Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobil Dünyası Elektrikleniyor

1997 ve daha eski araçlar toplanacak mı, Tesla'nın üretimi neden az, kahveyle otomobil, otobüs çalışır mı? Renault ve Opel ne yapıyor? BMC, TÜMOSAN ve TUSAŞ...
Elektrikli otomobil ve otobüs imal eden Çinli BYD firması kendi ihtiyacının dışında diğer markalara da satılabilecek akü, pil üretimini genişletecek.
İngiltere'nin başkenti Londra'da otobüslerde atık kahve kullanılacak.






CNBC'nin haberine göre General Motors Corp.’un eski yöneticilerinden Bob Lutz Tesla’nın, iflas etmek üzere olduğunu, tanıtılan yeni araçlarla Tesla'nın zor durumunu unutturmak istediğini söyledi.




SSM'nin  Altay Tankı Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi Teklife Çağrı Dosyası'nı (TÇD) teslim alan firmalar geçtiğimiz günlerde açıklandı:

BMC OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
FİGES FİZİK VE GEOMETRİDE BİLGİSAYAR SİMÜLASYON HİZMET TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
İSTANBUL DENİZCİLİK GEMİ İNŞA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
TUSAŞ MOTOR SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ
TÜMOSAN MOTOR VE TRAKTÖR SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ




RBSS adlı firmada BMC'nin Alman ortağı  Rheinmetall Firması'nın, olası tank ihalesi kazanılırsa ve TSK envanterinde bulunan Leopard Tankları'nın modernizasyonu için Almanya Hükümeti izin vermiyor.Bir başka habere göre ise Alman Silahlı Kuvvetleri'nde bulunan Leopard tanklarının çoğunluğunun arızalı olduğuna yer verildi.

18.05.2017 tarihli MTV tebliğindeki esaslara göre , 1997  ve daha eski yıllarda üretilmiş motorlu taşıtlarını  Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz olarak teslim etmek isteyenler, herhangi bir trafik tescil kuruluşuna giderek aracının bu hükümden yararlanabileceğine dair belge almaları gerekiyor.Araçlardaki vergi ve cezalar terkin edilecek..


Renault'nun en büyük hissedarlarından Fransa Devleti, hisselerinin 4.7 sini çalışanlarına satacağını açıklarken bu işlem sonucu payı % 15'e gerileyecek.Nissan'ın Renault'daki hisse oranı ise %15. Elektrikli otomobil konusunda iyi bir yeri olan Renault - Nissan ortaklığı öncelikle Çin pazarı, sonrasında ise Hindistan, Brezilya belkide Türkiye için yaklaşık 30
000 TL fiyatla elektrikli otomobil hazırlamak istiyor.Hindistan'da üretilip yakın pazarlarda da satılan Renault Kwid bazlı olacak araç bir ihtimal yerli otomobilimizinde rakibi olabilecek!

Opel fabrikaları, daha verimli olmak adına yeni ve elektrikli modeller üretmenin yanında Peugeot ve Citroen armalı araçlarda üretecek


http://www.dw.com/tr/rheinmetall-t%C3%BCrkiye-ile-silah-ticareti-beklemede/a-41159110

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..