Sayfalar

Salih Yoluç ve Ayhancan Güven; Porsche Ve Aston Martin'le başarıdan başarıya koşuyor..

Türkiye'nin motorsporlarındaki gururlarından Salih Yoluç ve Ayhancan Güven başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor..2019 Blancpain GT Series Endurance Cup‘ta Pro-Am kategorisinde Türk sporcu Salih Yoluç  pilotlar şampiyonu olurken  Ayhancan Güven, Barcelona Catalunya pistinde 28-29 Eylül tarihlerinde iki yarış olarak koşulan Porsche Carrera Cup Fransa 5.ayağından bir birincilik ve bir üçüncülük kazandı.


Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu; hedeflerini, kurulduğu 2018 yılından bu yana aldığı yolu, Türkiye’nin otomobili ve onun çevresinde oluşturduğu mobilite ekosistemini anlatacak..

BMC, Vestel, Kök Grubu, Anadolu Isuzu ve Türkcell'in oluşturduğu, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu /TOGG, resmi internet sitesinde, Almanya'da yapacakları bir etkinlikte; hedeflerini ve yaptıkları çalışmaları anlatacaklarını ve otomotiv mühendislerinin sorularına cevap vereceklerini anons ediyor..


BMC Tuğra'nın Satışları Devam Ediyor

Geçen sene  bu zamanlar tanıtılan ve kamuoyundan genel olarak olumlu tepkiler alan BMC Tuğra'nın satışları ağırda olsa sürüyor. Bu ağırlık, Tuğra'nın en güçlü modeli olan 600 beygirlik Tuğra Tank Taşıyıcı için alınan siparişlere öncelik verilmesinden kaynaklanıyor.



Yerli Makina HERG 160

2007 yılında kurulan Tekno Ar-Ge Şirketi; traktör ile tarım araçlarını birleştirerek Yeni Nesil Toprak İşleme Makinası HERG 160'ı üretti.Firma; Koltuk Sensörü, Yürüyen Merdiven Temizleme Bandı, El Dezenfektan Makinesi, Valiz Dezenfeksiyon İstasyonu ( Kenevirden X-Ray cihazı olup Radyasyonu engelliyor!) gibi farklı konularda sistemler de imal ediyor.


Intercity İstanbul Park’a gelenler, en yeni otomobil modellerinden pistlerin tozunu atan spor otomobillere, klasik araçlardan motosikletlere kadar sayısız aracı yakından gördüler ve pistte test etme imkanı buldular..

200 bine yakın kişi V Weekend Motoring’e koştu.V Weekend Motoring Festivali otomobil ve motosiklet markalarını buluştururken birbirinden ilginç şovlara da sahne oldu… İntercity İstanbul Park’ın girişinde uzun kuyruklar oluşurken otopark alanlarında boş yer kalmadı…



Lexus LC 500h, 359 HP güç üreten markanın en yeni 3.5 litrelik V6 hibrit motoruna sahip olup Türkiye'den sadece 2 kişi alabilecek

Hem hibrit, hem modern, hem, rahat, hem teknolojik, hem de dünyanın ilk 10 ileri otomatik şanzımanına sahip  sıra dışı bir otomobil; LC 500h.Premium otomobil üreticisi Lexus, markanın ulaştığı teknolojinin ve tasarımın zirvesi olan LC 500 süper coupe modelini Türkiye’de sunmaya başlıyor. Hibrit motora sahip bu özel Lexus LC 500 modeline Türkiye’de bu yıl yalnızca 2 kişi sahip olabilecek.


1999 Depremi ve Bugün.Deprem Konusunda Bilmediklerimiz ve Yapmamız Gerekenler

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi 20. Yıl Etkinlikleri Vefa Gecesi'nde Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'nun konuşması. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, depremle  ilgili olması gerekenleri kısaca ve çok net açıklamış.İş biz bireylerde bitiyor!




