Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Toyota Corolla daha çekici olmuş, 2019'da Türkiye'de de üretilecek, Türkiye'nin ilk hibrit sedanı olacak

Toyota, dünyanın en çok satan otomobilini yeniledi..Çin'de tanıtılan aracın, hibrit modeli de var.Yeni Corolla Hibrit, Türkiye içinde önemli. Zira Sakarya'da 2019 yılının ilk günlerinden itibaren bantlardan inecek.




Yeni Corolla Sedan, üç farklı versiyonuyla daha modern, daha cazip, daha çevreci görünüyor.Corolla Sedan ilk kez hibrit motora sahip olacak. Diğer taraftan Türkiye'de üretilen ikinci hibrit otomobil etiketini de taşıyacak.İlk araç ise halen üretimde olan
 Toyota C-HR.





İki araçtaki farklılık Çin ve Avrupa yani Türkiye de imal edilen versiyonlarla ilgili..
Toyota Global şöyle Yeni Corolla Sedan hakkında şöyle yazıyor internet sitesinde;"Toyota bugün, 16 Kasım'da açılan Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı'nda  yapılan dünya prömiyerinde Corolla serisinde ("Corolla" ve "Levin" olarak bilinen) yeni sedan modellerini tanıttı.
Yeni modeller GA-C platformu tarafından sağlanan gelişmiş temel performans sunar ve Sportif modeli Kuzey Amerika, Çin  için Levin, Japonya ve diğer ülkeler / bölgeler için aktif, enerjik Prestige modelini içerir. Çin (Corolla), Avrupa ve diğer ülkelerde / bölgelerde, çarpıcı, yüksek kaliteli bir görünüm üreten bir dış tasarım içeriyor.



Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da satışların ilkbahar 2019'da başlaması planlanıyor. Yeni modeller, 2019 ortalarından sonra Çin'deki yeni Corolla ve Levin satışlarının başlaması da dahil olmak üzere, 150'den fazla ülkede ve bölgede kademeli olarak uygulamaya konacak. Japonya'da, Sportif modele dayanan yeni sedan ve vagon modelleri, Japon müşterileri ve yolları için en iyi duruma getirilecek ve satışları 2019 yılında yapılacak.

 

"Göz alıcı ve hem sürüş hem de sürüş için eğlenceli yeni modeller tasarlamaya çalışıyoruz. Sadece otomobillere özgü olan eğlenceli faktörleri değil, aynı zamanda" bağlantı "fonksiyonlarını da yeni bir değer yaratmak için geliştirdim. Bu yeni model, dünyanın dört bir yanındaki müşteriler için mobiliteyi zenginleştiren bir otomobil ”diyor modellerin baş mühendisi Yoshiki Konishi. "Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca müşterisi ile Corolla serisinin, Toyota'nın" daha iyi otomobil yapma "felsefesinin başarısını ölçmek için önemli bir mihenk taşı modeline inanıyorum. Müşterilerin Toyota'nın otomobilini göreceğinden eminim. - yapım önemli ölçüde değişti. "


Yeni Yerli Corolla Sedan ile ilgili basın bülteni aşağı da yer alıyor.




YENİ COROLLA HİBRİT TÜRKİYE’DE ÜRETİLECEK

Dünyanın en çok tercih edilen otomobili Toyota Corolla’nın 12’nci nesli Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretilecek. 2019 yılının Ocak ayında hibrit versiyona sahip Yeni Corolla’yı hatlarından indirecek olan Toyota Otomotiv Sanayi, böylece C-HR modeliyle birlikte Türkiye’nin hibrit üssü konumuna gelecek. 


Türkiye otomotiv endüstrisinin lokomotif kuruluşlarından Toyota Otomotiv Sanayi, Toyota’nın efsane C segmenti sedan modeli Corolla üretimine 12’inci nesil ile devam edecek. 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen Hatchback ve Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen Touring Sports gövde tiplerinin ardından üçüncü gövde seçeneği olarak Sedan, ilk kez 1.8 litre benzinli motoru destekleyen hibrit sistemle üretilecek.



Satışa sunulduğu 1966 yılından beri 150’yi aşkın ülkede 46 milyon satış adedine ulaşan Corolla, Toyota’nın Japonya dışında ilk kez Türkiye’deki üretim tesislerinde uygulamaya başladığı TNGA (Toyota New Global Architecture) platformunda üretilecek.


Yeni Corolla Sedan iki farklı motor seçeneğiyle üretim bantlarından indirilecek. 1.8 litre hacimli kendi kendini şarj eden hibrit motor seçeneği, 122 HP güç üretirken, günlük kullanımın yüzde 50’sine kadar tamamen elektrikli sıfır emisyonlu bir sürüşe imkan tanıyor. 1.6 benzinli motor ise yakıt verimliliği ile performansı aynı anda sunuyor. Altı ileri manuel şanzıman veya isteğe bağlı olarak bir CVT otomatik şanzımanla kombine edilen motor 132 HP güç üretiyor.



Türkiye'de üretilen en hesaplı otomobiller...

