Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Mercedes-Benz S-Serisi

Yenilenen Mercedes-Benz S-Serisi, kapsamlı yenilikleri ve yeni motor ailesi ile otomobilseverlerin beğenisine sunuluyor. Yenilenen Mercedes-Benz S-Serisi’nde yeni motorlar kullanılmaya başlanıyor: Sıralı altı silindirli dizel ve benzinli motorların yanı sıra yeni V8 silindirli çift turbo beslemeli benzinli motor da ürün gamına ekleniyor. 
En üst düzeye çıkarılan Intelligent Drive donanımı otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım daha atarken, premium segmentin lideri S-Serisi, tamamen yeni standartlar getirdiği konfor ve yaşam alanı sunuyor.





Mercedes-Benz ürün gamının tepe noktasını oluşturan S-Serisi, daha da geliştirilen Intelligent Drive donanımı ile otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım daha atıyor. Sürücüyü mesafe takibi ve direksiyon yönlendirmesinde daha da konforlu destekleyen Aktif Takip Yardımcısı DISTRONIC ve Aktif Direksiyon Yardımcısı, viraj veya kavşak öncesinde seyir hızını otomatik olarak ayarlıyor.






MULTIBEAM LED farlar ve ULTRA RANGE uzun farlar geceyi gündüze çevirirken, yol bozukluklarını önceden tespit eden ROAD SURFACE SCAN ve virajda eğimi dengeleyen CURVE gibi özellikler yeni Mercedes-Benz S-Serisi’ndeki diğer önemli özellikler olarak öne çıkıyor.



Autoshow'un En Zırhlısı; Mercedes Ama Değil!


Mercedes-Benz'in amiral gemisi olarak tanımlanan otomobil, 2016 yılında tüm dünyada lüks sedan pazarının en çok satan modeli oldu. 2013 yılından günümüze kadar sedan gövde tipi 300.000 adetlik satış performansına imza atarken, Mercedes-Benz S-Serisi'nin halen altı farklı gövde tipi bulunuyor.

Geniş ekranlı kokpit ve yeni nesil direksiyon ile yeni bir kullanım ve görünüm konsepti

Yeni Mercedes S-Serisi’nin yaşam alanını her biri 12,3 inç büyüklüğünde iki adet yüksek çözünürlüklü parlak ekran domine ediyor. Tek bir cam panel altında bir araya gelen ekranlar böylece tek bir geniş ekran görünümü sunuyor ve tasarım anlamında da orta konsolun yatay formlu mimarisini destekliyor.

Yeni Mercedes-Benz S-Serisi’nin direksiyonunda dokunmatik kumanda panelleri bulunuyor. Bu yüzeyler tıpkı akıllı cep telefonlarında olduğu gibi dokunma ve kaydırma hareketlerine cevap veriyor. Böylece sürücü ellerini direksiyondan ve gözünü yoldan ayırmadan bilgi ve eğlence sistemini güvenli ve konforlu bir şekilde yönetebiliyor.


Bilgi ve eğlence sistemi ayrıca orta konsoldaki Touchpad kumanda paneli veya sesli komut sistemi LINGUATRONIC üzerinden de kumanda edilebiliyor. Doğrudan direksiyon üzerine entegre edilen DISTRONIC ve hız sabitleme sistemine ait kumanda düğmeleri de yeni S-Serisi’ndeki yeniliklerden biri olarak dikkat çekiyor.

Teknolojisiyle trendleri belirleyen yeni motorlar

Mercedes-Benz S 560 4MATIC ve Mercedes-Maybach S 560 4MATIC modellerinde sunulan yeni V8 silindirli çift turbo beslemeli motor 469 BG (345 kW) ve 700 Nm ile yerini aldığı V8 motor ile kıyaslandığında ortalama yüzde 10 daha az yakıt tüketerek dünyanın en tutumlu V8 silindirli benzinli motoru olarak öne çıkıyor. Modern teknolojinin nimetlerinden yararlanan yeni V8 motorda güç gereksiniminin olmadığı sürüş koşullarında subap kontrol sistemi CAMTRONIC sekiz silindirin dördünü kapatarak devreden çıkartıyor ve böylece yakıt tüketimini önemli oranda düşürüyor. Bu sayede kayıplar azaltılırken, toplam verimlilik de arttırılıyor. Silindir sıralarının V’sinin içine yerleştirilen turbo beslemeler de bir diğer yenilik olarak öne çıkıyor. Böylece termal verimlilik ve performans artarken turbo beslemeli motorların ortak sorunu olan turbo boşluğu ortadan kalkıyor. 


