - 13 Eylül'de ziyaretçilere ise 14 - 24 Eylül'de açık olacak. Dünya genelinde eğilimin son örneği olarak, etkinlikte otomobil markalarıyla teknoloji firmaları içiçe. Ülkemiz de son yapılan İstanbul Autoshow 'da da katılan markalar azalırken gelmeyenlerin yerini teknoloji - bilişim firmaları alıyor..Frankfurt'ta Mercedes Benz, Toyota, Porsche , Volkswagen, Hyundai, Subaru, Citroen, Renault, Dacia dikkat çeken firmalardan bazıları..






Daimler markaları olan Mercedes Benz, Smart standında otomotiv dünyasında heyecan uyandıran yenilikleri sergileniyor.




Mercedes-AMG, 50. yılını Project ONE konsepti ile kutluyor. Mercedes-AMG Project ONE hiper otomobil konsepti, seri üretimde kullanılacak teknolojinin müjdesini veriyor.

Elektrikli otomobil olarak üretilen Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet,  750 beygir ile 0-100 km/sa hızlanmasını 4 saniyenin altında tamamlıyor. Sınırlandırılmış 250 km/sa azami hıza ulaşan lüks cabriolet, gövdenin altına yerleştirilen batarya kiti ile NEDC ölçümüne göre 500 km’yi aşan menzil sunarken  sadece 5 dakikalık hızlı şarj ile 100 km menzil elde ediliyor.

Daimler'in yeni e-mobilite markası EQ elektrikli konsepti ile hayranlarının karşısında.  Konsept model, CASE’in bağlantılı (connected), otonom (autonomous), paylaşımlı (shared & services) ve elektrikli (Electric) özelliklerini barındıran ilk model olma özelliğini taşıyor.



 Mercedes-Benz’in ilk yakıt hücreli hibrit konsept otomobili GLC F-CELL EQ Power da Frankfurt'ta yer alıyor.Ziyaretçilerin karşına çıkan modeller arasında S-Serisi Coupé, Cabriolet ve X-Serisi de yer alıyor.

Fransız Citroen;  Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Citroën, C3 Aircross, SpaceTourer Rip Curl Concept ve E-Mehari Styled by Courreges’in dünya lansmanlarını gerçekleştirdi.




Citroën markası  ilk  modelinden bu yana, 2CV’dan Traction Avant’a, Type H’den Berlingo’ya, Méhari’den E-MEHARI’ye, monospace Picasso’dan crossover Aircross’a uzanan, kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştıracak yenilikler sunuyor. 

Fuarda,  C3 Aircross’un dünya prömiyerini gerçekleştiren Citroën, SpaceTourer Rip Curl Concept ve E-Méhari Styled by Courreges’i de ilk defa  gözler önüne çıkardı.
 Dangel’in geliştirdiği 4x4 sistemine sahip olan SpaceTourer Rip Curl Concept, kamp araçları üreticisi Pössl markasının hazırladığı açılır tavan sistemiyle kompakt bir kamp aracına dönüşüyor. Özel kabin içi renkleri ve materyalleri sayesinde hem günlük hayatta hem de outdoor aktivitelerinde kolaylıkla kullanılabilecek olan SpaceTourer Rip Curl Concept, Rip Curl Takımı ile beraber Ocak 2018’e kadar sürecek Rip Curl by Citroën turnesinin resmi aracı olacak.

Citroën, yüzde 100 elektrikli otomobili E-Méhari için sınırlı sayıda üreteceği özel bir versiyonu da Frankfurt’ta sergiliyor. E-Méhari Styled by Courrèges adındaki araç iki ikonik Fransız markasının işbirliğini gözler önüne seriyor. E-Méhari Styled by Courrèges’in gövdesindeki siyah renkler, iç mekandaki beyaz ile kontrast oluşturarak ünlü markanın tasarım çizgisine gönderme yapıyor. 4 kişilik üstü açık bir araç olan E-Méhari, bu versiyon ile birlikte camları da kapsayan bir sert tavan (Hardtop), merkezi kilit sistemi ve hava yastıklarını sunmaya başlıyor. 


 Subaru Global Platformu’nun ilk örneği yeni XV’yi  Frankfurt'ta sergileyerek yeni bir çağı başlatıyor!





