Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otonom otomobiller çıktı mertlik bozuluyor!Sıra Otonom traktörde

 sürücüye güle güle hoşgeldin otonom araçlarBizim yakada yerli marka, yerli motor, yerli otomobil konuşulurken karşı yakada alternatif yakıtlı araçların yanında otonom otomobil, otonom otobüs ve kamyon şimdi de otonom traktörler konuşuluyor.Bir yere kadar konuşmakta iyidir ama çalışırken, desteklerken...Otonom araçların adı Google, Apple, Samsung, Mercedes Benz,
Tesla, Audi, Toyota ile anılırken bizim tarafta pek hareket yok.Bunlar şüphesiz  hayatı kolaylaştıran konular ama teknoloji ve enerji sıkıntıya girerse herşey birbirine karışacak.Ve yeni haber;  Kuzey Amerika semalarında otonom traktör sahneye çıktı.
Case IH, Boone, Iowa’da düzenlenen ‘Çiftlik Geliştirme Fuarı’nda otonom konseptli aracını ilk kez tanıttı. Konsept araç Case IH’in, çok çeşitli tarım ekipmanlarıyla otonom olarak çalışabilen kabinsiz bir tarla traktörü.
 otonom traktor

Case IH Marka Başkanı Andreas Klauser “Dünyanın birçok yerinde, tüm müşterilerimiz için yoğun kullanım sezonlarında vasıflı iş gücü bulmak her zaman zorlu bir süreç. Bugün, araçlarımız üzerinde, uzaktan tarla ve işçi yönetimi amacıyla otomatik dümenleme ve telematik sistemlerini hali hazırda sunabiliyorken; bu otonom traktör konsepti, müşterilerimizin ve onların çalışanlarının makinelerini nasıl uzaktan takip ve direkt kontrol edebileceğini gözler önüne seriyor. Bu teknoloji, müşterilerimize toprak işleme, ekim, ilaçlama ve hasat gibi işlerde daha fazla operasyonel verimlilik sunuyor.”

Klauser bu konseptin teknolojiyi doğrulama, müşterilerin geleceğin otonom ürünlerine olan ilgisi ve ihtiyaçları kapsamındaki geri bildirimlerini toplamak üzere oluşturulduğunu açıkladı.
 yeni tasarım yeni teknoloji
Klauser “Bu teknolojinin müşterilerimize sağlayabileceği fırsatları keşfetmek, bizim için oldukça heyecan verici. Müşterilerden bu konsept ve bunun yeni üretim verimliliklerinin sağlamasına nasıl katkı sağlayacağı konusundaki fikirlerini almayı dört gözle bekliyoruz” dedi.
Case IH ve CNH Industrial’ın Inovasyon Grubu, kabinsiz otonom konseptlerini varolan Case IH Magnum traktörü üzerine yeniden düşünülen bir tasarıma dayandırdı. Araç, önceden programlanmış operasyonların uzaktan takip edilmesine izin veren tamamen interaktif bir arayüzle inşa edildi. Araç üzerindeki sistem, otomatik olarak tarımsal ekipman genişliklerini ölçüyor, arazi ve engeller ile aynı arazide kullanımda olan diğer makinalara bağlı olarak en verimli yolları belirliyor. Operatör yolları uzaktan, bir masaüstü bilgisayar veya tablet arayüzüyle yönetip ayarlayabiliyor.

Radar, lidar (ışıkla görüntüleme, tespit etme ve uzaklık tayini) ve araç üzerindeki video kameraları kullanarak güzergâh üzerindeki durağan veya hareketli engelleri algılıyor; sesli ve görsel uyarılarla bilgilendirilen operatör yeni bir yol atayıncaya kadar da kendiliğinden duruyor. Araç, GPS sinyali veya konum verisi kaybedildiğinde ya da manuel durdurma düğmesine basıldığında anında duruyor. Makine görevleri, uzaktan arayüz veya otomatik hava durumu uyarıları aracılığıyla gerçek zamanlı olarak değiştirilebiliyor.