Güncellenmiş özellikleriyle Yeni Toyota Safety Sense teknolojisini standart olarak sunan Yeni Corolla Sedan, gelecek yılın Ocak ayında üretilmeye başlanacak. Türkiye’nin ilk hibrit ve SUV modeli C-HR’ı üretmeye devam eden Toyota Otomotiv Sanayi, Yeni Corolla ile birlikte ikinci hibrit otomobilini de üreterek Türkiye’nin hibrit üssü olacak.


Türkiye ekonomisine değer katıyoruz
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretin sonunda Sakarya’da üretilecek ikinci hibrit modelin müjdesini veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bugün ülkemiz adına sevindirici bir gelişme için Sakarya’dayız. Tüm dünyayla aynı zamanda seri üretime girecek Corolla Sedan Hibrit modelini görme ve kullanma imkânım oldu. İlk defa bu sınıfta hibrit bir araç Türkiye’de üretilecek. Gelişen teknoloji sayesinde, elektrikli ve hibrit araçlar hızla yaygınlaşıyor ve konvansiyonel motorların yerini alıyor. Avrupa’da hızla dizel otomobillerin yerini alan bu teknolojinin ülkemizde üretilecek olması önemli. Biz de bu yöndeki proje ve yatırımlara öncelik veriyoruz.




Yüksek katma değerli üretim için önemli desteklerimiz bulunuyor, nitekim Toyota da öncelikli yatırım teşviğinden faydalandı. Geçtiğimiz yılki 280 binlik kapasitenin yüzde 90’ını ihraç eden fabrika, ileri teknolojilerle ülkemize yatırım yapmaya devam ediyor. Yeni hibrit araçlar Ocak ayında seri üretimden çıkacak ve Şubat’ta ülkemiz pazarına sunulacak. Araç başına yüzde 50’ye varan yakıt tasarrufu sağlayan bu yeni modelin 100’den fazla ülkeye Türkiye’den ihraç edilmesi planlanıyor. Bizler, yakıt tasarrufu sağlayan çevre dostu hibrit ve elektrikli araçların ülkemizde üretilip kullanılmasını desteklemeye devam edeceğiz” dedi.




Yerli D Segmenti Otomobil mi Geliyor? Sonata, Passat, Mondeo, Avensis olabilir mi?


Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Hiroshi Kato, 
2019’un Ocak ayında başlayacak üretimin ardından yılın ilk çeyreğinden itibaren Türkiye yollarında boy göstermesi beklenen Yeni Corolla için, 1994’te ilk ürettikleri otomobil olan 7’nci nesil Corolla ile aynı heyecanla üretim hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi. Bu kararın aynı zamanda Toyota’nın Türkiye’ye duyduğu güvenin bir kanıtı olduğunun altını çizen Kato, “C-HR ile hibrit teknolojisi alanında elde ettiğimiz tecrübeyi Yeni Corolla’ya da başarıyla aktaracağız. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak Toyota’nın Avrupa’daki en yüksek üretim hacmine sahip fabrikası konumundayız.




Toyota'dan Örnek Davranış ve Dünya Temizlik Günü

Yıllık 280 binlik üretim kapasitemizin hemen hemen tamamını kullanarak gerçekleştirdiğimiz üretimimizin yüzde 90’ını dünyanın 100 farklı ülkesine ihraç ederek ülkemiz ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyoruz. Yeni Corolla önümüzdeki dönem hedeflerimizi gerçekleştirmemizde önemli bir rol üstlenecek” ifadelerini kullandı.




Yeni Corolla Çin'de iki farklı modelle yollara çıkacak.Bir versiyon Corolla adını kullanırken diğer versiyon ise Lavida adıyla bantlardan inecek.




Yeni Corolla, dünyanın en çok satılan otomobili ünvanını başarıyla sürdürmeye devam edecek..




Üstteki araç; Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada, alttaki modeller ise Çin,
 gri model ise Türkiye ve Avrupa yollarına yönelik hazırlanmış.




Dünyanın en değerli otomobil markası Toyota, onu kimler takip ediyor?










Kaynak;
https://newsroom.toyota.co.jp
https://www.sanayi.gov.tr/news.html?lang=tr&haberId=1d160bb6-80f3-4974-99a4-e9f3025ea4ed
Basın Bültenleri

134 yorum:

  1. Toyota denince aklıma gelenler: Şık tasarım, kalite, güvenlik, sorunsuzluk, ülkemize yatırım ve uygun fiyat geliyor. Tebrikler Toyota.