Subaru’nun 2025’e kadar satışa sunacağı tüm elektrikli, hibrit ve içten yanmalı motorlu araçlarında kullanacağı Yeni Subaru Global Platformu’nu ilk kez XV modeliyle yollara çıkartıyor. Güvenlik, yol tutuşu ve elektronik destek sistemlerini bir arada daha verimli şekilde üretebilmek için geliştirilen yeni platform, markanın bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük iyileştirmelerden birisi olarak nitelendiriliyor.

Subaru,  ayrıca Yeni Impreza, EyeSight Sürüş Destek Teknolojisi’ne sahip yeni Forester ile güvenlik teknolojileri güncellenen Levorg ve makyajlanan WRX STI modellerini sergiliyor.

Dacia,  Yeni Duster’ın dünya prömiyerini gerçekleştiriyor. Yeni Duster iki benzinli motor seçeneğiyle sunuluyor: SCe 115bg (4x2 versiyonu) ve TCe 125bg (4x2 ve 4x4 versiyonlar), her iki seçenekte de manuel vites kutusu bulunuyor.





Ayrıca iki dizel motor seçeneği mevcut: 1.5 dCi 90bg (4x2 versiyonu) ve 1.5 dCi 110bg (4x2 ve 4x4 versiyonlar), yine her ikisi de manuel vites kutusu ile sunuluyor. 1.5 dCi 110bg (4x2) EDC otomatik vites seçeneğine de sahip.Ayrıca SCe 115bg motorun LPG versiyonu da seçenekler arasında yer alıyor.


Toyota, 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gelecek vizyonunun ilk detaylarını sergiledi. Toyota fuarda Türkiye’de üretilen C-HR Hybrid’in çok daha yüksek güce sahip yeni konsepti C-HR Hy-Power Concept başta olmak üzere; Yeni Land Cruiser, Yaris’in spor performans odaklı modeli Yaris GRMN ve Auris’in yeni versiyonu Auris Touring Sports Freestyle ile göz doldurdu. Toyota, ayrıca pick-up pazarında son 50 yıllık üstünlüğünü temsil eden özel bir Hilux versiyonunu da fuarda tanıttı. 




Performans odaklı hibrit: C-HR Hy-Power Concept
Toyota, 2016 yılından itibaren Türkiye’de üretilmeye başlanan ve tüm dünyada büyük hayranlık uyandıran C-HR modelinin yeni versiyonlarını otomobil tutkunlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda daha güçlü hibrit motora sahip C-HR Hy-Power konseptin tanıtımını ilk kez gerçekleştiren Toyota, aynı zamanda modelin etkileyici tasarımını da bir adım öteye taşıdı.

Üretim modelindeki elmas mimari tasarımı geliştirilen yeni konsept, şimdi çok daha dikkat çekici bir görünüme kavuştu. Konsept araçtaki hibrit motor, üretim modelinde yer alan 122 HP güç üreten sistem etrafında şekillendi. Toyota’nın dünya çapında önderlik ettiği hibrit teknolojisini daha ileriye taşıma hedefi temel alınarak yapılan geliştirmeler sonucu daha fazla güç ve performans elde edildi.

Türkiye’deki C-HR Satışlarının Yarısı Hibrit
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, fuarda yaptığı açıklamada 2017 yılının ilk 8 ayında 1932 adedi hibrit versiyon olmak üzere 3 bin 870 adetlik C-HR satışı gerçekleştirdiklerini belirterek “Toplam C-HR satışları içinde hibrit oranı yüzde 50’ye ulaştı. Bu orana ulaşmanın 3 yıl süreceğini düşünüyorduk. C-HR Hybrid’in satış oranı da Avrupa’da yüzde 77 civarında. Türkiye için daha fazla C-HR Hybrid alabilseydik yüzde 50’den daha fazla satardık. Bir başka konu ise şu ana kadar hibrit araç sahiplerinin genelde araçlarını satmadıklarını görüyoruz. Son üç senede hibrit araçlarını ikinci elde satışa çıkarmış kişi sayısının yok denecek kadar az olduğunu gözlemlemekteyiz. Bu kişiler de araçlarını hızlıca ve değerinde satıyorlar” dedi. 