AFS Küresel Ürün Pazarlama Müdürü Rob Zemenchik, otonom traktör operasyonunun, çiftlik yöneticilerine daha fazla kontrol, izleme olanağı ve maliyet tasarrufu sunmak konusunda dümenleme, telemetri, veri paylaşımı ve tarımsal yönetimle ilgili son gelişmeleri bir araya getirdiğini belirtti.

Zemenchik “Bir çiftlik yöneticisi, başka işlerle ilgilenirken veya başka bir aracı çalıştırırken bile tablet arayüzüyle birden çok makinenin çalışmasını yönetebilir. Birçok otonom traktör, tek bir filo olarak çalışabilirken, aynı anda her birine atanan önceden programlanmış harita ve talimatlarla ayrı arazilere atanmış birden çok küçük filolar halinde de çalışabilir. Yani, bir traktör çizel çekerken, hemen arkasındaki başka bir traktör ekim makinasını çalıştırır. Verimlilik olanakları oldukça fazladır.”


Case IH yöneticileri, otonom konsept aracının kabinsiz bir traktör şeklinde geliştirilmiş olmasına rağmen, biçerdöverlerin veya diğer ekipmanların da aynı teknolojiyle çalışacağını açıkladı.

Otonom araç şu anda yalnızca konsept traktör olarak düşünülse de; Zemenchik bu teknolojinin, azot herbisit ve fungisit gibi ürün girdilerini en uygun şekilde uygulamak için gerçek zamanlı hava durumu ve uydu verilerini kullanabilen standart kabinli bir traktörde de kullanılabileceğini söyledi.

Zemenchik “Bu gelişmeler, söz konusu hava durumu olduğunda müşterilerimizin ilgisini çekiyor. Çünkü bir arazide yağmur yağmaya başlarsa traktör yaptığı işlemi hemen durdurur ve tanımlanan özel yolları kullanarak, çalışmak için kuru olan başka bir araziye yönelir.”

Konseptin ilk tanıtımından önce şirket yöneticileri, bu yazın başında ABD'nin güneydoğusundaki bir arazide toprağı işleyen ve eken bir traktörün videosunu gösterdiler.

CNH Industrial konsept otonom teknolojinin geliştirilmesinde, uzun süreli teknoloji sağlayıcısı ve arazi otonom çözümlerinde sektör lideri olan, Amerika Utah merkezli Autonomous Solutions Incorporated, ASI ile işbirliği yaptı.

Case IH, müşterileriyle günümüzün tarımsal zorluklarının üstesinden gelmek için tasarlanan en güçlü, verimli ve güvenilir ekipmanı geliştirmek için iş birliği yapmaya kendini adamış küresel tarımsal ekipman lideridir. ABD’deki genel merkeziyle Case IH, 160’tan fazla ülkede satışı ve distribütör ağına sahip. Case IH, kendini adamış profesyonel satıcılar ve distribütörler ağı aracılığıyla tarımsal ekipman sistemleri, esnek finans hizmeti önerileri, profesyonel çiftçiler ve ticari operatörler için parça ve hizmet desteği sağlar. Verimliliği artıran ürünler arasında traktörler, biçerdöverler ve hasat makineleri, saman ve arpa ekipmanları, toprak işleme aletleri, ekim ve dikim sistemleri, püskürtme makineleri ve uygulayıcıları, bölgeye özel çiftçilik aletleri ve hizmet araçları bulunmaktadır. Case IH, bir CNH Industrial N. V. markasıdır. (NYSE: CNHI / MI: CNHI).

2 yorum:

  1. Ön farları uzaylı gibi olmuş :) Her şey otonom oluyor bu gidişle belediye otobüsleri hatta dolmuşlar bile sürücüsüz olur. Arabesk çalıyor diye dolmuş şoförü ile tartışmak bile tarihe karışacak desenize :( :D

    YanıtlaSil
  2. Dolmuşta zorla müzik dinlemek durumu aklıma gelmemişti.En azından bu sıkıntıda ortadan kalkacak.Bunula beraber rafik terörüde son bulacak o zaman..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..