Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

OTOMOBiLLER HER PAZARTESİ NEREDE BULUŞUYOR?

Otomobilsiz bir hayat düşünebilir misiniz?
Cugnot'un imal ettiği  1769 model ilk otomobil ile  1886 model ilk patentli otomobil (Mercedes) den! önce otomobilsiz hayat düşünebilir-di..  Artık mümkün değil!
Otomobilin üretimi ve kullanılması   dışında otomobil konu olarakta son yıllarda ülkemiz gündeminde önemli bir yere sahip.
Yerli otomobil özellikle ...
İlk yerli olan Devrim Otomobilini ortaya çıkaranları da gururla
analım bu arada...
Otomobil basını da otomobilin yaygınlaşması ve gündemdeki ağırlığını hisstettirmesiyle gelişme içinde!
En azından otomobil dergilerinin tirajı ne kadar düşükse de artık her pazartesi gazetelerin bir otomobil sayfası oluyor. Olmayanlarda artık otomobil sayfası hazırlıyor.
 En son olarak Yurt Gazetesi'de her pazartesi bir sayfasını otomobillere ayırıyor.Bazı gazeteler ise Güneş, Sözcü  ( hem pazar hemde pazartesi)  gibi pazar günleri otomobil sayfalarını yayınlıyor. Zaman ve Habertürk, pazar günü yerine pazartesiyi tercih ediyor artık.
Sonbahar mevsimiyle beraber Paris ve İstanbul Otomobil Fuarları gerçekleştiği zaman ise bu sayfalar artarken etkinliklerde en üst seviyeye çıkacak..
Sarkozy'nin karşı çıkmasına rağmen Türkiye'de üretilmeye başlanan Clio 4  tanıtımı acil tasarruf! tedbirleri çerçevesinde kısıtlanıyor. Yani bayiler  tanıtımda var, 500 civarı basın mensubu yok!
Koskoca Renault bunu planlıyorsa  gerisini siz düşünün...
Maliyetleri kısıtlama adına bir çok model farklı markalarla yola çıkarken Fiat'ın  Sicilya'da kapattığı fabrikayı İtalya Chery bayisi olarak faaliyet gösteren DR Motor; Chery ile beraber Chery Türkiye distribütörü Mermerler Otomotiv'in desteğiyle alıyor...
Bu arada Adapazarı'nda Chery üretimi için çalışmalrın sürdürüldüğü beliritiliyor ama somut bir delil hala ortada yok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..