Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrikli Final

Geçtiğimiz günlerde Tübitak, elektriki araç projesinde finale kalan araçları açıklamıştı; Derindere, Hisarlar, Malkoçlar, Hema Endüstri (Magna), Karsan ve Isuzu.
Finale kalan araç için 100 milyon TL teşvik verileceği söyleniyor!
Babayiğitin bulunduğu açıklanırken; Isuzu ve Hisarlar'ın ticari araç, Karsan'ın uluslararası platformda sesini duyuran (elektrikli) V1 otomobili, Malkoçlar, Hema
Endüstri-Magna ortaklığı ve Derindere'nin elektrikli otomobil çalışmaları ortaya çıkmıştı.Kulislerde konuşulanlara göre tek araç veya araçların pillerinin ortak geliştirilip üretilmesi gündeme gelebilir..



 Finali kazanan!




Bu firmalardan Karsan'ı V1 adlı araçla tanıyoruz.New York, Londra ve diğer şehirler için adı geçerken en medyatik proje olarak ortaya çıkıyor.
Karsan, Koç Gurubu firmalara biraz daha yakın görünürken Hexagon adlı tasarım şirketi ve onun girişimiyle ünlü İtalyan Bertone tasarım markasına sahip olma yolunda!


Diğer taraftan Karsan ; kendi markasının yanında Breda Menarinibus, Hyundai markalı araç üretiyor, geçen seneye kadar da Renault, Citroen ve Peugeot için ticari araç üretmiş hatta Dacia için üretim görüşmeleri yapılmıştı.

Derindere'yi geçen sene lansmanını yaptığı DMA markalı elektrikli otomobille biliyoruz.



İşte Babayiğit, işte yerli otomobil


Toyota Corolla üzerine geliştirilen aracın yanında tamamen kendilerine ait bir otomobil çalışması duyumunu da almıştık!Derindere aynı zamanda Toyota bayiiliği yapıyor.

Malkoçlar'ı Etox adlı farklı otomobil projeleriyle tanıyoruz.
Zaman zaman geliştirdikleri araçlarla gündeme geliyorlar.

Anadolu Isuzu ise  Isuzu  olarak midibüs, küçük kamyon ve yeni olarakta D-Max kamyonet üretiyor..

Hisarlar otomotiv ve tarım araçlarıyla ilgili bir firma; Türkar adlı yerli 4x4 araç üretiminin yanında Begler adıyla elektrikli otomobil üretmek isteyen bir firmanın ortağı
.Her iki marka ve firmalar da Eskişehir'de yer alıyor. 


 0 Emisyon, % 100 elektrikli



Hema Endüstri ise otomotiv sektörü için bir çok parçanın yanı sıra Hattat ve Valtra markalarıyla traktör imal ediyor, askeri araç projelerinin yanında da Magna ortaklığıyla elektriki otomobil eklemek istiyor.Aslında Hema diğer adıyla Hattat Grubu'nun kendi imkanlarıyla bir araç üreteceğini bekliyordum.Magna ile işbirliğinin yanında askeri çekci içinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de Scania markalaı araçları Hema/Scania olarak teslim etmişti..

Gerçi 2006 yıllarında yerli otomobil için yabancı bir otomobil firması almak istediklerine dair haberler yer almıştı..

Verilen bilgilere göre proje sayısı 20'den 10'a ve en son 6'ya indirildi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..