Avrupa’da hibrit versiyonuyla birlikte yüzde 77’lik satış oranı elde ederek yüksek bir popülerliğe ulaşan Toyota C-HR şimdi son jenerasyon hibrit güç ünitesiyle yollara çıkmak için gün sayıyor. C-HR Türkiye’de pazara sunulduğu 10 aylık süre içinde de 1960 adeti hibrit versiyon, 3 bin 629 adedi de benzinli olmak üzere toplamda 5 bin 589 adetlik satışa ulaştı.

“Hibrit Ürün Gamı Genişleyecek”
Toyota Avrupa Başkanı ve CEO’su Dr. Johan Van Zyl de fuarda düzenlenen basın toplantısında, Avrupa’da 16 farklı hibrit modelinin yedi farklı hibrit güç ünitesiyle satışa sunulduğunu kaydetti. Zyl, dünya çapında da 11 milyon hibrit satışı gerçekleştirdiklerini kaydederek şunları söyledi;

“Bu satışların 1.5 milyonu Avrupa’da gerçekleşti. Bugün her zamankinden çok daha fazla kişinin ilk tercihi hibrit haline geldiğini görüyoruz. Hibritler, Avrupa’da satışların yüze 40’ını oluşturuyor ve hatta Batı Avrupa’da yüzde 50’ye yaklaşıyor. Bu da bizim, 2020’deki yüzde 50 hibrit satış hedefimize biraz daha yaklaştığımızı gösteriyor. Bu durum; çevreci otomobillerin ürün gamında yer almasıyla birlikte 2050 karbon emisyonlarını, 2010 yılına göre yüzde 90 oranında düşürmemize yardımcı olacak. Bu, Toyota 2050 Çevre Hedefleri’ne ulaşma konusunda ana unsurlardan birini oluşturuyor. Stratejimiz, ürünlerimizin ve yaptığımız işin dünya çapında çevresel etkilerini ciddi oranda azaltmak. Ana modellerimizdeki hibrit satış oranı da oldukça yüksek. Yaris yüzde 45, RAV4 yüzde 52, Auris yüzde 65 ve Toyota-C-HR yüzde 77’lik hibrit satış oranına sahip. Hibrit bizim fark yaratan kilit özelliğimiz olacak. Hibrit ürün gamımızı daha da çeşitlendirmeye devam edeceğiz.”

65 Yıllık Miras Frankfurt’ta: Yeni Land Cruiser
Toyota’nın 1951 yılından bu yana kalite, dayanıklılık ve güvenilirlik konusunda simgesi haline gelen Land Cruiser, yeni haliyle ilk kez Frankfurt’ta beğenilere sunuldu. Yeni Land Cruiser, modern ve daha dikkat çekici dış tasarımın yanı sıra, daha sofistike ve yüksek kaliteli kabiniyle üst düzey konfor sunarken, şimdi her türlü yol koşulunda dinamik yetenekleriyle de bir adım öne çıkıyor.

Yeni Land Cruiser’ın dış tasarımı da, aracın artan çevikliğini gösterecek şekilde tasarlandı. Modelin uzunluğu 60 mm uzayarak 4,840 mm’ye çıktı. Böylelikle sıra dışı bir manevra kabiliyeti elde edilirken, dönüş çapı ise sadece 5.8 metre oldu. Yeniden tasarlanan kaput, ön panjur, farlar, ön tampon, çamurluklar Land Cruiser’ın eşsiz tasarım mimarisini daha da geliştirdi. Yenilenen ön far ve arka stop grubu ise, aracın çekiliğini artırdı.

Toyota, Frankfurt’ta tanıtımını gerçekleştirdiği Yeni Land Cruiser, üç farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. 177 HP güç üreten 2.8 D-4D turbo dizel ile birlikte benzinli motor seçenekleri arasında 161 HP güce sahip

2.7 VVT-i ve 249 HP güç üreten 4.0 VVT-i yer alacak.

Sadece 400 Adet Üretilecek “Yaris GRMN”
Toyota’nın yoğun çalışmalarla sürekli geliştirmeye devam ettiği ve Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarışan Yaris WRC’den ilham alan Yaris GRMN’nin en yenisi de Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Standart modelden 24 mm daha alçak olan Yaris GRMN, 212 HP güç ve 250 Nm tork üreten 1.8 litrelik motoru kullanıyor ve segmentinin en güçlü modelleri arasında yer alıyor. 2015 yılından bu yana efsanevi Nürburgring Pisti’nde geliştirilen Yaris GRMN’nin üretimine 2018’in başında başlanacak ve Avrupalı kullanıcılar için sadece 400 adet üretilip satışa sunulacak. Gücünü altı ileri manuel şanzımanla ön tekerleklere aktaran Yaris GRMN, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 6.3 saniyede gerçekleştiriyor ve 230 km/s’lik maksimum hızı ise elektronik olarak sınırlandırılmış. Sadece 1,135 kg ağırlığa sahip Yaris GRMN, bu sayede sınıfının en iyi güç/ağırlık oranını sunuyor.