Otomobil markaları el değiştiriyor, Çin yükselişte


Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ modelinde ise üstün performansı çok daha düşük yakıt tüketimi değerleriyle elde etmek üzere önceki nesildeki 5,5 litre hacimli V8 motor, yerini silindir kapatma özelliğine sahip AMG imzalı 4,0 litre hacimli V8 silindirli çift turbo beslemeli motora bırakıyor. Yeni motor çok daha düşük olan hacmine karşın 612 BG (450 kW) üretirken, karma koşullarda yakıt tüketimi 8,9 lt/100 km ve karma koşullarda CO2 salınımı 203 gr/km olarak gerçekleşiyor.


Mercedes-Benz, tarihinin en güçlü dizel otomobil motorunu Mercedes-Benz, S 400 d 4MATIC versiyonunda kullanıma sunuyor. Yeni sıralı altı silindirli turbo beslemeli dizel motor 340 BG (250 kW) güç ile 700 Nm tork üretirken, karma koşullarda yakıt tüketimi 5,6 lt/100 km ve karma koşullarda CO2 salınımı 147 gr/km olarak gerçekleşiyor. Yerini aldığı öncüsüne oranla güç üretimi önemli oranda artmış olsa da yeni motor yüzde 7 daha az yakıt tüketiyor. Premium dizel motor ailesinin tepe noktasını oluşturan motor; kademeli yanma süreci, iki kademeli turbo besleme ve değişken subap kontrol sistemi CAMTRONIC gibi teknolojilerle öne çıkıyor. Alüminyum yatak ve çelik piston kombinasyonundan oluşan motor ayrıca daha da geliştirilen NANOSLIDE® adındaki yatak kaplamasıyla yüksek verimlilik ve dayanım seviyesi sunuyor.



Teknik Özellikler
S 350 d (4MATIC)
S 400 4MATIC Long
S 600
Silindir adedi/düzeni
6/sıralı
6/Sıralı
12/V
Silindir hacmi (cc)
2.987
2.996
5.980
Maksimum güç (BG)
258
333
530
Maksimum tork (Nm)
600
700
830
Yakıt Tüketimi
lt/100 km *
5,1 (5,5)
5,2 (5,6)
11,6
Hızlanma (sn)
0-100 km/sa
6,0 (5,8)
5,4 (5,2)
4,6
*NEDC standardına göre karma koşullarda


Intelligent Drive otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım daha atıyor

Mercedes-Benz, yeni S-Serisi ile otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım daha atıyor ve daha da geliştirilen Intelligent Drive ile bir sonraki aşamaya geçiyor. Sürücüyü mesafe takibi ve direksiyon yönlendirmesinde daha da konforlu destekleyen Aktif Takip Sistemi DISTRONIC ve aktif direksiyon yardımcısı viraj veya kavşak öncesinde seyir hızını otomatik olarak ayarlıyor. Daha da geliştirilen Aktif Şerit Değiştirme Yardımcısı ve ilave fonksiyonlara kavuşan Aktif Acil Durum Fren Yardımcısı gibi elektronik yardımcılar da sürüş güvenliğini sağlama noktasında sürücüyü destekliyor. 


Mercedes Benz; fuarda, ödüllerde, gündemde


Bütün fonksiyonların yönetimi direksiyon üzerinden gerçekleşiyor. Yeni sürüş yardım sistemleri paketi aşağıdaki fonksiyonları kapsıyor:
Harita ve navigasyon verisini daha fazla kullanan Aktif Takip Sistemi DISTRONIC sürücüye güzergâhlar bazında farklı sürüş koşulları altında yardımcı olurken konforlu bir şekilde sürüş hızını da ayarlayabiliyor.

· Sahip olduğu niteliklerin tamamı daha da geliştirilen Aktif Direksiyon Yardımcısı sürücü desteğini belirgin bir şekilde arttırırken daha fazla kullanışlılık sunuyor. 


Mercedes Benz Travego AMG olsaydı!