    YanıtlaSil
  2. Türkiyede yine en çok satılan versiyonu 1.6 versiyonu olur eğer hibrit versiyonu chr ın ilk çıktığı zamanki fiyatları gibi piyasanın ayarında girerse türkiyede çok fazla hibrit corolla satar hem sedan hem az yakar hem toyota daha ne olsun

    YanıtlaSil
  3. Vay be corolla için emekli arabası derdik. Yeni haliyle tam bir genç işi olmuş. Çok yırtıcı duruyor ben beğendim

    YanıtlaSil
  4. Önden çok güzel görünüyor ama arkası bana yaris sedanı çağrıştırıyor

    YanıtlaSil
  5. Arka taraf bu şekilde değilde , Corolla hb ninki ne yakın olsa daha güzel olurdu. Şuan için arka kia Cerato ya benziyor

    YanıtlaSil
  6. Önden Civic arkadan Passat gibi olmuş

    YanıtlaSil
  7. Klasik Türk milleti başkasının yaptığını beğenmez kendisi de bi mok yapmaz fıstık gibi olmuş arac içi daha güzel olabilirdi

    YanıtlaSil
  8. Bu sefer güzel bir corolla geliyor

    YanıtlaSil
  9. Halı hazırda satılan aurisin aynısı değil mi bu,, bakalım koltuklar sarıyor gibi gözüküyor,, i 30 gibi olursa iyi iş çıkarmış olur,, i 30 çek cumhuriyeti üretimi,, şahsen ben yerli üretim bir araçtan umutlu değilim,,

    YanıtlaSil
  10. Aslında CHR de kullanılan 1.2 turbo benzinli modeli ve 2.0 hybird modelini opsiyon olarak sunmalılar alan alır almayan kendisi bilir

    YanıtlaSil
  11. Dışı eyvallah da içi ne onun öyle :o japonlara ne olmuş ya aynı almanlar gibi takılmışlar, koy tableti geç der gibi olmuş içi, oysa japonlar bütünlüğe görsele önem verirlerdi. Bu hiç olmamış.

    YanıtlaSil
  12. Türkiye de üretilecek Eurospecde elektronik el freni mevcut. Mekanik el frenli olan model Amerikano :) ben araci begendim. İcide o kadar gomulecek kadar cirkin degil. Yalitim ve malzeme kalitesi iyilesmişse tercih edilecek bir arac olmus.

    YanıtlaSil
  13. Çok şekil olmuş tasarim, hibrit motor da başarılı

    YanıtlaSil
  14. Dış tasarımı çok çekici. Özellikle ön farlar harika o ledlerle birlikte. Multi-link süspansiyona geçmeleri de iyi olmuş. Koltuklar güzel gözüküyor.Ancak iç tasarım oldukça kötü. Çok basit duruyor. Ayrıca o el freni ne öyle ? Elektronik el freni koymaları gerekir.Türkiye'de epey satacaktır. Önceki nesline göre çok daha iyi duruyor.

    YanıtlaSil
  15. Toyota yıllardır dizayn ve malzeme kalitesi kabızlığı çekiyor. Bu dizayn ile zirve yapmış!? O ekran nedir ya 37 ekran tüplü TV taksalarmış ..! Bu kadar mı zevksizlik olur.. Toyota işi iyice Lexus a kaydırdı onlar gerçekten efsane...

    YanıtlaSil
  16. Düzenli kullanan biri olarak söylüyorum, 2015 modelini yani. Yalıtım berbat, motor performansı kötü, otomatik şanzıman vites atarken o kadar belli ediyor ki her viteste sarsılıyorsun. Malzeme kalitesi ve koltuk kumaşları çok kalitesiz. Yani almadan önce mutlaka iyice inceleyin.

    YanıtlaSil
  17. ilk resimler avrupa ve çin versiyon ait. Albümdekiler ABD versiyon.

    YanıtlaSil
  18. 1.6 life almaktan son anda vazgecen biri olarak sunu soyleyebilitim, yeni kasa 87-88 den gelir ve en az 1.6life kadar donanımlı olursa yine guzel satış rakamlarını yakalar.Simdiye kadar gordugum en guzel corolla olmus bu. Ama yine de 98 model 1.6 gli nin yeri baska

    YanıtlaSil
  19. Toyota yıllar sonra önü de arkası da güzel bir corolla yapabilmiş.

    YanıtlaSil
  20. Toyota'nın en ucuz aracında bile tüm güvenlik ekipmanları standarttır, 6 airbag standarttır, full poloya bile 2 hava yastığı koyan vw ile göçükçü honda ile karıştırdın galiba

    YanıtlaSil
  21. Klasik uzak doğu tasarımı. Bi heyecan uyandırmadı bende.

    YanıtlaSil
  22. Bu en full versiyonu birde bos versiyonunu gorsek bununla alakasız bir araçtır kesin

    YanıtlaSil
  23. Önceki kasadan pek bir farkı yok. Golf e laf atanların yorumlarını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  24. yandan civic'e benzettim. Tasarım olarak keskin çizgiler kullanılmış güzel durmuş.

    YanıtlaSil
  25. ben de hibrtini toyota camry'ye benzettim

    YanıtlaSil
  26. Çin üretimi fason mallar olur ya bu da o hesap.Tabletin ve vites kolunun iticiliğine bak

    YanıtlaSil
  27. Güzel olmuş,ilk defa sedan Corolla'nın tasarımını beğendim.Benzinli motor olarak hb kasada sadece 1.2 turbo vardı, ülkemize bu motorla mı gelecek yoksa 132 beygir gücündeki atmosferik motorla mı?Dizel motor olmayacak sanırım.

