Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

KENAN, RBR, VİSEON, MERCEDES, FOLKVAN, ISUZU

Otomobil ve motorsporlarında son haberler.. __Motorsporlarında ilk ve tek Dünya Şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu; Moto2'deki son yarışında başka bir motosikletçinin itmesi sonucu kayarak pistten çıkışıyla yarışı bırakmak zorunda kaldı. Kenan Sofuoğlu 2011 yılında; 2010 için Moto2'de iki yarışlığına anlaştığı yine Honda kullanan TECHNOMAG-CIP takımıyla yarışacak. __F1'de ise Brezilya Grand Prix'ini Sebastian Vettel ile  kazanan Red Bull (RBR-Renault) sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.





__28 Ekim'de VİP ve basın günüyle açılan ve başlığında ne yazık ki İstanbul olmayan AutoShow Fuarı bitti.VİP ve basın günü kalabalık! geçen fuarı 800 000 kişi gezdi. Fuarın tartışılacak yanları olmasına rağmen başarılı geçtiği söylenebilir. Eksik yönler giderilmezse, fuarda ziyaretçi ve katılımcı azalacak gibi görünüyor.

___İETT, İDO ve Ulaşım A.Ş.'de yolculuk zamlandı. Akbil fiyatları 1.65 TL oldu.
Vatandaş bu zamma alıştı alışacak derken taksi ücretlerine de zam geldi; açılışa zam gelmezken km ücreti 1.4 TL'den 1.6 TL'ye çıktı.








__Gaziantep'te Müjdeci Kamyonet Sanayi firmasınca üretilen Folkvan kamyonetler, 2011 yılı itibariyle euro 5 motora sahip olarak piyasaya verilecek.






__Ulusoy Seyahat firması Almanya'nın yeni otobüs markası Viseon'un hem Türkiye satıcısı hemde kullanıcısı oldu.Viseon; Man altyapısı kullanırken Man'a ait olan Neoplan'ın bazı otobüslerininde imalatçısı. Türkiye'ye gelecek otobüsler Volvo motora sahip olacak.

__Mercedes Benz argeye büyük önem veren bir firma olarak bulunduğu sektörde ilk sıralarda yer alır.Hürriyet Gazetesi'nde yeni teknolojileri takip edip araçlarına adapte etmek için çabaladıklarını hatta otel önü veya otoparktaki insanların davranışlarını izleyen çalışanlarının olduğunu ifade ediyorlar.

Uluslararası firmalar en ufak detayı değerlendirdikleri gibi bu konuda internette yayın yapan forum ve blog sitelerini de inceliyorlar.

Bizim firmalarımızda yeni yeni blogları keşfediyor..
Autoshow Fuarı'na blog sitelerinin de davet edilmesi
blog yazarlarınında önemsenmeye başladığına! dair bir olay olarak görebiliriz.Ama alınacak çok yol var.İnanın blog yazarları olaylara çok daha farklı bakabiliyor.
Çünkü bir yere bağımlılıkları yok.Ve otomotivi sadece pazar payı olarak görmüyorlar.

__Anadolu Isuzu toplam yüklü ağırlığı 8 ton olan
NPR8 kamyon serisini piyasaya sürdü.

4 yorum:

  1. Viseon otobüsler :

    Yonugman Otomotiv Grubu( Cin Cumhuriyeti ), Viseon hisselerin
    cogunlugunu satin aldi. Araclarin Almanya´daki üretimi devam edecek, Cin Cumhuriyetinde yeni tasarlanacak olan Otobüslerin teknik destegine Viseon sirketi yardimci olacak.

    Metin

    YanıtlaSil
  2. Çin firmaları yavaştan yavaştan geliyorlar. Hissetirmeden!!!
    15-20 yıl sonra Avrupalı markaların ya küçülmüş yada Çin e ait olduğunu görme ihtimalini seviyorum!!!
    Bilgiler için Almanya temsilcimiz Metin'e teşekkürler..
    :)

    YanıtlaSil
  3. evet, Cinliler gümbür gümbür geliyor, lakin Türkiye Pazarinda istedikleri basariyi halen
    yakalayamadilar...bkz.:
    chery,geely,hf,Zonda?,Howo?,Folkvan vs vs...

    edit : Düzeltme : Youngman

    Metin

    YanıtlaSil
  4. Bu yazdıklarının yanında traktör montajı olarakta yerli ürtim olarak görünenlerde var. İş makinalarıı ithalatı var. Birde bazı yerli markaların motoru Çin den geliyor!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..