Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Sen neymişsin be Duster!!!

Dacia Duster (ARO 10), Dacia Duster, Renault Duster, Nissan Terrano; dünyanın her yerinde, bir Duster'la karşılaşabilirsiniz.
Dacia Duster, dünyanın farklı ülkelerinde üretilen,  yollarında gezen ekonomik ve güzel bir tasarıma sahip bir araç.Dacia markasından başka markalarla da satılan Duster, yeni haliyle rakiplerine meydan okuyor..





Romanya'da Brezilya'da, Kolombiya'da, Rusya'da, Hindistan'da ve Endonezya'da imal edilen Duster, 2009 yılından beri kompakt SUV sınıfında üretiliyor.Dacia B0 Platformu'yla önden motor, önden çekişli ve 4x4 çekiş düzeninde 5 kapılı olarak bantlardan çıkan araç;
1.2 litre, 1.6 litre, 2.0 litre benzinli ve 1.5 litre dizel motorlarla 5 vites manuel, 6 vites manuel ve 4 ile 6 ileri otomatik vitesle satışa sunuluyor.






Duster genel olarak Avrupa'da Dacia,
 Güney Amerika ülkelerinde, Rusya, İran, Meksika, Güney Afrika ve  Hindistan'da Renault,
Rusya ve  Hindistan'da Nissan markalarıyla satılıyor.Marka Nissan olunca, model adı Terrano olarak değişiyor.


2017'de Türkiye'nin en çok satan otomobilleri







İlk Nissan Terrano, 1986 yılında üretildi.ABD'de ve bazı pazarlarda Pathfinder adını alan orta sınıftaki SUV halen dördüncü nesliyle üretilmeye devam ediyor.


Nissan, 41 yıldan beri Türkiye'de olacaktı!!!


Nissan Terrano II ise 1993 ile 2006 yılları arasında Ford Maverick adlı ikiziyle beraber pazara sunuldu.




Güncel Dacia Duster,
alttaki Yeni Dacia Duster.




Duster'ın Güney Amerika üretilen çift kabin pick up versiyonu ise Duster Oroch olarak satılıyor.

Aslında ilk Dacia Duster,1984 ile1993 yılları arasında üretildi.Yine bir Romanya markası olan ARO (Auto Romania) 'nun 10 modeli bu yıllarda Duster olarak galerilerde yerini aldı.





ARO; 1957 ile 2003 yılları arasında üretilen SUV/4x4 markası.ARO'nun araçları zaman içerisinde Portaro (Portekiz), Hisparo ACM (İtalya), markaları adı altında imal edildi.

Dacia Duster 4x4 GLX adını alan ilk Duster, 3 kapılı olup 
 önceleri 54 HP ve 1289 cc'lik bir motorla sonraları ise 1397 cc (büyük ihtimal Renault 12 ve Dacia 1300'den tanıdığımız) motorla 65 beygir gücünde 4 ileri manuel vitesle 0 - 60 mph 24.1 saniye, 0- 100 km ye ise 27.8 saniye de çıkabiliyordu.
Azami hızı ise 129 km/s idi.


Yeni Nissan NP200 ICE Special Edition







İşin ilginç tarafı Rusya ve Hindistan gibi pazarlarda Nissan Terrano ve Renault Duster beraber satılıyor!






2018 Model Nissan Terrano;  110 beygirlik 1.5 litre dizel motor ve 104 beygirlik 1.6 litre benzinli motorlarla yürüyor.Şanzıman ise 6 ileri düz ve otomatik vites.


Yeni Dacia Logan MCV Stepway







2018 model Renault Duster, 106 beygirlik 1.5 litrelik benzinli  ve 85 ve 110 beygirlik dizel motorla satışa sunulurken  benzinli otomatik, dizelde ise manuel vites kullanılıyor.
Duster'in fiyatı 8,50,925 Hindistan Rupisi, Terrano 'nun ise 9,99,00 Rupi'den başlıyor.