    YanıtlaSil
  28. Yine 1.4 dizel robotize şanzıman ve atmosferik benzinli ile gelir bizde toyota sorunsuz abi ya diyip alırız

    YanıtlaSil
  29. Tasarım cidden iyi , corollada gelişme var , ancak TR ye gelmez bu versiyon
    Edit : araç zaten TR'de üretiliyormuş XSE versiyonu satışa sunulmaz diye düşünüyorum.
    Ancak HB versiyonu satışa sunulursa Golf' e ciddi rakip olur .
    Sedan'ıda Jetta'nın yokluğunda iyi pazar payı kapar ...

    YanıtlaSil
  30. TR ye bunun çakmasını yollarlar. 2 hava yastığı, göçen kasa ve her hafta zamlanan fiyatı ile sıraya gireriz. Demedi demeyin..

    YanıtlaSil
  31. Gayet beğendim. Beğenmeyen gitsin civic egea filan alsın.

    YanıtlaSil
  32. Evet ilk defa bir yeni Corolla kasası güzel görünüyor. İçi çok iyi olmasa da genel olarak başarılı duruyor.

    YanıtlaSil
  33. Bu sefer güzel oldu corolla. Eski demodeliği gitmiş. Kabin çağa ayak uydurmuş. Focustan iyi en azından.

    YanıtlaSil
  34. Focustan daha guzel olmus, iyi fiyatla giris yaparsa cok satar..

    YanıtlaSil
  35. 1.6 atmosferik devam. Gücü değişmemiş, tüketim wltp ye göre 6.1.

    YanıtlaSil
  36. Ben çok beğendim. önceki kasaların dış tasarımları zaten hoşuma gidiyordu. sadece konsolu beğenmiyordum ancak bu kasa hem iç hem de dış tasarımı ile harika olmuş.

    YanıtlaSil
  37. Corolla corolla olalı ilk defa yakışıklı ve spor olmuş! 40 yaş altındakiler artık alabilirler.

    YanıtlaSil
  38. Bu ön ızgaralı tasarım amerika'da bikaç yıldır satışta sanırım, geçen yıllarda amerikan sitelerinde dolaşırken hep bu ön ızgaralı tasarım çıkıyordu, zaten farklı kıtalarda farklı makyajlar sözkonusu birçok markada. Civic son kasada Civic Global olarak tasarım olarak bütün dünyada aynı çıktı, onda da değişik tasarımlar sözkonusu olurdu, önceki kasalarda. Kısaca, bu tasarım bana hiç yeni gelmedi.

    YanıtlaSil
  39. Şunu eklemekte fayda var, bu görseller amerika versiyonı, avrupa versiyonunda ön ve arka taraf bir miktar daha farklı. İç kısımda değişiklik pek yok.

    YanıtlaSil
  40. Her zaman olduğu gibi fiyasko.Japonların iç mekan algısı ne zaman degisecek çok merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  41. Ön taraf çok beğendim fakat arka taraf hiç hoşuma gitmedi yarıda kesmişler sanki

    YanıtlaSil
  42. ön konsol gene çok kötü gene çok kötü, bence toyota tasarımcısını bir an önce işten kovmalı, bu ve bundan önceki tasarımlar corollanın tarihi boyunca ne kötü tasarımları

    YanıtlaSil
  43. Bir Japon otomobili sahibi olarak söylüyorum, özellikle son yıllarda Japon otomobillerinde enteresan bir tasarım dili var. Japonya 'da anime robotlar, çizgi romanlar, oyunlar, Gundam diye bir kültür var. Transformers 'ı da buna katabiliriz. Bu fütüristik tasarım dilini araçlarına fazlasıyla yansıtıyorlar ve araçlar bana özellikle önden bu animelerdeki robotları andırıyor. Sanatında, kültüründe ve tarihinde yoğun minimalizm olan bu kültürden bunca robotik tasarımlar çıkması beni çok şaşırtıyor. Ben bu yeni dili sevmiyorum. Yıllarca Japon araçların sağlam ve istikrarlı fakat sıkıcı tasarımlı olduğunu söyleye söyleye bugünkü tasarımlara ittirildiler. Ben hala eski "tipsiz" Japon araçlarını beğeniyorum. Mesala Nissan GT-R R35 'i değil R34 'ü seviyorum, çünkü R34 daha az robota daha çok arabaya benziyor. R35 tasarımcısı ve diğer Japon tasarımcılar bu anime kültüründen etkilendiklerini de belirtiyorlar zaten.

    YanıtlaSil
  44. sonunda cesaretli bir tasarım aynı tas aynı tarak degil

    YanıtlaSil
  45. araba çok güzel laf yok ama yeni fiyatlar ile başlangıcı bile 105 110 bin olur bu tanıtımda gibi bi toyota kaç para olur Allah bilir.

    YanıtlaSil
  46. Corolla çok güzel olmuş tebrik ederim

    YanıtlaSil
  47. C Sedanlar arasında işler kızışacak.

    YanıtlaSil
  48. Tasarımı güzelleşmiş eğer fiyatı şuanki corolla gibi olursa satış rakamları artar ama yeni focus gibi yüksek fiyatlarla girerse hüsran olur

    YanıtlaSil
  49. fena değil, en azından eskisinden iyi her türlü...

