Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Nemo, Bipper, Berlingo, Partner mi geliyor!

PSA Grubu,  yeni markaları Opel ve Vauxhall ile beraber  üreteceği aslında, aynı teknik ve tasarım özelliklerine sahip aracını açıkladı.Maliyet ve zaman açısından bu çalışma stili artık kaçınılmaz oldu.Fransız grubun ilk ortak aracı, boş zaman aracı (LAV) olarak adlandırılan  bir araba aslında. Hobi, gezi amacının yanında ülkemizde kullanma sebeplerinden biri olan ticari faaliyetler.Kısaca, Peugeot Bipper ile Citroen Nemo modellerinin yeni nesli geliyor. Berlingo ile Partner yolda.Aynı zamanda yeni araç, Vauxhall ve Opel amblemleri de taşıyacak.





PSA Grubu, bünyesinde barındırdığı Peugeot, Citroën ve Opel/Vauxhall markaları için 
yeni nesil bir LAV (Leisure Activity Vehicle)* araç serisini pazara sunuyor.Önceki nesil, Fiat Fiorino ile beraber imal ediliyordu.

Aslında  LAV (Leisure Activity Vehicle) olarak küçük ve kompakt sınıf kast ediliyor.Ancak Bipper ve Nemo,  bir kaç zamandır üretilmiyor.Ve, bu sınıfta şu an bir boşluk var. Üst sınıfta ise Berlingo ve Partner güncel olarak üretilmeye devam ediyor..Opel'in Almanya internet sitesine baktığımızda Doblo'nun ikiz kardeşi son Combo  hala satılıyor.


PSA Grubu, Push-to-Pass planı kapsamındaki Ortak Model Stratejisinin bir parçası olarak yeni ürün atağını sürdürüyor. Üç farklı araç için uygulanan tek bir ürün geliştirme programı Peugeot, Citroën ve Opel / Vauxhall markalarının farklı konumlandırılmasını yansıtıyor. EMP2 platformundan türetilen yeni platform İspanya'da Vigo ve Portekiz'de Mangualde olmak üzere iki farklı üretim tesisinde üretim programına dahil ediliyor.




Avrupa LAV* araç sınıfının öncüsü ve lideri konumunda olan PSA Grubu bünyesinde barındırdığı farklı markaların kimlik ve karakterine uygun üç yeni ürünle liderliğini pekiştirmeyi ve daha da ileriye taşımayı hedefliyor. Yeni ürün gamı tek bir ürün geliştirme programına dayanıyor. Söz konusu ürün geliştirme programı müşteri gereksinimlerine ve kullanım şekillerine mümkün olan en iyi çözümü sunarken, araç geliştirmeye ayrılan yatırımların ve kaynakların verimliliğini artırmayı hedefliyor. 
Verimlilik, manevra kabiliyeti, konfor ve güvenlik noktasında LAV* segmentinin standartlarını yeniden belirlemek üzere yeni ürün gamı için yenilikçi bir platform geliştirildi. EMP2 platformu esas alınarak geliştirilen yeni modeller, en güncel motor ve güç aktarma organları ile en gelişmiş sürüş destek sistemleriyle donatılıyor. Yeni araç ürün gamı LAV* müşterilerine; kullanım kolaylığı, modülerlik ve bagaj hacmi bakımından pazardaki en yüksek standartları sunan özelliklerle yollara çıkıyor. LAV* müşterilerinin beklentilerinin tamamını karşılamak üzere yeni araç ürün gamı 5 veya 7 kişilik oturma kapasitesine sahip iki farklı uzunlukta üretiliyor.


Her bir markaya özgü karakteristik tasarım detaylarını bünyesinde barındıran yeni LAV* tipi araçların dış tasarımı, yüksek ve dik motor kaputu ile dengeli ve dinamik gövde orantıları sergilerken; modern, kompakt, sağlam ve güvenli bir görünüm ortaya koyuyor. Ayrıca her bir araç, markasının karakteristik niteliklerini yansıtan ve marka aidiyetine vurgu yapan, markaya özgü bir iç mekan tasarımıyla dikkat çekiyor. Her bir araç ileriki günlerde kendi markası tarafından lanse edilecek.


Citroen, Peugeot, Mitsubishi ve Honda ile Kocatepe'ye Tırmandılar


Dört markanın her bir modeli de Vigo (İspanya) ve Mangualde (Portekiz) tesislerinde üretilecek. Yeni ürün gamına olan talebi karşılamak üzere önümüzdeki aylarda Vigo'da dördüncü ve Mangualde'de ise üçüncü bir ekip devreye alınacak. İberya Endüstri Bölgesinde yer alan ve üretim performansı açısından PSA Grubu’nun en yüksek standartlarını karşılayan iki tesiste yeni modelleri üretmek üzere kapsamlı değişiklikler yapıldı. Baskı hatlarındaki otomatik depolama sistemi, yapay zekaya sahip geometrik kalite kontrolü, robotlar ve otonom hareket eden araçlar gibi yenilikçi çözümleri bünyesinde barındıran her iki tesis de “Fabrika 4.0” normlarını karşılıyor. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde binek versiyonların ticari türevleri de üretim programına dahil edilecek. 
Programlar ve Stratejiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Olivier Bourges yapmış olduğu değerlendirmede: “Bu yeni ve rekabetçi ürün ailesi ile müşterilerimize stil ve özellikler bakımından öne çıkacak tamamen yeni bir LAV* nesli sunuyoruz. Yeni ürünümüz aynı zamanda Push to Pass stratejik planımızı da en iyi şekilde yansıtıyor. Tek bir ürün geliştirme programının üyesi olabilirler ancak her bir markamızın DNA'sını mükemmel bir şekilde karşılayan modeller sunuyoruz.” dedi. 