Kaynak; https://www.youtube.com/user/TurkKizilayiOrg/
https://www.kizilay.org.tr/

Maserati, Avv. Giovanni Agnelli Fabrikası’nda ürettiği Ghibli’nin, 100 binincisini geçtiğimiz günlerde banttan indirdi

3 litre, Twin Turbo, 350/450 beygir V6, 4x4 ve Maserati Ghibli..İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati’nin, Ghibli ve markanın amiral gemisi Quattroporte modellerini üreten Avv. Giovanni Agnelli Fabrikası (AGAP) önemli bir kilometre taşına imza attı. Maserati, Ghibli modeli özelinde 100 bin üretim adedine ulaştı. Üretilen 100 bininci Ghibli, Blu Emozione gövde rengine ve siyah Pieno Fiore deri iç mekân ile GranSport donanım seviyesine sahip bir Ghibli S Q4 oldu.


Milli Sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu, 16. sıradan start aldığı yarışı birincilikle tamamladı.

Toprak Razgatlıoğlu'ndan Tarihi Başarı..Milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu Fransa etabını kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.Dünya Superbike Şampiyonası’nda (WorldSBK) fabrika takımları pilotlarına kök söktüren milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu, Fransa’da on altıncı sıradan başladığı yarışı ilk sırada tamamladı. 



Peugeot Boxer 4x4 Concept

Yeni 508 ve Rifter  modelleriyle dikkat çeken Peugeot;  Boxer 4x4 adıyla yeni bir kamp ve gezi aracı hazırlamış.Bu kullanışlı ve güzel araç; Citroen Jumper ve Fiat Ducato ile Peugeot Boxer'in oluşturduğu üçüzlerin kullandığı ortak platform üzerinde yükseliyor.


Ferrari’den F8 Spider Sürprizi!Daha fazla güç, daha fazla performans veren F8 Spider, tanıtıldı

Ferrari Styling Center, yeni F8 Spider modelini tasarlarken F8 Tributo’nun karakteristik tasarım çizgisine sadık kalarak onu daha da geliştirmeye odaklandı.Tarihteki en başarılı V8 motor ile donatılmış olan orta-arkadan motorlu yeni nesil üstü açılabilen spor otomobil F8 Spider, 1977 yılında 308 GTS ile başlayan üstü açık V8 motorlu spor otomobillerin özel ve prestijli çizgisinin son halkasını oluşturuyor. F8 Tributo Berlinetta ile birlikte tasarlanan F8 Spider, sınıfının lider 


Audi'nin gelecek 5 yıl hedefi: Otomobil kaynaklı emisyon değerlerini yüzde 30 azaltmak

Audi, kendisine otomobil üretimi ve dağıtımı süreci de dahil olmak üzere otomobillerden kaynaklı emisyon salınımını 2025 yılına kadar yüzde 30 oranında azaltma hedefi koyduğunu açıkladı.Ana hedef ise, 2050 yılına kadar karbondioksit emisyonu dengesi 0 olan bir kurum haline gelebilmek.


Bayiler tarafından satışa sunulan 0 km araçların güncel fotoğraf ve bilgilerini tüketicilerle buluşturan dijital pazar yeri Minoto’da ilk araç satışları gerçekleşti.

 1.5 ay önce faaliyetlerine başlayan Minoto, Türkiye çapında kısa sürede 5 otomobilin satışına aracılık etti. 21 markanın yer aldığı Minoto platformu üzerinden satışı gerçekleştirilen ilk araçların Peugeot, Nissan ve Aston Martin gibi farklı segmentlere hitap eden markalar olması dikkat çekti.

Yeni Peugeot 508, Türkiye'ye V Weekend Motoring ile Geliyor

Peugeot Türkiye, otomobil merkezi Intercity İstanbul Park’ın ikincisini gerçekleştirdiği V Weekend Motoring’e bir Türkiye tanıtımı ile damgasını vuruyor. Merakla ve tutkuyla beklenen Yeni Peugeot 508, ilk defa görücüye çıkıyor. Peugeot standında, üstün teknolojilere sahip ve


Robot Yatırımları Sergisi ve Zirvesi 1-3 Ekim'de

Robot uygulamalarındaki son teknolojiler ve sanayinin dijitalleşmesindeki uygulama örnekleri, Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi ile 1-3 Ekim tarihleri arasında WOW Kongre Merkezi’nde 5. kez bir araya gelecek.

