Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Motor Super Star, 87 ve 122 Beygir Güce Sahipti Ama!

Yerli motor ,  yerli otomobil üretelim,  destekleyelim tartışmaları sürerken uzun yıllardır değişik güçlerde tamamen yerli motor imal eden ve ihraç eden Motosan adlı firmamız artık yok!En son hazırladıkları 87 ve 122 beygir güce sahip motor ise Çin ürünlerinin fiyatları ve ülkemizde otoriter kurumlardan destek görmemesi sebepleriyle amacına ulaşamadı.





Bahsedilen ilk üretim motorlardan biri jeneratör olarak kullanıyor.





Proje yürüseydi Erkunt Traktör tarafından kullanılacağı söylenen motor  GGG-90 döküm teknolojisine sahip olup 87  ve 122 beygir güçlerinde,  12 subaplı, turbo, direkt enjeksiyonlu.
Tork değerleri ise 324 ve 423 Nm.


Türkiye'de Üretilmiş ve Halen Üretilen Otomobiller (Yerli & Global Markalar)






Bu tip motorların kullanıldığı  araçları üreten bir çok yerli firmamız var.Ama motorlar genellikle Çin, Hindistan, Uzakdoğu'dan alınıyor!


Türkiye'nin Yeni Yerli Motoru Tanıtıldı






İlgililer, her şeyiyle (proje, kalıp,teknoloji)  üretime hazır olmasına  rağmen Uzakdoğu'dan gelen daha düşük fiyat ve kalitede motora karşı direnemediğini söylüyorlar.İlgili kuruluşlarda  kalitesiz ve haksız rekabete karşı ilgisiz kalınca ortaya böyle bir durum çıkıyor. 
Denebilir ki; rekabete ayak uydursaydı.


Yeni Yerli Araçlar Geliyor...






O zaman  şunlar söylenebiliyor; Tübitak ve diğer ilgili kurumlar yerli alımlarda ve yerli projelerde  destek sağlamaya çalışıyor ama bu tip firmalarda desteksiz kalıyor.
BMC ve Pancar Motor örneklerindeki gibi firmalar iflas etmeden önce ellerinden tutulmalıydı!ABD ve Avrupa gibi ülkeleri gördük 2008 krizlerinden dünyanın en büyük firmalarını nasıl desteklediklerini.


Yerli Motor, Yerli Tank ve Almanya







Yerli otomobili; Vestel, BMC ve Karsan mı üretecek?




Kaynak
https://www.youtube.com/watch?v=UDEJRlujwQY
https://www.youtube.com/watch?v=O6Mlh8nM7rs
https://www.youtube.com/watch?v=WFSxjgHVRbo
http://www.motosan.com

3 yorum:

  1. Motosan zaten 15 yıldır yok. Web sitesinde tarif edilen adreste öyle bir fabrika kalmadı. Yıllar önce konut yapılmış.

    YanıtlaSil
  2. Bu motorun haklarını BMC, Temsa, Karsan veya tümosan alsın kendileri geliştirsin? Yazık bu kadar emeğe. Erkunt traktör kendisi bu projeyi geliştirip yüzde yüz yerli Traktör yapabilir. Kendi ürettiğin ile Çin'den aldığın bir olur mu hiç? Dışa bağımlı olmak uzun vadede hep zarardır.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..