Türkiye'nin en ucuz 4 otomobili; Sandero, Linea, i10 ve Yaris




Kaynak;
https://www.nissan.in/
https://www.renault.co.in/
https://drivemag.com/
https://www.4tuning.ro/
Fotoğraf http://www.daciaduster.org sitesinden alınmıştır.

11 yorum:

  1. Nissan makyajı yakışmış :D Çirkin ördek yavrusu değil artık :D (zamanında Almanlar öyle demişti autobild de okumuştum herhalde :D )

    YanıtlaSil
  2. Evet üç modelden en yakışıklısı Nissan olanı.

    YanıtlaSil
  3. Duster'ın Nissan Terrano kasası çok güzel ve oturaklı olmuş. Terrano Duster'dan daha şık duruyor Nissan logosu da Dacia Duster'a çok yakışmış. Dacia Duster zaten uygun, hesaplı ve ekonomik SUV olarak tüm dikkatleri üzerine çeken bir model. Renault-Nissan itifakının meyvesi Nissan'a da Duster da yaramış durumda. Duster altyapısı Terrano'da da kendini gösteriyor Nissan logosu da fark yaratıyor ve şık duruyor ön panjurda

    YanıtlaSil
  4. Yılmaz bey Dacia Duster'a göre yeni Terrano'nun pahalı olacağını düşünüyorum. Nissan yeni Terrano için sağlam bir altyapı aldı Dacia'dan. Dacia bu konuda çok başarılı işler çıkarıyor altyapı sağlam. Tip olarak gayet güzel.. umaraım kaliteli ve fiyatı da uygun bişiler olur da millet duster almaktan kurtulur :)

    YanıtlaSil

  5. Çarpışma testinde alt yapıları farklıysa çıkar. Yok bu da 4 yıldız alırsa Nissan markasının bir anlamı kalmaz. Bu kadar esnek olmamalı bir marka. Renault ile Nissan ağabey, Dacia kardeş, Mercedes de baba gibi aile ilişkileriyle idare ediliyor sanki

    YanıtlaSil
  6. Nissan Duster yani Terrano, Avrupa ve Türkiye getirilmez bence. Ve bu sebeble Euro NCAP ta test edilmez.Ve diğer Duster ile aradaki farkı görememiş oluruz !

    YanıtlaSil
  7. Yılmaz bey bence listeye Lada da eklenecek. Aynı araç farklı logoya sahip 4 araç Renault-Nissan, Dacia, Lada. Kangoo-Citan, Qashqai-Kadjar, X-Trail-Koleos, Navara-Alaskan-X-Serisi. Ancak bu olmamış nerede Duster nerede Terrano. Bu durum resmen Terrano'nun anısına ve mirasına saygısızlıktır.. Hayırlı olsun Nissan Duster!

    YanıtlaSil
  8. Yeni Niva, Duster makyajlı mı olacak acaba?

    YanıtlaSil
  9. Yılmaz bey bildiğim kadarıyla yeni nesil Lada Niva Duster platformunu kullanacak. Yeni Niva Lada'nın XCODE konseptini baz alacak. arkada, L şekilli arka lambalar, V şekilli arka cam, dikkat çeken kaydırma plakaları, trapezoit ikili egzoz boruları ve tampon bu konseptten alınmış olacak. Yeni Niva güncel Niva'dan daha geniş olacak büyük ihtimalle

    YanıtlaSil
  10. Ha Duster ha Terrano! Bu oldu mu Nissan Terrano'nun Dacia'dan hiç farkı kalmamış. Terrano efsaneydi be Nissan ne yaptın sen? Yalnız önü Dusterdan daha güzel Nissan diye daha çok alan olur. ayrıca o araba Terrano ve Nissan markalarını, Clio da Nissan logosunu hiç haketmez. Clio-Micra, Megane-Pulsar. Nissan Terrano'nun geçmişine büyük saygısızlık yapmıştır..

    YanıtlaSil
  11. Artık grupta herhangi bir modeli; Renault, Nissan, Mitsubishi, Dacia, Datsun ve Lada olarak görüyoruz, daha fazla göreceğiz. İnfinity ile Mercedes Benz beraberliği - benzerliği de daha da artacak..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..