Hyundai, 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda i30 Fastback ve i30 N ve yeni B-SUV modeli KONA ile yer alıyor ayrıca teknoloji anlamında da yeni nesil aktarma organlarını sergiliyor.




Avrupa’da 1977 yılından bu yana 7.5 milyondan fazla araç satan Hyundai, Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’nda bölgeyi yakından ilgilendiren yeni modelleriyle rakiplerine meydan okuyor. 
İlk olarak beş kapılı hatchback karoseriyle otomobil tutkunlarının beğenisine sunulan Yeni i30, şimdi de fastback ve performanslı N versiyonlarıyla sahne alıyor. Kalabalık ailelerin ilgisini çeken i30 Wagon versiyonu da ailenin bir üyesi olarak standtaki yerini alırken, markanın tüm dünyadaki satışlarını ve marka imajını yükseltecek Kona modeli de katılımcılardan büyük beğeni topladı. Markanın motorsporlarındaki başarısının bir simgesi olan i30 N TCR yarış otomobili de fuarda sergilenen modeller arasında. 


Porsche fuarda geçtiğimiz günlerde duyurduğu ve tamamıyla yenilenen Cayenne serisinin en üst versiyonu olan Porsche Cayenne Turbo’yu ve Yeni Porsche Touring Paketine sahip 911 GT3’ü  tanıtıyor.




911 ruhunu taşıyan Porsche Cayenne Turbo
 Üçüncü nesil Cayenne nin çift turbolu 4 litrelik V8 motoru 550  beygir güç üretiyor. Geliştirilen sürüş dinamiklerinin temelinde ise, tavan spoiler’ını da kapsayan aktif aerodinamik paketi, kontrollü üç odalı havalı süspansiyon, ön ve arkada farklı ebatta lastikler ve yeni yüksek performanslı frenler gibi yenilikçi teknolojiler yer alıyor. Arka akstan yönlendirme ve 48 voltluk elektronik devrilme önleme sistemi gibi ilave opsiyonlar da sunan bu SUV, gerçek bir spor otomobilin sürüş deneyimini sunuyor. Sıfırdan 100 km/s hıza 4,1 saniyede (Sport Chrono Paketi ile 3,9 saniyede) çıkan Cayenne Turbo’nun azami hızı ise 286 km/s.

SEAT,  kompakt crossover segmentindeki yeni modeli Arona’nın ve sadece 799 adet üretilecek Leon CUPRA R’ın dünya prömiyerini gerçekleştirdi.SEAT ayrıca, Amazon tarafından geliştirilen, kişisel sesli asistan hizmeti Alexa’yı da otomobillerine entegre etmeye hazırlandığını açıkladı.




Markanın SUV serisi otomobillerinin küçük kardeşi olarak değerlendirilen Arona, aynı zamanda SEAT’ın kompakt crossover segmentine attığı ilk adım. Martorell’de üretilecek olan yeni SEAT Arona, mükemmel ölçüleri, geniş kişiselleştirme seçenekleri ve güvenlik ile bağlantı alanındaki gelişmiş teknolojileri ile öne çıkıyor.


 İki Dünya Prömiyeri'de Renault'dan: SYMBIOZ ve Yeni MEGANE R.S.

 SYMBIOZ, Renault’nun 2030 yılına ilişkin vizyonunu ve otomobilin günlük hayattaki rolünü gösteriyor. Elektrikli, otonom, internet bağlantılı ve otomobilin kullanıcıların yaşamları ile tamamen entegre olacak şekilde tasarlanmış Renault'nun yeni konsept otomobili, mobilitenin geleceğine yönelik ipuçları veriyor.