*Leisure Activity Vehicle (LAV) : Hayatın içinden, farklı ve dinamik yaşam tarzlarını yansıtan model.


DS Otomobillerini, 2018'de Peugeot Otomotiv Satacak


PSA Grubu Hakkında
2016 yılında gerçekleştirmiş olduğu 54 milyar Euro gelirle PSA Grubu benzersiz bir otomotiv deneyimi tasarlayıp geliştiriyor ve tüm dünyadaki müşterilere benzersiz bir sürüş deneyimi vaat eden mobilite çözümleri sunuyor. Grup, Peugeot, Citroën ve DS olmak üzere üç otomobil markası dışında ayrıca bir de otomobil kullanıcılarının değişen ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamak üzere çeşitli mobilite çözümleri ve akıllı hizmetler sunan Free2Move markasını bünyesinde barındırıyor. 2016 yılında kaydettiği ortalama 102,4 gram/km değeriyle Avrupa’nın lider CO2 emisyon salınım değerine sahip otomobil üreticisi olan PSA Grubu aynı zamanda satmış olduğu 2,3 milyon otonom ve internet bağlantılı araçla dünyanın otonom ve internet bağlantılı araç lideri konumunda. Grup aynı zamanda Banque PSA Finance ile finansal ve Faurecia ile otomotiv ekipmanı alanlarında da faaliyet gösteriyor. 






Daha fazla bilgi için www.groupe-psa.com/en adresini ziyaret edebilirsiniz.


2017'de Türkiye'nin en çok satan otomobilleri



10 yorum:

  1. PSA Grubu Opel'i de kendine benzetecek anlaşılan. Opel son yıllarda tasarım, kalite, teknolojisini çok arttırdı ve kendini çok geliştirdi. PSA Grubu'nun Opel'e dokunmaması gerektiği kanaatindeyim Fransızlar Opel'i de mahvedeler. Opel şu anda iyi bir ivme ve yüksek satış rakamlarını yakaladı yeni modelleriyle (yeni İnsignia, Astra, Crossland, Grandland X, Zafira, Mokka). Opel PSA'ya satılmasından sonra 2019'da yollara çıkacak olan yeni Corsa'yı 208 platformunun üzerine inşa edecek 208 ile ortak parça kullanacak. Opel Corsa da uyduladığı stratejiyi yeni Astra'da da uygulayacak yeni Astra da 308 ile aynı platformu paylaşacak birçok ortak parça kullanacak tasarım olarak da 308'den izler taşıyacak

    YanıtlaSil
  2. Opel gayet güzel araçlar üretiyor ama Türkiye'de tutulmaması neden kaynaklı bilemiyorum. Opel Amerika'da Buick adı altında İnsignia falan satıyor. İngiltere'de de Vauxhall adıyla satıyor. Opel de şu ana kadar gayet sağlam altyapılar kullanılıyordu, yürüyen aksamı vb sağlamlığıyla biliniyordu bakalım bundan sonra da eskisi gibi olacak mı?

    YanıtlaSil
  3. Volkswagen Grup markaları gibi olacak PSA markalarıda ;
    Citroen, DS, Opel, Peugeot, Vauxhall!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz bey şahsen benim fransız markalardan hiçbir ümidim yok. GM Opel'i PSA Grubu yerine Toyota, Renault-Nissan, VW, Honda, Hyundai-Kia Grubuna falan satsa daha çok ümidim olurdu bu şartlarda ben Opel için iyi bir gelecek görmüyorum. Toyota, Renault-Nissan, VW, Honda, Hyundai-Kia Grubu bile Opel'i adam ederdi ama fransızlar illa ki Opel'i bir yerde kendine benzeteceklerdir buna adım gibi eminim

      Sil
  4. Türkiye için bir fırsat daha kaçtı. Opel gibi bir markayı alıp dünya çapında da başarılı olabilirdik. Otomotiv konusunda montajcılıktan öteye asla geçemeyeceğiz ne yazık ki

    YanıtlaSil
  5. Opel-Citroen-Peugeot araçlarında; motor, şanzıman yürüyen aksam vs. ortak kullanımını bolca göreceğiz demektir

    YanıtlaSil
  6. Citroen daha orijinal görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Opel'in el değiştirmesi Türkiye'deki Opel distribütörde bir değişiklik sağlar mı acaba? Güzelim Chevrolet markasını bile Opel'i satamıyorum diye harcadılar. Captiva jipleri hem ucuz hemde güzeldi. Opel Antara gibi tipsiz ve pahalı değildi. Ayrıca Cruz modelleri de gayet iyi ve başarılı modellerdi

    YanıtlaSil
  8. Opel'in el değiştirmesi Türkiye'deki Opel distribütörde bir değişiklik sağlar mı acaba? Güzelim Chevrolet markasını bile Opel'i satamıyorum diye harcadılar. Captiva jipleri hem ucuz hemde güzeldi. Opel Antara gibi tipsiz ve pahalı değildi. Ayrıca Cruz modelleri de gayet iyi ve başarılı modellerdi

    YanıtlaSil
  9. Opel bayileri ve servisleri artabilir.Peugeot ve Citroen satanlar Opel'de satmak isteyebilir!
    Belki bir kaç yıl sonra Chevrolet tekrar dönebilir.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..