Patentli Sabit Mıknatıs Teknolojisi ile enerji tasarrufu ve yüksek performans sağlayan EMF Motor SQM Tork Motoru, düşük hızda en yüksek tork sağlıyor ve rakipsiz bir verimlilik sunuyor.

En yüksek performanslı motor...
Düşük atalet momenti sayesinde çok dinamik, çok kutup ve yüksek hassasiyetli çalışan yüksek tork çıkışlı, düşük güç tüketimi sağlayan, sessiz çalışma ve bakım gerektirmeyen EMF Motor, tüm elektrik motorları segmentinde en yüksek verimi sunuyor ve kullanıldığı tüm uygulamalarda yüzden 20’den fazla enerji tasarrufu ve yüksek performans ölçülüyor.


Türkiye Rallisi 2020 Dünya Ralli Şampiyonası'nda da Yer Alacak

Dünyanın gözleri yine Türkiye'de olacak..14 yarıştan oluşan FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 2020 takvimi, FIA Dünya Motorsporları Konseyi tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Takvimde yapılan düzenlemeler sonucunda; İspanya, Korsika ve Avusturalya rallileri takvimden çıkarılırken, Kenya, Yeni Zellanda ve Japonya şampiyonaya yeni eklenen ülkeler oldu. Son iki yıldır başarılı



Yeni Opel Combo, V Weekend Motoring’le Pistte Rüzgar Gibi Esecek

İstanbulpark'ta Combo Rüzgarı.Yeni Opel Combo, sınıfının en hızlı aracı olarak ziyaretçilerin önüne çıkacak..Alman Otomobil üreticisi Opel, 27-28-29 Eylül tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşecek V Weekend Motoring’de yer alacak. Üç gün boyunca Opel severler markanın sevilen modellerini yakından inceleyip, test sürüşü yapabilecekler.


Ani Araç Arızalarına Karşı Öneriler

Seyir halindeyken yaşanan ani araç arızalanmaları hem araç sahibinin hem de trafikteki diğer sürücülerin can ve mal güvenliğini tehdit eden kötü senaryoların başında geliyor. Araç sürücülerinin bu tarz beklenmedik durumların önüne geçmeleri için bakımlarını düzenli olarak yaptırmaları ve bazı püf noktalara dikkat etmeleri

Slm. Nbr. Bye. Tb. Afk. Omg. Fav… Ve daha nicesi…NE OLACAK ‘TÜRKÇE’NİN BU HALİ?

 Yeni neslin “dil”ini anlama kılavuzu Her şey 2000’li yılların başında hayatımıza giren SMS’lerde ünlü harfleri yok saymamızla başladı. Ardından “Slm”, “Mrb” gibi kısaltmalar girdi yazışmalara... Sonunda günümüz Türkçesi, yüzlerce yeni sözcük, kısaltma ve “emoji figürleri”ne çoktan teslim olmuş durumda. 

Mia, 'süper araba' konusunda Türkiye ile işbirliğine gidiyor. M'sia eyes collaboration with Turkey on 'supercar'

Türkiye'nin yerli otomobil firmalarından Onuk Taşıt'a Malezya'dan bir işbirliği mi geliyor?Malezya Başbakanı Dr. Mahathir Mohamad, Türkiye'nin otomotiv şirketleriyle işbirliğine gidilebileceğini, amaçlarının Malezya'nın otomotiv sanayinde kapasitesini arttırmak olduğunu söylüyor.



Uzel'in Eyüp Sultan'da ki Traktör Fabrikası'nın Satışı Yine İptal Edildi

Demirkapı'da bulunan Uzel Traktör Fabrikası, 223 700 000 TL değeriyle Vera Varlık A.Ş. ye satılmıştı. İstanbul 5. İcra Mahkemesi tarafından  satış feshedildi.93.5 Dönümlük  fabrika ve arazisi, 15 Mayıs'ta alacaklı (ipotek) Vera Varlık'a satılmıştı.



Yeni Nissan Patrol, Dubai'de Tanıtıldı

Nissan'ın efsane modellerinden Patrol, 2020 yılı için bir operasyon geçirdi.Geniş, heybetli, sinirli ve köşeli yapısıyla 275 ve 400 beygirlik motoru birleştiren Nissan Patrol Amerika Birleşik Devletleri gibi bazı paralarda Nissan Armada adıyla yollara çıkıyor.