 Bu konsept etrafındaki dünyayla etkileşime giren özellikleri, teknolojisi ve tasarımıyla tamamen yeni bir seyahat deneyimi sunuyor.
Renault SYMBIOZ konsept modelii 4,70 metre uzunluğunda, 1,98 metre genişliğinde ve 1,35 metre yüksekliğinde. Bu fütüristik tek hacimli otomobil D segmenti boyutlarına sahip. Otomobilin ferah modüler kabin tasarımı bir E-segmenti modelinin değerinde.Performans bakımından, SYMBIOZ demo araç 500 kW’lık maksimum güç ve 660 Nm’lik tepe tork değeri sağlıyor. 0 - 100 km/sa hızlanması 6 saniyeden kısa sürede gerçekleşirken, otoyolda gerçek sürüş koşullarında 500 kilometrelik menzili aşıyor. 72 kWh’lik akülerin kapasitelerinin yüzde 80'i sadece 20 dakika içinde şarj edilebiliyor.




Renault, 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda aynı zamanda, segmentinde bir ilk olan 4Control sistemine sahip Yeni MEGANE R.S.'in de dünya prömiyerini gerçekleştiriyor. MEGANE R.S., bir performans otomobili ve en üst sürüş keyfi için benzersiz bir deneyim sunuyor. Keskin dönüşler yapabilerek son derece atak olabilmenin yanı sıra, Yeni MEGANE R.S. yüksek hızlarda etkileyici viraj stabilitesi sağlıyor.

Renault, MEGANE serisini yeni ikonik spor versiyonu ile genişletiyor. Renault, direkt yakıt enjeksiyonlu yeni bir turbo motor ile çok daha güçlü hale getirilen ikonik otomobilin üçüncü kuşağı olan Yeni MEGANE R.S.'i görücüye çıkarıyor.

Dört silindirli 1.8l (1798 cc) motora sahip olan ve 280 bg motoruyla 390 NM’lik tork üreten yeni MEGANE R.S., dakikada 6000 devir ortalamasıyla sınıfının en iyileri arasında yer alıyor. Yeni MEGANE R.S.’in Sport ve Cup versiyonunlarında bulunan dört çeker ve kendi segmentinde bir ilk olan 4CONTROL sistemi ile donatılması, modele yüksek hızlarda keskin dönüş ve etkileyici viraj stabilitesi sayesinde sıra dışı bir çeviklik sağlıyor.

Renault Sport, Yeni MEGANE R.S.'in 300 beygir gücündeki 'Trophy' versiyonunu ise 2018’in sonunda tanıtacak. 

21 yorum:

  1. HYundai'nin hızına yetişilmiyor, çok güzel olmuş. Tasarımı müthiş..Ayrıca HYundai Türkiye'ye yatırımını arttırıyormuş, yeni SUV Kona'yı da burada üretecekmiş. Tebrikler Hyundai, darısı kuruş yatırım yapmayanlara! Yeni i30'dan daha çok beğendim fastback modelini. Hatchback modelinden daha şık ve modern bir görünüme sahip. Çok daha özgün bir model olmuş fastback

    YanıtlaSil
  2. Fastback kavramı ülkemizde yeni yeni duyulmaya başlansa da aslında otomotiv dünyasında 1930'lardan beri var olan ve ülkemizde satılan bir çok modeli de kapsayan bir kavram. Otomotiv endüstrisinin gözbebekleri olan 2 ve 4 kapılı pek çok otomobil fastback tasarımlara sahip. Örnek vermek gerekirse, Ford Mustang, Chevrolet Camaro, Pontiac Firebird, Aston Martin DB9, Lexus LFA, Mercedes-AMG GT, Ferrari F12berlinetta gibi 2 kapılı otomobiller ve BMW 6 Serisi Gran Coupé, Tesla Model S, Audi A7 gibi 4 kapılı otomobiller bu tanıma uyan modellerden sadece bazıları. Bu bağlamda Hyundai, ülkemizde çok da alışık olmadığımızı sandığımız ama aslında Cruze, Elantra, Mondeo ve Civic ile bir süredir haşır neşir olduğumuz bu tarz bir tasarımla piyasaya girerek cesur ve güzel bir karar almışa benziyor.

    YanıtlaSil
  3. Hyundai dünyanın ilk beşinde yer alıyor.Daima ileri bakıyor..