    YanıtlaSil
  50. Tasarım olarak baya baya güzel olmuş. Bu tasarımı beğenmeyen gitsin focus alsın.

    YanıtlaSil
  51. Yok arkadas toyota bu tasarim isini hicbir zaman beceremeyecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma aga , d sengment ve sonrası muhteşem


      Sil
    2. Bence gayet güzel olmuş kendi şahsıma göre

      Sil
    3. Hrm dış hem de iç tasarım daima Avrupa araçların gerisinde. Bence gene olmamış.


      Sil
    4. Hondadan örnek alması lazım Honda tasarımın şefini mi değiştirdi bilmiyorum ama çok güzel yapmaya başladı hakikaten yeni Accord muhteşem , mesela toyota klasik tasarım yapabilir hep fütüristik tasarımlara kaçıyor

      Sil
  52. Corolla bitmis gencler

    YanıtlaSil
  53. 97-98 efsane kasadan sonra en beğendiğim tasarım aralardaki tüm modeller nerdeyse tirt bu baya hos yıllardır yapılması gereken yapılmış sanırım

    YanıtlaSil
  54. Ben milletin aksine mitsubishiye benzettim. Ön ızgara gerçekten bir tık fazla büyük olmuş. Arka hatlar güzrl değil, konsol eskiye göre çok daha iyi duruyor ve Genel olarak yaşlı kesime hitap eden corolla artık gençlerinde hedef olmayı planlıyor gibi.

    YanıtlaSil
  55. Ön farlar megane ön panjur mıtsubis evo lanfer arka far elentra olmamıs toyota hem focus hem corolla önceki kasaları kadar yakışıklı değil


    YanıtlaSil
  56. Olmuyor abi Toyota ne yapsa da geleneksel havadan bi türlü çıkamıyor ve rakiplerinin çok çok gerisinde kalıyor. Bence olmamış özellikle iç tasarım neredeyse hiç değişmemiş ufak tefek dokunuşlar sadece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eski ic mekan ile arada daglar kafar fark var bence efsane olmus


      Sil
    2. Eski kasanın makyajlanip piyasaya sürülmesi gibi olmuş radikal bir değişiklik göremedim ben


      Sil
    3. arac bildigin mutasyon gecirmis daha ne olsun


      Sil
    4. Göreceli bir durum saygı duyarım ama bana göre mutasyonun m' si yok


      Sil
  57. Corolla bu sefer oldu. Hem iç mekan hem de dış tasarım gayet sportif

    YanıtlaSil
  58. Ford hayranıyım yeni Focus bunun yanına gelemez.135 bin liradan başlayan focus çok ucuzmuş Ford bey...


    YanıtlaSil
  59. İç dizaynı yapamıyor bu japonlar

    YanıtlaSil
  60. Gayet güzel görünüyor. Sürüşü de CH-R gibi olursa sınıfında her açıdan başarı yakalayabilir. Fiyatlar rakipleri ile benzer olur diye düşünüyorum. Umarım 1.2T motor da gelir.

    YanıtlaSil
  61. 140-150 bandında olur fiyatları biraz Avensis i andırıyor gibi ama gözümüze yeni geldiği ve alismadigimiz için de olabilir

    YanıtlaSil
  62. Son tasarımlarını pek beğenmesem de, bu sefer daha iyi gibi.

    YanıtlaSil
  63. Önü önden sonradan eklenip uzatılmış gibi duruyor, sanki araçla bütünlük halinde değil gibi. Onun haricinde iç ve dış tasarımı güzel.

    YanıtlaSil
  64. bence japonlar arabanin teknoloji ve kalite kismiyla ilgilensin. tasarim isine hic bulasmasinlar bizede yazik goz zevkimizede yazik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitesi güzel teknolojisi iyi buraya gelmeyen Toyota nın lüks arabaları var


      Sil
  65. direksiyon leş, eskimiş gibi duruyor. ekran çok kaba, dijital gösterge keşke olmasaydı. avrupamsı bir iç mekan yapamadılar tasarım da leş ama dıştan iyi olmuş.

    YanıtlaSil
  66. Bu kasa Corolla nın gerek ic gerekse dış tasarımını HİÇ beğenmeyen sadece ben miyim yaa. Olmamış abi bu güncel kasa cok daha yapılı klas albenili modern ve ağır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Corollanın yeni kasası Love or Hate tarzı olmuş. Fanatikleri de cok olacak yeni kasanın. Şu bir gerçek toyotanin servis ağı ve memnuniyeti cok başarılı gercekten.saygım sonsuz

      Sil
    2. Beğenmiyorsan almayacaksin zaten paranda yok camry avalon land cruiser crown century tasarımlarina bak


      Sil
  67. Focustan iyi olduğu konusunda hem fikirim hayalet gösterge bile konulmuş, ford hala analog takılıyor

    YanıtlaSil
  68. Tasarımı heyecan uyandırmıyor lakin yıllar sonra genel anlamda göze gönle hitap eden bir Corolla görebildik. Hafiften de Cerato gibi olmuş.

    YanıtlaSil
  69. Beğenmedim daha iddaalı bir tasarım beklerdim özellikle iç mekanda.Bu gövdenin üstünde çıkıntı şeklinde olan ekranları oldum olası sevmedim. Mercedes,ford şimdi de toyota...