· Aktif Şerit Değiştirme Yardımcısı da hissedilir derece iyileştirilen donanımlardan. Sürücünün şerit değişikliğini gerçekleştirmesi için sinyal koluna dokunması yeterli oluyor. Sistem takip eden 10 saniyelik süre boyunca gösterge panelinde aktif olan fonksiyonu gösterirken sensörlerin güvenli bölgede herhangi bir araç tespit etmemesi halinde şerit değişikliği gerçekleşebiliyor. 


Mercedes Benz SK2622'yi Unimog, Axor, Actros ve Atego takip etti...


· Sürücünün sürüşe aktif olarak katılmadığını hisseden Aktif Acil Durum Fren Yardımcısı, Aktif Direksiyon Yardımcısı ile birlikte devreye giriyor ve durma noktasına kadar fren yapıyor.

· Sıkışık Trafik Sürüşü otoyol veya otoyol benzeri yol şartlarındaki yoğun dur-kalk trafikte 30 saniyeye varan duraklamalarda otomatik devam etmeyi mümkün kılıyor. Otomatik olarak duran S-Serisi yine otomatik olarak harekete geçiyor ve Aktif Park Yardımcısı sensörleri ile birlikte çalışarak öndeki aracı takip ediyor.






    Araç Dışından Park Yardımcısı sürücüye ilgili trafik düzenlemelerine bağlı olarak dar park alanı veya garajlarda otomobilin manevralarını akıllı telefon üzerinden araç dışındayken yönetme imkânı sunuyor. Böylece sürücü dar veya uygun olmayan yerlerde bile araçtan rahatlıkla inebiliyor veya araca rahatlıkla binebiliyor. Sistem aracı ileri-geri düz bir çizgi üzerinde veya dik-paralel park manevraları olmak üzere iki farklı şekilde yönlendirebiliyor. Sistem, örneğin park halindeyken başka bir araç tarafından engellenmesi halinde de manevra yaparak dışarıya çıkma imkânı sunuyor. 15 metreye kadar ileri veya geri olmak üzere ilerleme imkânı sunan sistem bu arada tespit ettiği engellere çarpmadan küçük direksiyon müdahaleleriyle engel aşma noktasında da destek veriyor.

    Yenilenen Mercedes-Benz S-Serisi, Eylül ayından itibaren 853.300 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuluyor.

15 yorum:

  1. Mercedes S-Serisi sınıfının çok ötesinde bir otomobil. İngiliz Autocar dergisi bile S-Serisi Bentley, Rolls-Royce ile karşılaştırıyor. Bizim halkımızda hala tutmuş S-Serisi'ni BMW 7-Serisi ve Audi A8 ile karşılaştırıyor. Mercedes S-Serisi sınıfında her zaman standartları belirleyen bir otomobil S-Serisi'ndeki gelişmeleri Bentley, Rolls-Royce gibi markalar bile yakından takip etmektedirler

    YanıtlaSil
  2. Dediklerinize katılıyorum.S serisi bile
    S, S -AMG ve S- Maybach olarak üç gruba ayrılıyor!

    YanıtlaSil
  3. Yılmaz bey ancak Maybach modellerinden Mercedesten farklı tutmak gerekir. Maybach Mercedes'in ultra lüks markasıdır Bentley ve Rolls-Royce rakibidir. Şahsen benim o kadar param olsa Mercedes logolu Maybach almazdım giderim onun yerine Bentley ve Rolls-Royce alırdım. Zamanında Maybach Mercedes'e aşırı benzediği için çok eleştiri almıştı ve firma iflas etmişti Mercedeste 2014'te Maybach'ı Mercedes-Maybach olarak birleştirip markayı yeniden diriltmişti. Bentley, Rolls-Royce karşısında Maybach'ın başarılı olması çok zor. Bentley Volkswagen grubu markası ancak hiçbir modeli VW'ne benzemiyor aynı şekilde Rolls-Royce BMW markası ancak hiçbiri BMW modellerine benzemiyor Maybach ise bildiğiniz Mercedes satması çok ve tutması çok zor