    YanıtlaSil
  4. süper bir tasarımı varmış, çok ama çooook beğendim..
    umarım en kısa zamanda türkiye gelir, çok satar bu araç rekabetçi bir fiyatla..
    tebrikler HYUNDAI !..

    YanıtlaSil
  5. Ferrari gibi motorsporları efsanesi bir markanın bile ”gereksiz” olarak isimlendirdiği bir proje bu. Gerçi kendileri de zamamında F1 motorlu bir yol otomobili satışa sunmuşlardı. Ön tasarımda ise dediklerimin hala arkasındayım. Arka bu kadar yırtıcıyken ön tasarımın bu kadar basite kaçmasının nedenini merak ediyorum. Belki de sürtünme katsayısı ile alakalıdır bilemeyiz.Arap şeyhlerinin milyonlar bayıldığı ve pist üzerinde pek göremediğimiz düz yol arabası işte. Sırf motora abanmışlar başka hiçbir olayı yok. Tavsiyem Hennessey Venom GT’yi araştırman. Çok daha düşük bütçeyle Lotus şasisi üzerine 1200 küsür beygirlik bir motoru oturtmuşlar. Koenigsegg’lere falan hiç girmiyorum zaten onlar da Bugatti killer. BMW ve Audi artik Mercedes’in rakibi degil ve hiçbir zaman olamadı şöyle bir sey yapsınlarda sonra konuşuruz

    YanıtlaSil
  6. Ön tasarımın McLaren F1’e benzemesi ilginç olmuş. Teknik veriler mükemmel olsa da özellikle ön tasarımda daha spektaküler bir tasarım bekliyordum. Mercedes böyle supersport bir araç yapıyorsun ama tasarımı hiç olmamış çok basit ve sade kalmış. Araba hakkinda en ufak fikrin olsa laferrariden felan bahsetmezsin. Su arabayi almak icin zenginler birbirini yedi tamamini sattilar daha tanitmadan. Olaya vw mi opel mi bakis acisiyla bakardan boyle sacmalarsin. Ferrari bu kadar iyiyse 10 yildir F1 de neden nal topluyor madem. Mercedes 3 yildir samar oglanina cevirdi bunlari. Demekki muhendisligi daha iyi

    YanıtlaSil
  7. Mercedes-AMG Project One rakibi Chiron değil ama ondan çok farklı bir teknolojiye sahip. birisi hayvan gibi 8 litre turbolarla donatılmış bir motora sahip diğeri Formula 1'in binek araca uyarlanmış motoruna sahip. Bence kıyaslama da haksızlık AMG project'e olur bu durumda. Muazzam ötesi bir araç yapıp içine yine uhuyla tablet yapıştırmak ne kafası bu Mercedeste. Mercedes-AMG Project One ile resmen Ferrari LaFerrari'nin tozunu atmış. Bugatti dediğiniz araba drag arabası zaten başka bir numarası yok

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar kararınıza saygı duyuyorum ancak Ferrari daha iyisini yapana kadar en iyisi LaFerraridir.Teknik veri herşeyi ifade etmez ama LaFerrari veya yerine gelecek yeni model teknik anlamdada mersonun önüne geçer..
    Zaten teknik verisi iyi ne tasarım Ne diğer unsurlar asla Ferrari olamaz..Zaten Ferrari,Lambo,Bugatti,Pagani vs alacak adam gidip merso almaz.. Mercedes ilk imajını korumak yerine parayı tercih etmesinden vazgeçsin Sonra belki Ferrariye rakip olur(öyle birşey olamaz da %0,1 lik ihtimalde ihtimaldir.)

    YanıtlaSil
  9. Ferrari F1 de en son 2007 de şampiyon oldu. Ferrari 2008, 2010 ve 2012'de şampiyonluğu kılpayı kaçırdı. Ferrari'nin 2007 deki şampiyonluğu da tek pilotlu oldu raikkonen saolsun Renault v10 devrimini yaparken brawn gp difüzor red bull motor ve aerodynamic konusunda hala çığır açarken Ferrari'nin son 13 senede tek şampiyonluğu var bu seneler içinde Renault'un tedarik ve fabrika olarak 6 Mercedes'in 2-3 kere de brawn gp'nin şampiyonlukları var. Ferrari'nin f1 geçmişine de kimse laf söyleyemez burda konuşulan şey Ferrari'nin son dönem başarısızlığı ve çırpınışı

