Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İsveçli Çin Firması NEVS 9-3 EV Üretimine Başladı

NEVS Tianjin projesi, 5 Aralık 2017'de NEVS 9-3, bantlardan inmeye başladı.Uzun bir zaman diliminde çalışmalar, araştırmalar  ve yeni ortaklıklar derken nihayet üretimde başladı İsveçli Çin firmasında.Belkide yerli otomobilimizin, TÜBİTAK'ında beraber çalıştığı NEVS/SAAB 9-3 platformunda hayata geçtiğini varsaysaydık muhtemelen ilk etapta bazı farklılıklarda olsa bu araca benzeyecekti!





Bu aşamadan sonra NEVS, ilk etapta 50 000 elektrikli otomobil, sonraki etapta ise yıllık 220 000 elektrikli aracın imal edilmesi planlanıyor.. Otomobil endüstrisi sadece konvansiyonel otomobillerden elektrikli otoya değil, aynı zamanda şoförsüz araçlara ve müşterilerin arabayı kullanmak isterken kendi araçlarını kullanmak istemediği yeni iş modellerine hızla değişiyor.


Yerli otomobilde işbirliği yapılan SaabCars/NEVS yeni bir anlaşma daha yaptı, sitesini yeniledi..


Firmanın ortağı DiDi, dünyanın önde gelen tek yönlü çeşitlendirilmiş mobilite platformu olarak, 2020 yılına kadar platformunda 1 milyon elektrikli otomobilin çalışacağını öngörüyor. NEVS, büyük bir ortak olarak DiDi'ye düşük maliyetli ve yüksek maliyetli elektrikli araçlar sağlayacak.


Yerli Otomobilde Çin İzleri mi Var?







DiDi, GEIDCO (Global Energy Interconnection Corporation) ve NEVS, artan Mobil Hareketli Elektrikli Araçlar için hizmet ve altyapı sağlayacak bir Ortak Girişim - GNEVS (Global New Energy Vehicle Service Company Limited) başlattı. Bu yapı, EV'lerin müşterileri için altyapısını ve hizmetini kolaylaştıracak ve talep sağlayıcılar ve kullanıcılar üzerinde hareketliliğe müşteri değeri sağlayacaktır.


Saab 9-3'lü NEVS, ICONIQ ile ortak araç geliştirecek


2011'de iflas eden Saab'ı alan Hollandalı şirket Spyker 2012'de şimdiki sahibi NEVS'e sattı.fabrika, herşeyiyle 9-3 modelini alan NEVS'in, Saab adını kullanması yasak.
Net olmamakla beraber araç bir şarjda 300 km den fazla yol gidebiliyor.


TÜBiTAK'la işbirliği yapan NEVS, şimdi de DiDi'yle çalışıyor


4 yorum:

  1. Devletin satın aldığı üç araçtan biri bu saab 9-3 platformu idi. Bu platform çöpe mi atılacak? Yerli otomobil sıfırdan geliştirilecek deniyordu? Orası muallakta kaldı sanki? bu saab 9-3 platformu DMA tarafından değerlendirilebilirdi aslında. 40 milyon dolar az para değil. Umarım paralar çöpe gitmez.

    YanıtlaSil
  2. Benim anladığım kadarıyla bir platform üzerinde 3 farklı yani sedan, SUV, SW araç yapılacaktı.En azından bu platform isteklilere verilebilir..

    YanıtlaSil
  3. Efsane Saab 9-3'ün NEVS markası tarafından yeniden üretilecek olmasına çok sevindim kendi adıma. Saab'ı çok özlemiştik NEVS markasıyla birlikte Saabın da tasarımı daha güzel bir görünüme kavuşmuş önceki sadelik gitmiş yerine önemli bir tasarıma kavuşmuş. Saab'ın hiç ölmez bir tasarımı var keşke biz üretseydik Saab'ı ne güzel olurdu

    YanıtlaSil
  4. SAAB, özellikle 9-3 benim çok değer verdiğim bir araba. Adamların öyle bir tasarım dili var ki, hem sade hem şık, hem konforlu, hem teknolojik. 2004-2005 modellerine bile binseniz eski bir duruşu yok arabanın...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..