Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

ETOX, KARSAN V1, ÇUKUROVA, 2012

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni tebliğiyle ilgili olarak, model değişikliğine dikkat etmek gerekiyor.. Zira artık 2011 Ağustos ayında aldığınız araç 2012 model olmayabilir. Belge ve aracı incelemeniz gerekebilir! Bu ayrıntıyı atlamayın. 




Yerli otomobil konusunda bir girişim daha;  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, yerli otomobil konusunda çalışmaları tamamladıklarını belirterek, desteklenmesi halinde seri üretime geçebileceğini söylerken 




"10 milyon dolar kalıp masrafı bulunuyor. 100 milyon dolar daha harcarsak Adana'da yıllık 25-30 bin adet bir üretim gerçekleştirebiliriz. Yatırım yapmak isteyen bir girişimci olursa da projemizi ücretsiz verebiliriz." ifadesini kullanarak, projesini tamamladıkları elektrikli otomobilin vergiler hariç 12 bin liradan satılabileceğini söyledi.

Araç, 2 kişilik olarak planlanıyor.



Etox markalı bir spor otomobilimiz olacakken proje durağan bir hal almıştı.
Son bilgilere göre, elektrikli ve 4 kişilik yeni bir Etox geliyor.İlk araçta motor konusunda sorunlar ortaya çıkmış bu konu, elektrikli yerli motora sahip bir araçla aşılacak gibi görünüyor. Zaten çoğu firma uluslararası bir markaya bağlı olduğundan , bu konuda hareket alanı kısıtlanıyor. 





Yerli üretim açısından en şanslı olanlardan biri; Karsan V1.

New York taksi ihalesinde finale kalan 3 otomobilden biri olan Bursalı Karsan, New York Car Classic Club'da görücüye çıktı. Karsan V1, ihaleyi alırsa Hollywood filmlerinde 10 yıl 'başrollerde' oynayacak..
Bu tanıtımla ilgili haberlerde bazı detaylar ortaya çıkmaya başladı. Engelliler tarafından beğenilen bir araç oldu, Karsan V1. İhale süreci devam ettiğinden olumsuz tepkiler olmaması için Bruce Willis'in film teklifi istemeyerek reddilmiş.
Prototip için 20 ( harcanmış), üretim içinse 200 milyon dolar harcanacak.
TAYSAD destek olurken OSD'den ses yok!
Tasarım aşamasında Pininfarina ile de yolları kesişmiş.
İhale olumsuz sonuçlansa bile üretim olacak.
ABD'de üretim olursa motor Chrysler markalı olacak ve Brooklyn'de Türkiye'den gönderilen parçalarla montaj üretimi gerçekleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..