    YanıtlaSil
  70. Civic gibi orantısız saçma sapan bir arka kısmı yok. Boya ve kaporta kalitesi toyotada bir Alman olmasada hep idare edecek seviyede olmustur. Focus 10 gelse Türkiye ticari araçtır. Kiralama şirketleri vs alir. Donanımları bile bu yönde. Astra sedanin yenisi cikmadi. Eskisi turbosuz tat vermez. Turbolusuda Türk insanını zorluyor. Megane bireyselde averaj müşteri aracı. Genelde şirketlere gidiyor.
    Öte yandan Toyota baz donanımda bile son iki nesildir bir sis bir jantla sık duran bir araç. Toyotanin tasarımları zamanla alıştıkça daha guzel oluyor. Bir Renault gibi değil. Bence trde bu kasa bireyselde zirveye oynayacaktir.

    YanıtlaSil
  71. Jetta'nın yokluğunda C segmentte en çok satacak araba olacağını düşünüyorum ilk ben yazdım.
    Toyota 30-40 yaş arası müsteriye hitap edebilecek bir corolla yapmayı nihayet başardı, HB versiyon da satışa sunulursa vence C HB segmentte de epey satış yapar diye düşünüyorum. Sokakta ki '' Toyota Dede Arabası '' görüşünü kırmayı başaracak gibi görünüyor
    Edit : Civic Sahiplerinin Gözü Yaşlı

    YanıtlaSil
  72. Her yil dunyada en cok satan otomobil corolla. Bak segmentinde demiyorum tum otomobiller arasinda.

    YanıtlaSil
  73. tasarım çok modern. Beğendim. Ama kimse standart hayalet gösterge falan beklemesin. O ortadaki ekranı bile parayla satarlar merak etmeyin.

    YanıtlaSil
  74. Toyota satmaz donanimda cimri degiller diger markalar gibi.

    YanıtlaSil
  75. Hocam Auris kullandım. Ekranda navigasyon tuşu vardı ama navigasyon para ile satılıyordu. Türkiyeye özel. Avrupada direk ekranla geliyordu. Böyle söylememin diğer sebebi de otomobil fiyatları. Malum TL değer kaybettiği için otomobil fiyatları uçtu. Fiyatları makul seviyelere çekmek için bol özellikli araç döneminin kapanacağını düşünüyorum. Umarım dediğiniz gibi olur

    YanıtlaSil
  76. Yumurta kasa 1, bu 2 olmuş bence. Gayet güzel olmuş. Ama Toyota ısrarla tam elektrikli motorlara geçmiyor hybridte ısrar ediyor, bunun nedenini de hybrid modellerde daha az batarya kullanımının daha fazla verim alınacağını savunarak açıklıyor bekleyip göreceğiz japonlarin vardır bo bildiği

    YanıtlaSil
  77. Ayni wv group gibi toyota da tasarım özürlü önden cok kotu arkadan fena değil ama iç tasarım cok iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi Volkswagen gene iyi tasarımda bune hacı


      Sil
  78. İlk defa bir Toyota Corolla'yı beğendim. Bu sefer gerçekten özenerek yenilemişler. Umarım süspansiyon konforu da artmıştır. Eskisinde odun gibi süspansiyon konforu vardı.

    YanıtlaSil
  79. Aracin ön tarafi Honda civic arka tarafi Toyota corolla. İç tasarimi ise genelde elektrikli araçlarin tasarimiyla ayni. Biraz daha keskin hatlara ve kaslı bir görünüme sahip olabilirdi.


    YanıtlaSil
  80. 1.2 turbo motor beklerdim ben 1.6 atmosferik yerine. Tasarımı çok hoş olmuş özellikle önceki nesile kıyasla.

    YanıtlaSil
  81. Ön tarafını 2019 Kia Cerato ya benzetmişler özellikle farlar

    YanıtlaSil
  82. Yandan bakinca arkasi egea ya benziyor. Toyota egea mi bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl yeni Ford Focus arkadan Egean olmuş :)

      Sil
  83. Vay be ilk defa bir toyota beğendim muhteşem olmuş harikaa.

    YanıtlaSil
  84. C-HR ile başlayan tasarım anlayışı Toyotayı daha başarılı hale getirecek ve bu tasarım dilini Corollaya da uygulaması son derece güzel.. Çok beğendim

    YanıtlaSil
  85. Dışı iyi olmuş da içi çok boş duruyor ama her haliyle yeni focustan tipli 😁😁

    YanıtlaSil
  86. Bu otomobil Avrupa markalarının korkulu rüyası olabilecek potansiyele ve dizayna sahip... Yeniden hoşgeldin mükemmel Corolla, bir kaç nesildir sıkıcı ve özelliği olmayan Corollalardan çoooookkkk sıkılmıştık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende 2015 i var.Bakalim fiyati ne olacak.Astranomik olmszsa alinir bu, olmuş!