Toyota Land Cruiser, ilk modeli Jeep BJ'den bu yana 10 Milyon Adeti Geçti.O Bir Efsane

Toyota’nın tüm dünyada bir efsaneye dönüşen arazi aracı Land Cruiser’ın global satışları 10 milyon adedi aştı. Toyota’nın uzun zamandır satışta olan aracı Land Cruiser, ilk kez 1951 yılında tanıtıldı. İlk çıktığında Toyota “Jeep BJ” ismine sahip olan Toyota Land Cruiser’ın üretimi 68 yıldır kesintisiz devam ediyor.




Sıfır Atık Çalıştayı Başladı

Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) tarafından düzenlenen Sıfır Atık Çalıştayı 60 belediyenin katılımıyla TBB Hizmet Binasında gerçekleştiriliyor.Sıfır Atık Projesi ile ilgili olarak belediyelerin mevcut ve planlanan çalışmalarının değerlendirileceği toplantıda Cumhurbaşkanı Danışmanı Sümeyra Merve Kılınç ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz de hazır bulundu.

Yerli Makina; Dolphin Forklift.“Yerli üret Yerli tüket”

Yerli iş makinalarında yeni bir marka; Dolphin.Sanayi Kenti; Konya'da imal ediliyor. Milli ve yerli imkanlarla Konya’da üretilen araçlar dizel motora sahip.KOSGEB destekli satın alma imkanı olan yerli forklift, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üzerinden de satın alınabiliyor.



Drift, Karting, SüperMoto, Enduro ve Formula 1'de Son Hafta

Türkiye'de motorsporlarında yarışlar; Drift, Karting, Ralli, TIrmanma, Enduro, Süpermoto gibi farklı dallarda son hızıyla sürüyor.Ekim ayına yaklaştığımız bügünlerde şampiyonaların son yarışlarına gidiliyor.Kayseri, Tuzla, Uşak ve Antalya bu yarışlarla öne çıkıyor.



Yerli Otomobil, Benteler, NEVS ve SAAB

Devrim Arabaları'ndan beri yerli otomobil süreci devam ediyor. En son Saab 9-3 platformunun TÜBİTAK aracılığıyla alınması sayesinde gündemde en yüksek noktasına gelmişti. Şimdilerdeyse en yüksek seviyeye yakın seyrediyor yerli otomobil konusu. Bu arada yerli otomobilde BENTELER platformu kullanılabilir yorumları, SAAB/NEVS Platformu, 47 Milyon Euro ve Türkiye hakları TÜBİTAK, konuları da son günlerde tartışılan mevzulardan..



Yeni Cadillac CT4

General Motors Grubu'nun premium otomobil markası Cadillac, CT4 modelini tanıttı.Turboşarjlı motoru, atletik duruşuyla 237/325 beygirlik otomobil arkadan çekiş (RWD) ve gerektiğinde devreye giren (AWD) dört çekiş özelliklerine sahip.


GAZ Group; 10 yeni modelinden oluşan hafif ticari araçlar, orta hizmet kamyonları, otobüsleri COMTRANS 2019 Fuarı'nda sergiledi

Türkiye'de Gazelle Next modelini üretip satışa sunan Rusya'nın ve dünyanın önde gelen markalarından GAZ, 10 yeni modelini Moskova’da görücüye çıkardı 
COMTRANS 2019 fuarında GAZ Group hafif ticari araçlar, orta hizmet kamyonları, otobüsler ve aktarma organları tüketicilerin beğenisine sunuldu. 10 yeni model Ticari araç ve otobüs bu fuarda görücüye çıktı.



