Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toyota’nın FT-AC Konsepti Türkiye'de Üretilir mi?

Toyota; hem doğada hem şehirde kullanılabilecek yeni aracı  FT-AC’yi Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sergiliyor.Sakarya'da üretilen C-HR'nin kardeşi olan Future Toyota Adventure Concept Türkçesiyle Geleceğin Toyota Macera Konsepti; tasarımıyla, işlevselliğiyle dikkat çekiyor..




 Toyota’nın yeni konsepti FT-AC,  gelecekte imal edeceği otomobillerin yeni tasarım dili ve maceracı modelleri simgelemesi açısından önemli ayrıntıları gösteriyor.


Her 100 otomobilden 93’ü Toyota markasını taşıyor





Hareketli yaşam tarzıyla günlük kullanımı buluşturan ideal bir otomobil olarak göze çarpan araç, kaslı tasarımı ve geniş cam yüzeyiyle uyumlu ve hoş durmuş.bana göre Sakaryalı kardeşinden daha
güzel ve işlevsel.En azından içi çok daha aydınlık!C-HR'nin arka koltuklarında oturanlar biraz karanlıkta kalıyorlar gibi.


En Yerli Otomobil Toyota Corolla!


Sakarya'dan bahsetmişken bu konseptin Adapazarı'nda üretilme ihtimali var.




Geniş, büyük siyah ızgaraya sahip konsept araç, ön tasarımıyla Kuzey Amerika'da üretilen ağabeyleriyle aralarındaki kan bağını inkar etmiyor. Parlak LED farları dikkat çekerken,  sis lambaları ise kötü hava koşullarında en iyi aydınlatmayı sağlıyor. Sis lambaları, istendiğinde çıkarılarak el feneri olarak kullanılabiliyor veya bisiklete de monte edilebiliyor. Araç kurtarmak için kancalara sahip FT-AC, uzun dingil mesafesi ve geniş iz açıklığıyla yolda güçlü bir duruş sergiliyor. FT-AC, 20 inç jantlar ve her koşulla baş edebilecek lastiklerle donatıldı. Safari tarzı tavan ise, ekipmanların yüklenmesi için ekstra alan sağlıyor. Tavanın üzerindeki LED’ler ise, etrafın aydınlatılmasını sağlıyor.







FT-AC maceracı yanıyla birlikte birçok teknolojik özellik de sunuyor. Aynaların üzerindeki kızıl ötesi kameralar ise, macera sürüşleri kaydetmeye yararken, istendiğinde çıkarılarak kullanılabiliyor. Ayrıca entegre Wi-Fi hotspot özelliğiyle mobil cihazlara görüntü gönderilebiliyor. Bununla birlikte FT-AC ile yapılan sürüşler canlı olarak paylaşılabiliyor.


Toyota'dan Türkiye Rekoru



Benzinli motora sahip olması planlanan ve gelecekte hibrit versiyonunun da üretilmesi düşünülen FT-AC, geliştirilmiş tork vektörlü dört çeker sistemini kullanıyor. Böylece harika kontrol yetenekleri ve maksimum çekiş elde ediliyor. Daha dinamik ve güvenli sürüş için farklı zeminlere uygun ayarlara sahip, 4 tekerleği kilitleme özelliğiyle her şartta maksimum çekiş kontrolü sağlıyor.


Yeni Fiat SUV; Türkiye, Yeni Linea (Cronos); Arjantin!



4 yorum:

  1. C-HR'dan sonra Toyota'ya hayat veren model olabilir. Yoksa Toyota'nın YAris, Auris, Avensis ve Corolla ile başarılı olacağı falan yok. Yaris de, Auris de, Corolla da, Avensis de çağının çok gerisinde tasarım ve kaliteye sahip modeller. Toyota gibi bir dünya markasının bu kadar kötü tasarımlara ve kaliteye imza atmasına doğrusu şaşıyorum. Bu modeller Toyota'ya hiç yakışmayan modeller Toyota'nın kendini geliştirmesi lazım aksi takdirde satışlar konusunda Toyota da gerileme olacaktır

    YanıtlaSil
  2. Bu FT-AC , çok amaçlı ve güzel bir araç.otomobil alackasam bu Toyota'yı alırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz bey Toyota çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir marka. Toyota'nın FT-AC konsepti efsane FJ Cruiser'ın genlerini bünyesinde bulunduruyor. Bu konsept çok şık ve heybetli duruyor seri üretimde de aynı çizgiyi koruyarak üretirlerse büyük iş yaparlar diye düşünüyorum. FT-AC konsepti Toyota'nın özlediğimiz efsane tasarım felsafesini helen içerisinde taşıdığını bizlere birkez daha kanıtlamış oldu

      Sil
  3. Yılmaz bey size katılıyorum. C-HR'dan sonra alacağım Toyota bu olurdu. Toyota gibi bir marka nasıl bu kadar çirkin tasarımlara imza atıyor. Modelleri gerçekten çok çirkin hiç beğenmiyorum umarım Toyota bu konsepti seri üretime geçirir ve ülkemizde üretir. Toyota'nın yerinde olsam Mazda'dan birkaç tane tasarımcı transfer ederdim. Mazda'nın bir okul açıp diğer markalara nasıl tasarım yapılır öğretmesi lazım

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..