Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TAŞIT KREDiSi ALMANIN PÜF NOKTALARI

Taşıt Kredisi Almanın Püf Noktaları
Yüksek otomobil fiyatları sebebiyle araba satın alırken finansmanda taşıt kredisi sıklıkla başvurulan bir yöntem. Taşıt kredileri bankalara ve alacağınız aracın durumuna göre farklılık gösterir. Bankalar sıfır araç için taşıt kredisini daha kolay verirken ikinci el araçlar için kredi vermekte çok istekli değildir, başvuranlar daha detaylı bir inceleme ve süreç ile karşılaşır. Sıfır ya da ikinci el araç satın almak için taşıt kredisi almayı düşünüyorsanız aşağıdaki bilgiler bu süreçte size faydalı olacaktır.
İkinci El Araçlar için Taşıt Kredisi
Bankalara göre farklılık göstermekle birlikte genellikle ikinci el taşıt kredisinde 5 yaşını doldurmamış araçlar için kredi verilir. Verilen tutar genelde satılık oto satış fiyatı üzerinden %50 ya da %75 şeklinde gerçekleşir. İkinci el araç söz konusu olduğunda ruhsat bankalar için önemlidir ve detaylı incelenir. Ruhsatta rehin olmadığından emin olmak gerekir.
Taşıt Kredisi için Banka Başvurusu
Taşıt kredisi başvurusu öncesinde iyi araştırma yapmak ve uygun seçenekleri belirlemek gerekir.
Taşıt kredilerini kıyaslarken sadece faiz oranlarına değil vergi, sigorta vb masraflar dahil toplam tutara baktığınızdan emin olun. Seçilen bankada ödeme planı ve vade seçeneklerinin detaylı bir şekilde incelenmesi, kişiye uygun planın seçilmesi kritik öneme sahiptir. Vadeyi uzattığınızda daha fazla faiz öder, çok kısa tuttuğunuzda ise ödeme güçlüğü yaşayabilirsiniz. Bu ikisi arasında gelir-gider dengenize göre iyi bir denge kurmak gerekir. Bankalar artan ve azalan şeklinde iki ayrı ödeme planı sunabilir, eğer bir gelir artışı bekliyorsanız artan ödeme planını, kredinin büyük bir kısmın önce ödemek istiyorsanız azalan ödeme planı seçebilirsiniz.


Bankalar Kredi Başvurusunu Nasıl Değerlendirir?
Başvuran kişinin gelir-gider dengesi öncelikle ilgili banka tarafından incelenir. Kişinin kredi skoru taşıt kredisinde büyük önem taşır. Kredi skoru olumluysa başvuran kişi kolaylıkla kredi alır. Aksi takdirde ret ile karşılaşabilir. Genel değerlendirme sonucu taşıt kredinizi aldınız ancak ilerleyen dönemde ödeme güçlüğü ile karşılaştınız bu durumda bankalar 2 ay üst üste ödeme yapılmaması durumunda ihtar çeker ve sonrasında ödememe durumu devam ederse aracınızı bağlatabilirler. Bu sebeple kredi başvurusu yapmadan önce doğru banka, ödeme planı ve vadeyi seçtiğinizden emin olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..