Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Avrupa kupalarında yerli otomobil ve sporcularımız

Gole değil sprinte bak...Avrupa'da pilotlarımız rakiplerini geçmeye çalışırken Türkiye de yarışlar etap etap sürüyor..Haftasonu otomobil sporlarında 4 ayrı kentte 5 farklı organizasyon düzenlenirken, 2 farklı disiplinde 4 sporcumuz da ülkemizi yurt dışında temsil ediyor…Türkiye Karting Şampiyonası’nda 5.ayak yarışları 27-28 Eylül 


 Control dünya şampiyonasında



tarihlerinde Kocaeli Karting Kulübü organizasyonuyla Körfez Karting Pisti’nde gerçekleştiriliyor. Sporcular Mini, Formula Junior, Formula Senior ve Formula Master kategorilerinde 2 gün boyunca 3’er yarış üzerinden mücadele edecek.

Lassa V1 Challenge’da sezonun dördüncü yarışı da, 28 Eylül Pazar günü Körfez Pisti’nde düzenleniyor. Birbirinin eşi 20 Volkicar otomobilinin aynı anda start alacağı yarışın büyük çekişmeye sahne olması bekleniyor.




Opel Efes Kupası'nın üçüncü ayağı olan İzmir Tırmanma Yarışı, 28 Eylül Pazar günü İzmir Otomobil Kulübü tarafından İzmir'in Menemen ilçesinde, Haykıran-Çukurköy arasında yapılacak. Bu bölgede ilk kez düzenlenecek tırmanma yarışının parkurunun kent merkezine yakın olması nedeniyle çok sayıda izleyicinin de bu heyecana ortak olması bekleniyor.


Karadeniz Mahalli Offroad Kupası dördüncü ayak yarışları 28 Eylül Pazar günü Kastamonu Pınarbaşı'nda yapılacak. 3 etap ve 60 kapıdan oluşan parkurda gerçekleştirilecek yarışta ekipler ikili kalkışla start alacaklar.




İSOFF Challenge 3. Yarışı, kısa adı İSOFF olan İstanbul Offroad Kulübü tarafından 28 Eylül 2014 tarihinde Kemerburgaz-Çiftalan offroad parkurunda organize edilecek. İlk iki yarışıyla offroad ve otomobil sporları sevenlere heyecanlı dakikalar yaşatan ve offroad yarışlarına yeni bir soluk getiren İSOFF Challenge finaline yine büyük bir izleyici ilgisi bekleniyor.


TÜRK SPORCULAR YURTDIŞINDA BAŞARI HEDEFLİYOR


Dünya Rallikros Şampiyonası bu hafta sonu İtalya'ya taşınıyor... Tasarımı ve üretimi Avitaş tarafından İstanbul´da gerçekleştirilen RX Lites rallikros otomobillerinin de yarışacağı İtalya'da, genç Türk Pilot Yiğit Timur'a Fatih Kara da eşlik edecek. 28 Eylül Pazar günü gerçekleşecek RX Lites final yarışı, NTVSpor’dan canlı olarak yayınlanacak.


Borusan Otomotiv Motorsport, bu sezon 3 kez podyuma çıkma başarısı gösterdiği ETCC (Avrupa Binek Otomobiller Kupası) son ayağı için 27-28 Eylül tarihlerinde Sicilya’nın Pergusa Pisti’nde start alacak. 28 Eylül Pazar günü Eurosport International ekranlarından canlı yayınlanacak yarışta Aytaç Biter ve Kaan Önder direksiyon başında olacak.


Dünya çapında genç sürücü yetenekleri keşfederek yetiştirmek ve motorsporları güvenlik ve sürdürülebilirliği için FIA Enstitüsü tarafından kurulan bir program olan “Young Driver Excellence Academy” bu yıl 2 Türk genç pilotu ağırlıyor. 22 yaşındaki ralli pilotu Buğra Banaz ve 21 yaşındaki pist pilotu Muhammed Ali Ülkü bizleri bu seçmelerde temsil ediyor.




METİN ÇEKER “SPORCULARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇMAK GEREK”


Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker, Dünya’da ülkemizi temsil eden sporcular ile ilgili olarak “Berkay Besler’in FIA CIK Karting Academy Trophy’deki üçüncülüğü devam ediyor. Bu yıl Yiğit Çetin de aynı kupada ikinci pilotumuz olarak ülkemizi temsil ediyor ve son yarışları 12 Ekim’de İtalya’da olacak. Yiğit Timur da bildiğiniz gibi Dünya Rallikros Şampiyonası RX Lites kategorisinde 3.sırada ve son 2 yarışta ona Fatih Kara da eşlik edecek. Borusan Otomotiv pilotu Aytaç Biter de Avrupa Binek Otomobiller Kupası Super 2000 TC2T kategorisinde dördüncü sırada yer alıyor. Ayrıca; Porsche GT3 Cup Orta Avrupa yarış serisini takip eden Go Motorsports pilotları Cenk Ceyişakar ikinci, Cengiz Oğuzhan ise üçüncü sırada bulunuyor. Avrupa Ralli Kupası’nda Yağız Avcı ve Yiğit Timur’un başarılı sonuçları oldu, kartingte de Mert Dalkıran uluslararası serilerde tecrübe kazanmaya devam ediyor.” açıklamasını yaparak, “Sporcularımızın önü açıldığında uluslararası platformda çok güzel şeyler yapabileceklerine inanıyorum. Bu yüzden 2015 yılı yeni sporcuları bünyeye katma yılı olacak.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..