    YanıtlaSil
  4. Mercedes'in Maybach'ı yeniden canlandırması aslında stratejik bir hamleydi süperlüks segmentte Rolls-Royce ve Bentley ile rekabet etmek istiyordu ve bunu öyle 'hepsine meydan okuyayım herkesi geçeyim diye' istemiyordu.Mercedes 2002 yılında Rolls-Royce'u ve Bentley'i o zaman ki sahibi Vickers'tan alamamasının ardından Maybach'ı satın alıp bünyesine katmıştı.VW daha yüksek bir teklif vererek iki markayı da satış almış daha sonra Rolls-Royce'u BMW'ye satmıştı.rakipleri bu segmentte yarışırken Mercedes'in uzaktan bakması imkansızdı o da bu yarışa girmeliydi.işte Maybach böyle bir rekabet hissiyle yeniden canlandırılmıştı.tabi herşey bu kadar basit değildi arkasında lüks ve prestijin sembolü Mercedes'i olması Maybach'ı bir anda bu kadar popüler hale getirmiyordu.pazar çok küçük ve üç firmaya birden yetmesi çok zordu.bir de Maybach'ın Mercedes'e aşırı benzeme sorunu vardı.Rolls-Royce'un sahibi BMW ama hiçbir modeli BMW'ye benzemiyor.benzer bir şekilde Bentley de hiçbir VW modeline benzemiyor.Maybach modelleri ise fena halde Mercedes modellerine benziyordu ve bir de bunun üstüne Maybach'ların Rolls-Royce ve Bentley'lerin iki katı fiyata satılması istenilen satış rakamlarına ulaşılamamasını sağladı

    YanıtlaSil
  5. Rolls-Royce dünyanın en köklü, prestijli ve dünyanın en iyi otomobillerini üreten bir marka. Mercedes yeni S-Serisi'nde maliyeti düşürdü ve aracın direksiyonunu değiştirdi bence önceki nesil S-Serisi'ndeki direksiyon daha iyiydi. Günümüzde Mercedeste dahil olarak üzere neredeyse bütün üreticiler maliyeti düşürürken Rolls-Royce tam tersine kaliteyi en iyi şekilde son kaliteyle kullanıcısına sunuyor. Dünyada otomobiller ikiye ayrılır Rolls-Royce vs. diğerleri vardır

    YanıtlaSil
  6. Bu pazar sadece iki markaya yeter. Maybach Mercedes'e aşırı benzediği için bu sınıfta asla istediği başarıyı yakalayamaz ve başarılı olamaz. Rolls Royce ve Bentley segmentte zirveyi paylaşmaktadır. Günümüzde Mercedeste dahil olmak üzere neredeyse her üretici maliyeti düşürürken Rolls Royce ve Bentley sunduğu pahalılık lüksü, kalite ve işçilik en üst seviyede son kalitesiyle ve teknolojisiyle birlikte sunuyor. Mercedes'in arkasında olması Maybach'ın başarılı olacağı anlamına gelmez yine Maybach başarılı olamayacak ve Rolls Royce, Bentley Maybach'ı iflas ettirecektir

    YanıtlaSil
  7. Ama artık Maybach, Mercedes S Serisi'nin bir versiyonu değil mi?İflas yerine az satar veya satmaz, versiyon olarak.

    YanıtlaSil
  8. Yılmaz bey Maybach, uzun aks aralıklı S-Serisi'nden bile 20 cm daha uzun bir araç. Maybach Mercedes'in süper lüks kolu ama geçmişte de nasıl Mercedes Maybachla başarılı olamadıysa yine başarılı olamayacaktır. Maybach'ın Mercedesten farklı olması gerekir bu sınıfta Maybach alan bir insan o kadar para verecek ama araç Mercedes'e benzeyecek hiç olacak iş mi tabiki değil. Rolls-Royce sahibi BMW ama hiçbir modeli BMW'ye benzemiyor Bentley'nin sahibi VW ama hiçbiri VW modellerine benzemiyor Maybach'ın ise Mercedesten hiçbir farkı yok. Bu sınıfta bir araç alıyorsan aracın kendine özgü ve has bir tasarımı olmalı bu sınıfta araç alan insanlar buna çok dikkat ediyorlar. Mercedeste bu anlayış varken ben Mercedes'in Maybachla başarılı olacağını hiç sanmıyorum. Rolls-Royce ve Bentley varken Maybach'ın yüzüne bakan olmaz

    YanıtlaSil
  9. Zaten; uzun yıllar uyuyan markayı Maybach adıyla tekrar ürettiler.Ve dedikleriniz doğru çıktı ki, üretimden vazgeçtiler. Bir zaman sonra bir Mercedes modeli olarak tekrar ortaya çıktı!

