Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Gelecekteki Toyota'lar belirlendi

Bir amaca, bir sonuca ancak hayal ettiniz kadar yaklaşır ve gerçekleştirirsiniz.
Toyota'nın geleceği şimdiden çocuklar tarafından şekillendirilmeye başlandı!
Ve, Toyota’nın “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması”nın Türkiye ayağı sonuçlandı.


 gelecek



Toyota tarafından düzenlenen ve dünyanın 5 kıtasından binlerce çocuğun katıldığı uluslararası “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması” nın Türkiye seçmelerinde dereceye girenler belli oldu. Türk çocuklarının üçüncü kez yer aldığı yarışmaya, Türkiye’nin 55 ilinden 7 bin 833 çocuk, otomobillerin gelecekte nasıl olacağını hayal ederek resimleştirdi. Jüri değerlendirmesi sonucunda 8 yaş altı kategorisinde Çorlu’dan Tuna Turan, 8-11 yaş kategorisinde İzmir’den Ege Yaman Gengör ve 12-15 yaş kategorisinde de yine İzmir’den Ece Çakaloğlu birincilik kazandı. Dereceye girenler Tokyo’da yapılacak Dünya yarışmasında Türkiye’yi temsil edecekler.


Hayal



Toyota tarafından düzenlenen ve 5 kıtadan binlerce çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması”nda Türkiye’de dereceye girenler belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile 15 Aralık 2013-17 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya, Türkiye’nin 55 ilinden 7 bin 833 çocuk otomobillerin geleceğini hayal ettikleri birbirinden ilginç resimlerle katıldılar.


 

Hayallerle gerçeğe ulaşırsınız


Hayalimdeki Araba Resim Yarışması için gelen resim çalışmalarından, katılım koşullarına uygun olanlar, Prof. Dr. Aydın Ayan Başkanlığı’nda, Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen, Doç. Dr. Gülveli Kaya, Doç. Dr. Mustafa Orkun Müftüoğlu, Yrd. Doç. Dr. Burcu Ayan Ergen, Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Arş. Gör. Mehmet Göktepe’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Hayalimdeki Araba Resim Yarışması’nın Türkiye ayağında dereceye girenler, birbirinden değerli hediyeler de kazandı. 8 yaş altı kategorisinde birinci olan çalışma Nintendo Wii, ikinciye PlayStation El Oyun Konsolu (PSP), üçüncüye fotoğraf makinesi ve resim seti hediye edildi. 8-11 yaş kategorisinde birinciye Apple i-Pad2, ikinciye i-Pod Touch, üçüncüye fotoğraf makinesi ve resim seti; 12-15 yaş kategorisinde birinciye Apple i-Phone5S, ikinciye Samsung Galaxy Note 3, üçüncüye fotoğraf makinesi hediye edildi.




 hayaller ve gerçekler


Dünya Yarışması Japonya’da

Her üç kategoride ilk üç dereceyi kazanan toplam 9 finalistin eserlerinin Türkiye adına yarışacağı dünya yarışması, 5 kıtadan gelecek seçilmiş resimlerin katılımıyla


Japonya’da düzenlenecek. Yarışma sonucunda birinci, ikinci, üçüncü ve onur dereceleri belirlenirken, Bronz, Gümüş, Altın ve bunların arasından da
Başkan Toyoda Özel Ödülü kazanacaklar.

Türkiye Ayağında Kazananlar şöyle:

“Hayalimdeki Araba Resim Yarışması” Jüri değerlendirmesi sonucunda yaş kategorilerinde sıralama şu şekilde oluştu:


8 Yaş Altı Kategorisi:


1. Tuna Turan(Çorlu-Tekirdağ)

2. Hüsamettin Tan Keskin(Samsun)

3. Ali Kaan Kayan(İstanbul)


8-11 Yaş Kategorisi:


1. Ege Yaman Gengör(İzmir)

2. Gökay Dervişoğlu(Trabzon)

3. Nehir Nil Soy(İstanbul)

12-15 Yaş Kategorisi:


1. Ece Çakaloğlu(İzmir)

2. Dilara Tiraki(Sakarya)

3. Dilara Tolu(İstanbul)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..