Yeni BMC TULGA

Teknofest'te sergilenen BMC'nin en yeni aracına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TULGA adı verildi Tulga; miğfer, baş koruyan anlamına geliyor.Tulga tahminimiz tuttu! :)



Japon Kılıcı Suzuki Katana 150 Beygirle Türkiye'de

Çok gelişmiş elektronik kontrol sistemiyle donatılan 999 cc hacmindeki su soğutmalı, 4 silindirli motor, Katana’da 150 beygir güç üretiyorMotosiklet dünyasının efsanevi markası Suzuki, street tarzı motosiklet arenasına damgasını vuracak yeni model Katana’yı Türkiye’de satışa sundu. Büyük bir özenle geliştirilen ve 1980’lerdeki efsanevi modelden retro esintiler sunan Katana, ileri



Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen 2. El Araçları; Passat, Symbol, Linea, Focus, Egea, Megane..

“İkinci Elde 40.000 TL ile 70.000 TL Arası Modeller Çok Satıyor”
Türkiye’deki son dönem ikinci el alışkanlıklarını ve pazarı değerlendiren Cardata Türkiye Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, ikinci el pazarının yıl sonunda kaynak sıkıntısı çekebileceğini belirtti. İkinci el pazarında en çok tercih edilen güncel modeller hakkında bilgiler veren Hüsamettin Yalçın, “Bu modelleri Volkswagen

Yerli Silindir; Harmaner

Otomobilinden, otobüsüne otomotiv seköründe olduğu gibi iş makineleri alanında yerli girişimlerimiz, firmalarımız var, yenileri geliyor..Bunlardan biri de HARMANER.Harmaner Hidrolik Sanayi adlı firma, Ankara'da araçlarını imal ediyor.



Yerli Pikabın Adı Ne Olsun; Tulga, Yaman, Yılmaz, Acar, Tolga...

BMC Yönetim Kurulu  Üyesi Taha Yasin  Öztürk,  Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te  ziyaretçilerin karşısına çıkarılan pikabın iki yıl önce tasarlanmaya başladığını söylerken Cumartesi Günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aracın ismini açıklayacağını ifade etti.



Hibrit teknolojisinin öncüsü Toyota, ilk seri üretim hibrit aracını sunduğu 1997 yılından bu yana hibrit araç satışlarında 14 milyon adeti aştı.

 Toyota’nın 2019 yılının ilk 7 ayında Avrupa pazarındaki hibrit satışları da 328 bin 23 adet olarak gerçekleşti. Bununla Toyota’nın Avrupa satışlarının içindeki hibritlerin payı da yüzde 50 civarında oldu.  Toyota’nın Avrupa’daki hibrit otomobil satışları da 2 milyon 494 bin 263 adete yükseldi. 

Almanya'ya Türkiye'den Çift katlı Otobüs, Güleryüz'den...

Bursa'da imal edilen Güleryüz Panora City; otomobilleri ve otobüsleriyle ünlü markalara sahip Almanya'ya ihraç ediliyor..Avrupa, Ortadoğu ve Asya ülkelerinde araçları dolaşan Güleryüz Otomotiv; 18-23 Ekim 2019'da Brüksel de yapılacak olan BusWorld Otobüs Fuarı'nda araçlarını sergileyecek.



Yerli Otomobil GEN TM-480, Teknofest'te Ziyaretçilerin ilgi Odağı Oldu

GEN Otomobil,  TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde TM-480 modeliyle yer alıyor.Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı organizasyonunda gerçekleşen etkinlikte yerli otomobil ve yerli araçlar ilgi görüyor..



Fernando Alonso, Toyota ile ilk Yarışı Kazandı, Hedef Dakar..

TOYOTA GAZOO Racing pilotları Fernando Alonso ve Marc Coma, Dakar Rallisi hazırlığı kapsamında Güney Afrika’daki “Lichtenburg 400” yarışına katıldı. Namibya ve Polonya’da başarılı bir antrenman programını tamamlayan F1 Dünya Şampiyonu Alonso, Toyota Hilux ile ilk ralli raid yarışına katıldı.


Mercedes Benz Simplex ile Şaşıracaksınız!

Mercedes Benz, yeni konsept otomobiliyle şaşırtıyor.Günümüzde teknoloji de,
tasarım da uçuyor..Her gün yeni ve farklı bir araç görmek, duymak mümkün.Bu teknolojinin içerisinde; Mini, Fiat 500 gibi retro denilen eski çizgileri bugün yansıtan otomobilleri de görüyoruz. Ama 1900'lerin çizgilerinin bugüne ışınlanmasına ilk kez rastlıyoruz.


