Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

KISACA KANUNİ

Kendi internet sitesine göre, Kanuni.

Kuralkan kuruluşu 1950 yılına uzanan köklü bir şirketler grubudur.
Kuralkan kuruluşu 1950 yılına uzanan köklü bir şirketler grubudur. 1987 yılında MZ motosikletlerinin Türkiye distribütörlüğünü üstlendi ve motosiklet sektörüne ilk adımını attı. 1995 yılından bu yana Kanuni markası adı altında yerli motosiklet üretimi ve ihracatı yapmaktadır. Firmanın AR-GE bölümü her yıl piyasa şartları doğrultusunda yeni modellerin üretim projelerini hazırlamaktadır. Motosiklet sektörünün yanı sıra otomotiv sanayine yönelik yedek parça üretimi devam etmektedir.

Kuralkan motosiklet sektörünün yanı sıra bilgisayar sektöründe de yıllardır Türkiye'nin en istikrarlı firmalarından biri olmayı başardı. Sentim bilgisayar şirketi Dünya devi bilgisayar markalarının Türkiye temsilciliğini sürdürmekte ve KRN bilgisayarlarının yerli üretimini yapmaktadır. Kuralkan Grubu bilgisayar ve motosiklet sektörünün yanı sıra tarım, hayvancılık, inşaat, otomotiv, enerji ve sauna sistemleri, bilgisayar programları yazılımı, kurumsal network sistemleri kurulumu, reklam hizmetleri gibi 12 farklı sektörde faaliyet göstermektedir.

Yaklaşık 500 kişinin istihdam edildiği kuruluşlarda üretim, ithalat, ihracat ve pazarlama faaliyetleri sürdürülmektedir. Şirket 2000 yılı başlarında yeniden yapılanma sürecine girdi. Yeniden yapılanma sürecinde aile bireyleri ile birlikte konusunda uzman profesyonel yöneticiler de şirketler bünyesinde görev almaya başladı.

Grup şirketlerinin hedefleri devamlılık, faaliyet gösterilen sektörlerde liderlik, sadakat ve öz kaynakların ülke içi kullanımıdır. Tüm şirketlerin çalışma prensiplerinde maddi ve manevi değerler esas tutulmakta, Anadolu insanının gelişimi ve refahı için mümkün olan tüm ticari imkânlar değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda Türkiye'de tüm sektörlerde ticaretin gelişmesine birlikte katkı sağlayarak insanımızın sosyal refahının yükseleceğine inanıyoruz.

“ Kanuni motosiklet üssü 2006 da faaliyete geçti ”

Kanuni, teknoloji üssü olan 50.000 metrekarelik yeni fabrikası 2006 yılı ekim ayında hizmete girdi. Bu fabrikada motosiklet üretim ve AR-GE çalışmaları geliştirilerek yerli kalitenin ön plana çıkarılması hedefleniyor.

Kuralkan Gurubu 1994 yılından bu yana İstanbul Ümraniye Dudullu'daki tesislerinde yerli motosiklet üretimi yapıyordu. Ancak bu tesislerin bulunduğu alan üretim için yetersiz kalmaya başladı. Kuralkan Yönetim Kurulu motosiklet pazarındaki son birkaç yılki gelişmelerden sonra daha büyük ve gelişmiş bir üretim tesisinin kurulması kararını 2005 yılı içinde aldı. Böylece Türkiye'de motosiklet sektöründeki yeni teknoloji ile yapılandırılacak üretim tesisinin 2006 yılında faaliyete geçirilmesi planlandı.

Sabiha Gökçen Havaalanı yakınında, 50.000 metrekare arazi üzerine kurulmakta olan fabrikası, sektörünün en büyük Türk motosiklet fabrikası olma özelliği taşıyor. Fabrikanın günlük üretim kapasitesi 600 motosiklet düzeyindedir ve aynı zamanda 500 kişilik bir istihdam sahası oluşturabilmektedir.




Birçok teknolojiyi ve yeniliği bünyesinde barındırmak üzere tasarlanan fabrika bünyesinde; eğitim pisti, sürüş test alanı, depolama, montaj, dökümhaneler, dişli üretim ünitesi ve çok detaylı incelemelerin yapılabileceği bir laboratuar yer alıyor.

25 milyon $'lık bir yatırım bedeline sahip olan fabrika planlandığı gibi Ekim ayında hizmete girdi ve üretim faaliyetleri başladı. Kuralkan Yönetim Kurulu fabrikada yurt içine Kanuni markası ile üretim planlanırken yurt dışı pazarı için görüşmeleri devam eden yabancı markalar için fason motosiklet üretimi hedefliyor.

Kuralkan Kanuni Motosiklet Üssü 2006 yılından beri Türkiye’nin günlük 1000 adet motosiklet üretimi yapabilen fabrikası olma özelliğini de elinde bulundurmaya devam ediyor. Kuralkan,motosiklet üssü ile ülke bazında bu sektöre yatırım yapan ve sektöre yön veren firmalardandır.

S&T Kanuni YOLA ÇIKIYOR!

2007 yılını Pazar lideri olarak tamamlayan Kanuni Motosiklet, 2008 yılında da sektöre damgasını vuracak. Yeni stratejik ortağı HYOSUNG üreticisi Güney Kore’li S&T Motors ile yaptığı anlaşma çerçevesinde piyasaya bir yeni marka daha kazandırıyor. ‘’S&T Kanuni’’. S&T Kanuni 125 CC den 650 CC ye kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip. Bu sayede Kuralkan ürün segmentini 650 CC ye çıkarmış oldu. İki stratejik ortak iler ki yıllar da yeni modellerin ve var olan modellerin üretimini Türkiye’de yapmayı planlıyor. Türkiye’nin Motosikleti Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor.
ŞAMPİYONLARIN GÜCÜNE HÜKMET!
Şampiyonların markası HUSQVARNA Kuralkan la Türkiye’de. Kuralkan İtalyan Husqvarna ile Distribütörlük anlaşması imzaladı. 2007 super moto şampiyonu Husqvarna 125 CC den 610 CC ye kadar ürün segmenti ve Motocross, Enduro, Supermoto, Dual modelleriyle adından çok söz ettireceğe benziyor. Kuralkan ve Husqvarna iler ki yıllarda daha kapsamlı çalışmalar yapma kararı aldı.

Kuralkan; Kanuni, Husqvarna ve S&T Kanuni markaları ile 2008 yılına da damgasını vurmaya hazır.
http://www.kanuni.com.tr/tr/hakkimizda.aspx

2 yorum:

  1. MZ Almanya, tarihe karisti:

    http://www.motor-talk.de/news/die-traditionsmarke-mz-macht-dicht-t4510643.html

    metin

    YanıtlaSil
  2. Köklü markalar tarihe karışırken, arada yen markalarda sahneye çıkıyor.Ölümlü dünya!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..