Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TÜRKİYE'NiN iLK HİDROJEN iSTASYONU HALiÇ'TE GÖREVE BAŞLIYOR

 Ülkemizin ilk hidrojen dolum tesisi, yakında Haliç kıyısında açılacak.Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Merkezi (ICHET)'nin katkılarıyla önümüzdeki günlerde açılacak.Eyüp,  Feshane otoparkında kurulan tesis, hem kara araçlarına hemde deniz araçlarına temiz enerji sağlayacak.





İki farklı araç tipine yakıt dolumu sağlayacak tesis, bu yönden dünyada ilk ve şimdilik tek hidrojen dolum istasyonu olarak faaliyete geçecek.Alternatif ve çevreci yakıt ile ilgili çalışmalargün geçtikçe artarken hidrojen yakıtlı otomobilleri hidrojen
yakıtlı otobüs ve diğer araçlar, gemiler takip ediyor..




Elektroliz yöntemiyle hidrojen üreten hidrojen dolum istasyonunun inşası sona yaklaşıyor. Türkiye'nin ilk hidrojen dolum  tesisinde; ilk kara taşıtı ve  ilk etapta 50 yolcu taşıyacak deniz taşıt-larını çok yakında görebileceğiz.Doğrusu Haliç suyunun biraz daha temizlenmesiyle beraber  belkide dünyanın en temiz noktalarından biri olacak, Altın Boynuz!




Tesisin kurulması için ekip iş başında..








Hidrojen dolum istasyonunun ön tarafında otomobil ve diğer kara araçları dolum yapabilirken arka tarafta Eyüp İskelesi'ne gelen deniz taşıtları hidrojen alabilecek..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..