Mitsubishi'den Elektrikli, Küçük ve Gizemli Bir SUV Geliyor

Renault-Nissan markalarından biri olan Mitsubishi Motors (MMC), 24 Ekim - 4 Kasım 2019 tarihleri ​​arasında Tokyo Motor Show'da küçük plug-in hibrid elektrikli SUV konseptini gözler önüne çıkaracak.



TeknoFest'in Ana Sponsoru BMC, Standıyla Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldu

İzmirli BMC'nin yeni aracı BMC Pikap’ın da sergilendiği alanda, BMC TeknoGarage çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı), Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve BMC’nin katkılarıyla 



BMC Tekno Garage, Yeni Pikap ve Bir Çok Yenilikle Teknofest'te

Son günlerde yepyeni bir pikap prototipiyle gündemde yer alan BMC, en son SUV tarzı bir aracın patentini de almıştı.Şimdi ise bir çok etkinliğin, kurumun, üniversitenin  en yeni teknolojileriyle, en yeni araçlarıyla, buluşları ve projeleriyle yer aldığı Teknofest'te dikkatleri üzerine çekecek bir çalışma içinde olduğunu öğreniyoruz.


Yerli ve Elektrikli Otomobil GEN-480, Teknofest'te Ziyaretçilerin Karşısına Çıkacak

GEN Otomobil, daha önce tanıttığı TM-480 Sedan modelini Türkiye Teknoloji Takımı tarafından 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek olan Teknofest 2019 etkinliğinde Yıldız Teknik Üniversitesi standında sergileyecek.



Türkiye’nin %100 elektrikli Yeni Nesil Hizmet Aracı TRAGGER T-Car ilk defa Türkiye’nin en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te.

Elektrikli ve çevreci araçlarıyla dikkat çeken Tragger, Teknofest'te ziyaretçilerin ilgi odağı olacak..Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel alan Teknofest İstanbul 2019, 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Türk tasarım ve mühendisliğinin ürünü, TRAGGER Yeni Nesil Hizmet Araçları da yer alacak.


Türkiye Rallisi'ni Citroen C3 WRC ile Sébastien Ogier (FRA)/Julien Ingrassia (FRA) ikilisi kazandı

FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 11. yarışı olan Türkiye Rallisi, 19 ülkeden 102 sporcu katılımıyla 12-15 Eylül tarihlerinde Muğla ili Marmaris ilçesinde gerçekleştirildi
TOSFED tarafından Spor Toto, Red Bull, Avis, Grand Yazıcı Hotels Marmaris, TURSAB, Go İpragaz, Türk Telekom, AutoMechanica, Pilotcar, PowerApp, Socar, Autoclub, Turk Yatch, Faselis ve Ahu Hospital katkılarıyla düzenlenen ralli, şampiyona tarihinin en unutulmaz yarışlarından birine sahne oldu. Marmaris’in yemyeşil çam



Yeni Volkswagen Ayakkabı!Yeni VW Saat!

Volkswagen, otomobilleriyle ilgi gören bir marka.Şimdilerde elektrikli otomobil ve Türkiye'de kuracağı  fabrika  haberleriyle gündemde..Ancak, Volkswagen otomobillerinin ve  hafif ticari araçlarının dışında saatleri, ayakkabıları ve çantalarıyla da hizmet ediyor.


Teknofest, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde iTÜ; Teknoloji Takımları ve Yerli Araçlarla Yer Alacak

İstanbul Teknik Üniversitesi;  17-22 Eylül 2019  tarihlerinde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan  İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde  standında ziyaretçilerini karşılayacak.





Yerli, Mini, Elektrikli ve Çevreci Akıllı Araçlar; Kodeco'dan

İzmirli KODECO DESIGN & ENGINEERING; kentiçi, çevreci ve kolaylık sağlayan araçlar konusunda çalışmalarını sürdürüyor.Elektrikli ve akıllı hatta güneş enerjili araçlar gelecekten ip uçları verirken bu çalışmalar ülkemiz adına gurur verici.


