Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

OTO GÜNDEM, ONUK CARS, TOYOTA ACTiV, BMC, PORSCHE ve ASTON MARTİN

Yeni bir haftaya ve aya yine otomobille başlıyoruz.Otomobil ve otomotivin  gündemdeki yeri, Ekim, Kasım ayındaki Auto Show Fuarı'yla beraber  yükselişe geçti. Otomobil ve ticari araç satışlarının tarihin en yüksek rakamını görmesinden sonra çeşitli lansmanlar derken '' yerli  markaya sahip otomobil üretilmeli '' konusuyla  otomobil, gündemi işgal etmeye devam ediyor.Otomobil konusu, ana sayfa olduğu kadar özellikle ekonomi sayfalarının da ilk konusu..





Yerli otomobil konusuyla ilgili olarak hemen Onuk Cars'ın bilgisini aktaralım;
ONUK S56, 2011 yılının ikinci yarısında  bir aksilik olmazsa satışa sunulacak. 
2010 IDW Tasarım Fuarı'nda sergilenen otomobillerin iyileştirmeler ve üretim hazırlıkları, satışa sunulmasını biraz geciktirmiş durumda..Haberin kaynağı Onuk Cars.

Otomobilin gündemindeki konulara bir göz atalım.
Toyota Türkiye'nin,  isteklerinden biri olan Doblo tarzı ticari araç üretimini karşılamak maksadıyla Adapazarı'nda Toyota Verso'nun van versiyonu; Toyota Verso Activ, üretilerek pazara sunuldu. Daha önce benzer bir girişimi; Hyundai, Matrix için yapmıştı.
İstenilen başarı yakalanacak mı yada Doblo tarzı bir araç mı olması gerekiyor bunu satış rakamları belirleyecek. Aslında Japon markaları otomobilin her sınıfında ve en çok farklı modelleri üreten firmalar.Ancak Doblo, Kango tarzı pek araç yok. 
Ancak Renault - Nissan Grubu, Kango'yu Nissan markasıylada satıyor.
Verso Activ, 1.6 ve 2.0 litrelik motorlarla, 700 kg taşıma kapasitesi ve 36.500 TL'den başlayan fiyatlarla alıcılara ulaşıyor.




Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün
Renault, Ford ve Fiat'ın yeni yatırımlarının yanında Toyota ve Hyundai firmalarının üretim  sayılarını arttırmak istediklerini açıklarken Otomotiv Sanayi Derneği OSD üyeleri ise yerli otomobil üretimiyle ilgili rapor hazırlayacaklar.

Şükrü Kızılot'un,  bir yazısından bazı önemli detaylar;
Dünyanın en pahallı benzini Türkiye'de , en ucuzu Venezuela'da.
 5 yıl öncede en ucuz benzin Venezuela'daydı.Türkiye ürettiği benzin yarısını tüketemediğinden 1 TL'ye yurt dışına satıyor.Yurt içine de 3.96 TL'den veriyor.
Yazının kaynağı burada.

500'ün üzerinde otobüs ihraç eden BMC, 2010yılında ar-ge'ye 60 milyon TL harcamış.

6 ve 7 vitesli seçeneklere sahip Posche 911 Carrera GTS ile
  Türkiye'de sadece 2 adet  kontenjanı  olan Aston Martin V8 Vantage  N420  Special Edition satışa sunuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..