      Sil
  87. Yakısıklılık:Renault Megane
    Kalite:Ford Focus
    Yol Tutuş:Ford Focus
    Fiyat bakımından:Corolla,Megane
    Corolla bagımsız süspansiyonla gelecek diyorlar.fiyat,konfor bakımından corolla derim.bugün corolla en boş 77 bin.focus trendx 132 bin.aralarında fark çok ve bütcem corolla der.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardes 77 bintl olan 2018 model corolla :) bu gordugumuz yeni corolla sedan 2019 model fiyat listesi aciklanmadi daha ama en bosu 100 u gecer yine :)

      Sil
  88. Ben arabayı feci şekilde beğendim efsane bir araba

    YanıtlaSil
  89. Ön Auris, Arka Avensis ten ilham alınmış. Yan nerdeyse aynı.Makyajlı Cool Corolla çok daha güzeldi. Ne yapmaya çalıştıkları belli değil. Sportif yapalım derken ellerine yüzlerine bulaştırırmışlar bence.Ön siyah ızgara, mat plastik olduğu için hiç hoş görünmüyor. Kaliteli görünüş kesinlikle Krom kaplama ile öne çıkarılır.Çoğu firma bunun farkında.A4 ler, E Class lar,Mondeo lar, Passat lar hatta Focus bile denince hepsinin ön kısmında ki dikkat çekici güzellik geliyor akla. Şu anda C Compact Sedan da yeni Focus Sedan çok iyi. Ama başlangıç fiyatları bile dudak uçuklatıyor malesef.

    YanıtlaSil
  90. Japonlar yıllardır tasarim yapmayi nihayet öğrendi. Bu sefer olmuş eski kasalar bi halta benzemiyordu.

    YanıtlaSil
  91. Dünyanın en çok satan otomobili olan Corolla, eleştirlen modelleriyle de bulunduğu pazarlarda iyi satış rakamlarına imza atmış.Eminim onlarda olumlu-olumsuz eleştirmişlerdir.Ancak bu aracı almaktan da geri kalmamışlar.
    İçindeki ekran bence ortalama görünüyor, Tesla S 'deki ekran ise nerdeyse küçük bir diz üstü bilgisayarın katlanmış hali gibi.
    Fiyat konusu çok önemli, fiyatlar yüksekolursa satışı düşük olacaktır!

    YanıtlaSil
  92. Gene eski motor, eski cvt ile rakipleri ile boy ölçüşmesi mümkün değil. Değiştir artık kendini Toyota, böyle giderse, gene Dünya üçüncülüğüne oynayacaksın sanırım.

    YanıtlaSil
  93. Bana göre aralarında ki en güzel tasarım diğerleri de iyi ama bence Corolla, düşük hacimli yüksek beygirli bir turbo da bu tasarıma gider😎

    YanıtlaSil
  94. Corolla harika olmuş focus vede megane den çok daha dinamik ve sportif.civic ile arasında çekişme yaşanır ah bu japonlar hep sahnelerde 😀

    YanıtlaSil
  95. Bir Japoncu olarak yeni Corolla tutmaz diyorum. Çünkü dizel motorun üretimden kaldırılması bizim ülkemizdeki dizel hayranlarini büyük ölçüde üzdü. Ayrıca bir tarafta 8 ileri Getrag yapımı tam otomatik şanzıman diğer taraftada CVT şanzıman var. Her iki sanzimanda uzun ömürlü ve sorunsuz ancak kullanıcıların büyük bir bölümü hisli bir şanzıman ister. Focus satışlarda Corolla'nin önüne geçmez ise bende bir şey bilmiyorum...

    YanıtlaSil
  96. Toyoda Corolla Hibrit sedan dıştan güzel ama içten yine olmamış. Honda Civic Hibrit gelmez ise ben bu araci alır yola devam ederim. :)

    YanıtlaSil
  97. Lexus gibi premium tasarım yapan Toyota neden bu sınıfta tasarımda vasat merak ediyorum doğrusu

    YanıtlaSil
  98. önü çirkin arkası çok daha güzel diyenlerdenseniz beğenin. önü gerçekten çirkin o kaputun ön tarafında ayrıyeten düz çizgi bulunan araçların hiçbirini sevmiyorum mesela hyundainin araçlarında da çoktur bu kaput önünde ayrı çizgi meselesi iğrenç. kaput dediğin ön taraftaki havalandırmaya kadar tek parça halinde gitmeli...

    YanıtlaSil
  99. Vallahi fena olmamış hacılar. Focus faciasından sonra bu güzel gitti
    Yanlız toyotadan hiç böyle sportif bi kasa beklemezdim. Brro. Yanlız gene dizel yok.

    YanıtlaSil
  100. Görüşümce : bu Japonlar Motor teknolojisinin baya gerisinde kaldı özellikle toyota cok gerisinde kaldı diyebilirim artık yok öyle toyota gibi adam... zamanında vvt-i ile yakaladıkları motorların hala ekmeğini küçük güncelleştirmeler ile yemeğe çalışıyorlar Renault bile 1.2 130 hp turbo motorunu benzinli seçeneğinde sunarken 1.2,1.4,1.5,1.0 Eco Tsi leri vag gurubundna benzinlide bahsetmıyorum bile özellikle dsg ile birleşince kendilerini alternatifsiz kılıyor birazcık olsun japon dostu Honda dan bişiler öğrenip 1.5 182 hp motordan kopya çekseler bile mutluluk verirdi.. nese uzun lafın kısası yaptıkları tasarımlar uzay mekiği gibi olsa bile artık işi cok zor bu pazarda insanlar arabanın ne olgunu gördüler.