Nurol Makina, Defence and Security Equipment International Fuarı'nda Araçlarını Sergiledi

Türkiye'nin önde gelen yerli firmalarından Nurol Makina;  DSEI’17 / Defence and Security Equipment International fuarında Ejder Yalçın 4x4 ve NMS 4x4 (Yörük) modellerini sergiledi.Nurol Makina yetkilileri; NMS 4x4 (Yörük) ün kalifikasyonun tamamlandığı ve 



Yeni BMC SUV (Zırhlı Komuta/Personel Aracı)

BMC Pikap'tan sonra aklımıza BMC markalı bir SUV olabilir mi ? sorusu geldi.Kaslı, dolgun  ve Hummer'e rakip olabilecek  bir tasarımla ortaya çıkan BMC Pikap üzerine geliştirilen SUV modelinin ise şimdilik resimlerini görebiliyoruz..



Toyota Yaris WRC Pilotları Zorlu Türkiye Rallisi Mücadelesine Devam Ediyor

Toyota’nın Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarışan takımı TOYOTA GAZOO Racing, Türkiye Rallisi’nin 159 km’lik en uzun bölümünü tamamladı. Toyota Yaris WRC pilotları Kris Meeke, Ott Tanak ve Jari-Matti Latvala Cuma gününü sırasıyla yedinci, sekizinci ve dokuzuncu olarak bitirdiler.



Sarışın, çekici, ağırbaşlı ve karizmatik

Otomobilden otomobile fark var.Bir zamanlar otomobillerin kişilikleri, kendine has özellik ve tasarımları vardı. Şimdi ise amblemini kaldırın veya değiştirin hangi markanın modeli olduğunu anlamanız çok zor!


Gözler Türkiye'deydi.Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) ile NG Afyon Spor ve Motosiklet Festivali Afyonkarahisar’da 40 bin seyircinin katılımıyla düzenlendi.

Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) ikinci kez Afyonkarahisar’da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapıldı. Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Afyon Motor Sporları Merkezi’nde şampiyona ile birlikte yapılan NG Afyon Spor ve Motosiklet Festivali’ni 40 bin kişi ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Valiliği’nin 


Hyundai Motors Frankfurt Motor Show'da 45 EV Konseptini Açıkladı

Hyundai'nin en yeni konsepti, markanın geleceğin elektrikli araçlarını gözler önüne seriyor.45 adlı bu yeni tasarım konsepti, Hyundai'nin tarihinin en ikonik araçlarından biri olan Pony Coupe Concept'e saygı duyuyor!45 EV Konsepti, elektrifikasyon ve otonom teknolojiler çağındaki araç içi deneyimini yansıtıyor.


Yeni Renault Captur, Hibrit ve E-TECH plug-in olmak üzere elektrikli versiyonlara da sahip.

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Yeni Captur’un tanıtımı, Renault Grubu CEO’su Thierry Bolloré ve Tasarım Direktörü Laurens van den Acker tarafından gerçekleştirildi. Renault Captur, 90’dan fazla ülkede 1,5 milyon satış rakamı ile Avrupa’da B SUV pazarının lider modeli unvanına sahip.


Ford, Türkiye'de üretilen Tourneo Custom'ında içinde yer aldığı en yeni elektrikli ve hibrit araç modellerini Frankfurt’ta tanıttı

Ford, Puma EcoBoost yarı Hibrit, yeni Explorer ve Tourneo Custom şarj edilebilir (Plug-In) Hibrit modelleri ile yarı, tam ve plug-in hibrit güç aktarma organları sunan ilk Ford modeli olan yeni Kuga SUV dahil bugüne dek en geniş elektrikli araçlar serisini Frankfurt Otomobil Fuarında (Frankfurt Motor Show) tanıtıyor. 



Kentin Gizli Kahramanı; İzmirli TİSAN

İzmir Torbalı'da faaliyet gösteren TİSAN;  hafif ticari araç kıvamında  kent içi hizmet araçları imal ediyor.Bunun yanında kamyon gibi araçlar içinde üst yapı hazırlıyor.Tisan; H1, H2, H3, H4 ve H5 olmak üzere beş farklı modelde kar küreme, yol süpürme, demir yolu temizleme  gibi farklı görevleri yapan araçları, ihraç ta ediyor.