    YanıtlaSil
  10. Allah rakip markaların ve tüm otomobil dunyasının yardımcısı olsun. Bu çıtayı kim yükseltebilecek ve ne zaman olacak ömrümüz yeter mi acaba. AMG Project One sahibi olabilmek için zenginler birbirini yedi ve araçların hepsi daha tanıtılmadan önce satılmıştı. AMG Project One doğrudan rakibi Aston Martin Valkyrie'dır. Mercedes BMW ve Audi'yi ezip geçmiş BMW Audi'nin dengi olan bir marka ancak Audi'nin bile R8'i var BMW ise i8 hibridle piyasada boy gösteriyor. BMW M Power böyle bir otomobil yapsında öyle konuşalım. Otomobil mühendisliğinde zirve noktası budur...

    YanıtlaSil
  11. Mercedes'in yaptığını Renault da yapar. Bu kadar büyütmeyin ormula 1 de renault a bakarsan şampiyonlukları olduğunu göreceksin. Ayrıca renault sport adında spor modelleri geliştiren arge çalışmaları yapan bir bölümü var. Kısaca kaliteli spor otomobil yapacak bilgi birikim teknoloji tecrübe ellerinde var. Hiçbir şey üretmeyen ülkemizde eleştiri üretmek son zamanların modası galiba. Bir de konsept otomobile bakıp Ferrari gibi maşallah diyenler var o ayrı bir olay. Bu tür konseptleri tüm firmalar yapar, her firmanın böyle süpersonik konsepti vardır. Mühim olan konsept gibi görünen araçları seri üretimle gerçekçi şartlara dayanacak şekilde üretmek. işte bu yüzden Ferrari ve Lamborghini mühendislik harikasıdır

    YanıtlaSil
  12. McLaren F1 modeli hâlâ benim gözümde tüm zamanların en iyi nihai yol otomobilidir. 1992'den 2005'e kadar yani 13 yıl boyunca dünyanın en hızlı arabası olarak kaldı. 1998'de yapılan hız denemesinde ortalamada 386 km/s, son hızda ise 391 km/s ile kendi rekorunu kırmış bir model. Ayrıca 1992'de üretilmiş olmasına rağmen F1 hiper sınıfı bir araba. Bugattiler Koenigseggler gibi son hız arabası değildi

    YanıtlaSil
  13. Mercedes çok yönlü bir firmadır. Yarın öbür gün savaş olsa uçak bile üretir.

    F1'de geçen senenin açık ara en başarılı takımı Mercedes idi. Bu sene de keza öyle. Mclaren-Honda bu senenin en yavaş takımı. Mclaren'in gündeminde Mercedes'in motorunu almak bile var. Uzun vadeli sözleşme ve sponsorluk olayından dolayı geri adım attılar bildiğim kadarıyla. Madem kolay bir iş Mclaren-Honda gibi iki firma neden dayanıklılık sorunlarıyla boğuşuyor. BMW neden F1'de Ferrari motoru kullanıp Sauber gibi bir firmanın deneyiminden faydalanarak kendi motorunu kullanmadı? Kolay bir iş devam etseydi, Toyota gibi.

    Mercedes F1'deki haklı bir başarının ve yıllardır bu işin içinde olmanın getirisi olarak AMG Project One modelini çıkardı. Günümüzün teknolojisiyle Renault'ta böyle bir araba çıkarır. Başarılı olur veya olmaz bilemeyiz. Ama yıllar önce havlu atmış BMW gibi bir firma önce F1'de ezeli rakibini ezsin. Sonrasında AMG One'dan daha iyi bir araç yapsın. Sonra gelip burada Mercedes'i eleştirsinler. Motosiklet üretmekle olmuyo bu işler :)

    YanıtlaSil
  14. Teknik verilere birsey soyleyebilecek yeterlilikte degilim. Orasini geciyorum.

