Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ferrari Challenge Europe 458 şampiyonu Galip Atar

Milli sporcu Galip Atar, Ferrari Challenge Europe 458 sınıfında şampiyon olarak tarihi bir başarı elde ederken 25 yıldır gerçekleştirilen Ferrari Challenge’da bu başarıyı gösteren ilk Türk sporcu olan Atar, Avrupa’nın yedi değişik pistinde toplam 14 yarıştan oluşan şampiyonayı birinci olarak tamamladı. Galip Atar, 29 Ekim 2017 Pazar günü Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarının katılımıyla organize edilecek Dünya Finali’nde bu sefer Dünya Şampiyonluğu için yarışacak..






Galip Atar, Ferrari Challenge Europe’un 7. ve son ayağı olan Mugello’da Cuma günkü ilk yarış öncesi 458 Challenge grubunun en hızlı sıralama turu zamanını elde etti. Milli sporcu haftasonunun ilk yarışını grubunda ikinci sırada tamamladı. Cumartesi günü yapılan yarışta üçüncü sırada finiş gören Galip Atar toplam 215 puan ile Ferrari Challenge Europe 458 Şampiyonu oldu. 

En ekonomik, en çevreci otomobillerin şampiyonu belli oldu





Avrupa, Asya ve Amerika olmak üzere 3 farklı kıtada organize edilmekte olan Ferrari Challenge’ın Dünya Finali, 29 Ekim Pazar günü yine Mugello’da koşulacak. Galip Atar, 19 sporcunun start alacağı 458 kategorisinin Dünya Finali’nde 5. Sıradan start alacak. Avrupa’nın en zorlu ve prestijli yarış serilerinden biri olan Ferrari Challenge’da Avrupa’nın en hızlısı olduğunu gösteren Atar, bu kez Dünya şampiyonluğu için mücadele edecek. 
Galip Atar “Sezon başında, henüz rakiplerimiz bile belli değilken Ferrari Challenge Europe’da şampiyonluk hedefiyle yola çıktık. 7 ayak ve toplam 14 yarışlık zorlu bir mücadelenin sonunda çok şükür hedefimize ulaşarak şampiyonluk kupasını ülkemize kazandırdık. Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı bir günü böylesine önemli bir kupa ile karşıladığımız için sevincimiz de daha büyük oldu. 


Dünyanın en çok satanları; Ford F, Toyota Corolla, VW Golf ve diğer haberler..







Zorlu bir mücadele sonucunda kazanmış olduğumuz bu kupayı devletimize ve milletimize armağan ediyor, Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş Yıl Dönümünü kutluyoruz.”dedi. 


Le Mansta; Ayhan ve TokSport'tan Büyük Başarı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..