Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Le Mansta; Ayhan ve TokSport'tan Büyük Başarı

Türkiye'nin en iyi pilotlarından biri  olan Ayhancan Güven  ve Türkiye'nin önde gelen ekiplerinden Toksport Avrupa'da bir kez daha sesimizi duyurdu.Birçok motorsporları organizasyonunda küresel anlamda Türkiye'yi temsil eden ve önemli başarılarla iddiasını ortaya koyan Toksport WRT,  Porsche Carrera Cup Le Mans Serisi'nin en önemli ayağı olan Le Mans'da,





Ayhancan Güven ile birlikte dördüncülük koltuğuna oturarak anlamlı bir başarıya imza attı. 14 ayrı ülkeden toplam 62 pilotun yarıştığı, kıran kırana mücadeleye sahne olan yarışta Ayhancan Güven, birçok deneyimli pilotu arkasında bırakarak ülkemiz adına büyük bir başarının temsilcisi oldu. 





Tüm motorsporları tutkunları ve otomobilseverler için büyük bir öneme sahip olan Le Mans 24 Saat Yarışları'nın destek yarışı olarak nitelendirilen Porsche Carrera Cup Le Mans Serisi'nde, Toksport WRT pilotu Ayhancan Güven, birçok deneyimli pilotun boy gösterdiği yarışı dördüncü sırada tamamlayarak müthiş bir başarıya ulaştı. İngiltere, Fransa ve Benelux ortak yarışı olarak nitelendirilen yarışta, 9 turun sonunda 45:12.358'lik tur zamanıyla Ayhancan Güven, Toksport WRT'nin başarısını bir kez daha taçlandırmış oldu.


Şampiyonlar Şampiyonu Belli Oldu








Yarışa 10'uncu sırada başlayan Ayhancan Güven, güvenlik aracının ilk turda piste dahil olmasıyla 4'üncülüğe kadar yükseldi. Lider grup arasında oldukça çekişmeli anlar yaşayan Güven, zaman zaman üçüncülüğe kadar çıktı ve yarış sonunda damalı bayrağa ulaşan 4'üncü pilot olarak büyük bir zafer kazandı. 


Dünyada bir ilk; sürücüsüz otomobil yarışları Roborace


Toksport WRT Hakkında

Türkiye'nin en büyük motorsporları takımlarından olan Toksport WRT, kurulduğu 2002 yılından bu yana 33 farklı ülkede, 14 farklı yarış serisinde boy göstererek dünya çapında büyük başarılara imza attı. Şimdiye kadar 400'den fazla yarışı tamamlayan Toksport WRT, Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Serisi'nde Ayhancan Güven ve Ümit Ülkü ile boy gösteriyor. 


Şampiyonlar Şampiyonası ve Türkiye 2017 Yarış Takvimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..