    YanıtlaSil
  101. Gosterge paneli honda accord 2.4 modeline çok benzio hatta aynisi denilebilir corolla bitmiş


    YanıtlaSil
  102. Honda civic biter, corolla efsane olur


    YanıtlaSil
  103. Neden bu konsol neden senelerdir hep aynı seyler arabayi araba yapan içindeki konsoldur ,böyle düz basic nereye kadar hele o koyduğun multimedya ekranı yanındaki tuşlar çerçevesi berbat Toyota galiba bu isi hic bir zaman beceremeyecek .


    YanıtlaSil
  104. Aracin ön tarafi Honda civic arka tarafi Toyota corolla. İç tasarimi ise genelde elektrikli araçlarin tasarimiyla ayni. Biraz daha keskin hatlara ve kaslı bir görünüme sahip olabilirdi.


    YanıtlaSil
  105. Gayet güzel görünüyor. Sürüşü de CH-R gibi olursa sınıfında her açıdan başarı yakalayabilir. Fiyatlar rakipleri ile benzer olur diye düşünüyorum. Umarım 1.2T motor da gelir.


    YanıtlaSil
  106. toyota şu atmosferik motorlardan ne zaman vazgeçer acaba yazık !!!


    YanıtlaSil
  107. Bu tasarım çok başarılı , güzel olmuş .
    Ön tasarımı muhteşem ötesi , diger markalar mutlaka bu tasarimi kopyalayacaktir .Arka tasarim on kadar olmasada yinede cok hoş olmus.
    Arac zaten yeterli iç mekan sunacak kadar genis ve büyuktu , daha da büyüyerek bir ust sinif araclara yaklaşmış.
    Video dan anlaşildiği kadariyla malzeme kalitesi de baya bir iyileştirilmis görünüyor
    Güncel corollada bir felaket olan iç mekanı da baya bir iyileştirmişler. İcmekan artik modern ve güzel görünuyor .
    Bu tasarım çok tutar , tek eksisi dizel seçeneğinin olmaması .
    Toyota dizel motor sunmayarak büyük bir hata yapıyor.

    YanıtlaSil
  108. Olmamış bence. Son 2 kasayı da beceremediler. Japonda honda civic bence şu anda en iyi iç ve dış tasarıma sahip.


    YanıtlaSil
  109. Dizel motor olmaması çok büyük kayıp,hondaya güzel ekmek cıktı


    YanıtlaSil
  110. Nasıl bu tasarımı begeniyorlar anlamıyorum o siyah ızgaralar berbat bence. 1.2 turboya gecmeli ayrıca toyota... hadi onu yapamıyorsun opel gibi fiatın 1.3 dizel motorunu koysana araca. İşte o zaman satış rekoru gelir. Hem vergi avantajı var hem de yakıt ekonomisi var diye


    YanıtlaSil
  111. Bence olmuş ve tasarım olarak amerika ve Avrupa aynı diye biliyorum sadece videodaki araç xse olduğu için bir kaç tasarım farklılıkları var bence xse olmayan daha güzel


    YanıtlaSil
  112. honda civic den esinlenilmis gibi


    YanıtlaSil
  113. bence güzel değil bu kasa ile rakipleri arasında sınıfta kalır fiyat olarak 113 bin başlangıç fiyatı olur


    YanıtlaSil
  114. Şu emanet gibi duran ekran tasarımından ne anlıyorlar ya. Focus da aynısını yaptı.


    YanıtlaSil
  115. Radyatör ızgarasına uzun yolda küçük böcekler girer temizlemeside zor kocaman 😅😅


    YanıtlaSil
  116. Toyotanın yurtdışındaki araçları çok güzel.Ama Türkiyeye çoğu modeli getirmiyor.Sanırım maliyet ve motor seçeneklerinden dolayı.Ekonomisi düzgün bir ülke olsaydık avalon,prius,corolla hb,camry,mirai gibi araçları görebilirdik.Land cruiser'ın 600-700 bin lira olduğunu görüyoruz ekonomi ve vergiler ortada.İç tasarımı yine bana hoş gelmedi ama dış tasarım şuana kadar gördüğüm en güzel hatchbak olabilir mazdayla birlikte.

    YanıtlaSil
  117. 1.6 life almaktan son anda vazgecen biri olarak sunu soyleyebilitim, yeni kasa 87-88 den gelir ve en az 1.6life kadar donanımlı olursa yine guzel satış rkamlatı yakalar.Simdiye kadar gordugum en guzel corolla olmus bu. Ama yine de 98 model 1.6 gli nin yeri baska

    YanıtlaSil
  118. Hiç çekici değil. Hele o Mercedeslerde de olan ortadaki ucuz tablet görünümünü hiç beğenmiyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..