    YanıtlaSil
  10. Yılmaz bey zaten Mercedes en büyük hatayı burada yaptı. Yıllardır başarısız olduğun markayı neden Mercedes adıyla yeniden piyasaya girmeye çalışırsın. Önceden Maybach Mercedes'e aşırı benzediği için çok eleştirilmişti ve fiyatı da Rolls-Royce ve Bentley'nin iki katıydı. Bu sınıfta araç alan kullanıcılar doğal olarak Rolls-Royce ve Bentley'i tercih ettiler Maybach'ın yüzüne bile bakmadılar. Bu da doğal olarak Maybach'ın sonunu hazırlamıştı ve Maybach 2012 yılında iflas etmişti. Ancak Mercedes ne yaptı bu sefer Maybach'ı Mercedes-Maybach adıyla piyasaya girdi ama yine başarılı olamayacak. Mercedes boşuna akıntıya kürek çekiyor Rolls-Royce ve Bentley gibi markaların yanında Maybach'ın başarılı olması imkansız. Marka içinden gelen bilgilere göre Maybach Vision 6 konseptini üretecek ve Rolls-Royce Wraith ile Bentley Continental GT'ye rakip olacakmış. Bakalım bekleyip göreceğiz neler olacak

    YanıtlaSil
  11. Yılmaz bey Maybach belki Vision 6 konseptini üretince bizimde Maybach'a bakış açımız değişebilir. Maybach Vision 6 markanın tasarım ve görünüm olarak çehresini değiştiren bir model olabilir ya da Maybach için yine bir hüsran olabilir. İnsanlar Maybach'ı gözünde çok büyüttü halbuki hiç o kadar büyütelicek ve abartılacak bir marka değil özellikle Rolls-Royce ve Bentley karşısında. Mercedes, BMW, Audi onlar hala teknolojiyi damla damla veriyorlar ki daha çok para kazanabilsinler diye.Ferrari ve Lamborghini neden mühendislik harikasıdır. Her markanın böyle süpersonik konseptleri vardır. Asıl mühim olan konsept gibi görünen araçları seri üretimle gerçekçi şartlara dayanacak şekilde üretmek, üretebilmek. İşte bu yüzden Ferrari ve Lamborghini mühendislik harikasıdır

    YanıtlaSil
  12. Evet, Vision 6, klasik Mercedes çizgisinden ayrı.Ve sıradışı bir tasarım.

    YanıtlaSil
  13. Vision 6 konsepti hayatımda gördüğüm en güzel coupe ve cabrio tasarımına sahip. Umarım en kısa zamanda üretime alırlar Vision 6'yı. Güncel Mercedes tasarımlarından ayrı tutarak bunları söylüyorum. Retro ve futuristik tasarımı harmanlayıp gerçekten güzel birşey ortaya çıkarmış Maybach mühendisleri. Maybach Vision 6'yı Rolls-Royce Sweptail'e benzettim arkalardan, ya da retro tarz olarak ,bilemedim belki sadece ben benzettim. Fiyat olarakta birbirine yakındır buna eminim. Sanki iç tasarımda benzer gibi. Vision 6 da Rolls-Royce Sweptail de gemi gibi duruyor

    YanıtlaSil
  14. Maybach 2005'te Exelero'yu üretmişti umarım Vision 6 konseptini de en kısa zamanda Maybach üretir. Son yıllarda hayatımda gördüğüm en güzel coupe ve cabrio tasarımı olmuş Vision 6. En kısa zamanda yollarda görme şansımız olur biz Maybach'ı beklerken Vision 6 Mercedes adı altında tanıtıldı. Retro ve futuristik tasarımı harmanlayıp gerçekten güzel birşey ortaya çıkarmışlar. Maybach Vision 6 Rolls-Royce Sweptaille benzettim arkadan ya da retro tarz olarak. Bilemedim belki de sadece ben benzettim. Fiyat olarak da birbirine denktir iç tasarımı da Sweptail'e benziyor

    YanıtlaSil
  15. Maybach'ın da suyunu çıkardı Daimler. Yakında her Mercedes modeline Maybach versiyon getirirlerse şaşırmam. Eskiden Özel bir araçtı Maybach. Tipi S Class'a benzese de yine de özeldi. Ama Mercedes firmayı hayata döndürürken stratejik bir hata yaptı. Daha özel bir tasarımla çıksa iş yapardı. Ama S Class'ı biraz makyajlayıp Maybach diye satmaya çalışınca elinde patladı ve sürekli zarar eden bir firma buldu elinde. 2012'de de üretimi bitirmek zorunda kaldılar

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..