    Dis tasarim cok sekil. Tasarimi bence La ferrari kadar olmasa da yine de guzel. Ama ya ic tasarim. Ya o piranha tabletleri konteynirlarla aldiniz da elinizde mi kaldi her modele takiyorsunuz. Bari cercevelerini inceltin su tabletlerin

    YanıtlaSil
  15. 0-300 11sn ise bırakın bugatti koenigsegg one:1 in 11.92 de 300'e vurma rekorunu kıran araba olabilir. F1 ike yarışır artık. Ama 1.6 ile 20sn 400 yapamaz one:1 gibi. Hatırlayacağınız gibi Nissan GTR bile küçük hacimli motora sahip olmasına rağmen defalarca Porsche 911 ve Bugatti Veyron'u tokatladı. Skyline R34 de aynı şekilde defalarca Bugatti Veyron ve Porsche 911 geride bırakmıştır



    Not: modifiye gtr ve motorlar umrumda değil klaslık ayrı bir şey.

    YanıtlaSil
  16. Mercedes: otomobilin mucidi 130 yıldır dünya otomotiv sektörüne yön vermeye devam ediyor. Rakipleri hayal eder Mercedes yapar.. Mercedes vs. diğerleri

    YanıtlaSil
  17. Üstelik Mercedes Benz; otobüs, kamyon, 4x4 daha önceleri traktör, üreten bir marka.

    YanıtlaSil
  18. Mercedes enlerin ve ilklerin markasıdır. Ancak Mercedes son yıllarda çok ciddi hatalar yaptı bu bir gerçek. Otomobil, otobüs, kamyon olsun Mercedes birçok hata yaptı hiç kendine yakışmayan adımlar attı. Yok Citanmış, yok pikapmış, yok yeni Travegoymuş derken Mercedes'i iyice bitirdiler. Gelelim AMG Project One konusuna. AMG Project One teknolojinin ve mühendisliğin zirvesi Mercedes AMG Project One için sadece 1 kontejan ayrılmış. Ancak Bugatti, Koenigsegg, Ferrari, Lamborghini, Aston Martin alacak olan kişi gidipte Mercedes falan almaz Bugatti, Koenigsegg almakla Mercedes almak arasında dağlar kadar fark vardır ayrıca AMG Project One henüz konsept bir araç aracın seri üretim versiyonunun teslimatları 2019 yılına kadar başlamayacak

    YanıtlaSil
  19. Travego, Citan ve X Classe tasatım yönünden mercedes2e yakışmayan çizgiler.Ama bu sınıflarda araçları olmalıydı Mercedes'in de!

    YanıtlaSil
  20. Citan ve X-Serisi gibi araçları olmamalıydı Mercedesin. Sen Mercedes'sin senin ne işin var pikapta. Hadi onu geçtim madem pikap yapacaksın o zaman önce Japonlardan ve Amerikalılardan ders alacaksın. X-Serisi'ni Mercedes sözde premium pikap olarak tanıttı oysa X-Serisi'nin premium pikapla hiçbir alakası yok. Giriş modeli 135 bin ancak aracın doğru dürüst jant kapağı bile yok sözde Mercedes bildiğin Nissan Navara onun sadece makyajlı kasası. Bu tür araçları Mercedes'e hiç yakışmıyor tam aksine Mercedes'in tüketici gözündeki marka imajı ve algısını da düşürüyor Citanla Mercedes aynı faciayı yaşamaıştı oysa ancak ders almamışlar anlaşılan

    YanıtlaSil
  21. Şimdi herkes diyecek ki Mercedes'in böyle birşey yapmasına gerek var mıydı diye. Mercedes ilk kez böyle birşey araç yapmıyor ki CLK-GTR'dan sonra böyle bir hiper otomobil yapıyor. CLK-GTR Le Mans temelli bir araçtı AMG Project One henüz konsept bir araç hibrit teknolojisini yarış pistlerinden yollara aktarıyor. 1.000 BG’nin üzerinde güç üretiyor ve 350 km/sa’nin üzerinde maksimum hıza ulaşıyor. Bakalım seri üretime geçince durum nasıl olacak bunu bekleyip göreceğiz. Formula 1 araçları ve dolayısıyla Amg project one çok yüksek son sürat yapmaya göre değil, çok iyi ivmelenmeye ve çok iyi şekilde frenleme yapabilmeye göre tasarlanıyor.
    0-100, 0-200, 100-200'de Koenigsegg'i, Bugatti'yi falan dinlemez ama onlar gibi 400'ün üzerine çıkamaz AMG Project One

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..