Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

FORD OTOSAN KOCAELi RALLiSİ 28-29 TEMMUZ'DA

Boğaziçi Rallisi'nin ardından sıra Kocaeli Rallisi'nde.Ralli, Kocaeli Otomobil Sporlar Kulübü (KOSDER) tarafından organize ediiyor.
Kocaeli Otomobil Sporlar Kulübü (KOSDER) 1975 yılında Mehmet Sadık EFE ve arkadaşları tarafından kurulmuştur.
Türkiye Turing Otomobil Kurumu FIA dan aldığı ülkedeki yüksek sportif yetkisini,1990 yılında Bakanlar Kurulu tarafından kurulan Türkiye Otomobil sporları Federasyonuna devrettikten sonra KOSDER, Federasyonun çatısı altında faaliyet gösteren sporda önemli bir kilometre taşı olmakla beraber bu spora katkı vermeye devam ediyor..
Kısa adı KOSDER olan Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen ve Türkiye Ralli Şampiyonası 6. ayağı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 28-29 Temmuz tarihlerinde
gerçekleştiriliyor.
11 yıldır olduğu gibi yine Ford Otosan ana sponsorluğunda Outlet Center İzmit ve Emex Otel katkıları ile organize edilecek olan yarış 2 gün boyunca büyük mücadelelere sahne olacak. 2  gün boyunca 12 özel etap geçecek ekeipler, toplamda 125 kilometresi özel etap olmak üzere 377,67 km. boyunca mücadele edecekler. Emex Otel’in ralli merkezi olarak kullanılacağı yarışa büyük bir katılım bekleniyor.
28 Temmuz Cumartesi günü saat 15:00’de Outlet Center İzmit’ten başlayacak rallinin ilk günü,  Ford, Fiesta  ve Otosan etaplarının ardından geçilecek olan Büyükşehir Belediyesi Seyirci Özel Etabı ile son bulacak. Otomobil severler Kocaeli Fuar Merkezi otoparkında özel olarak düzenlenen 2,80 km. uzunluğundaki seyirci özel etabında pilotların performanslarını yakından izleme şansı bulacaklar.
29 Temmuz Pazar sabah 09.30’dan itibaren yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipleri, zorlu bir mücadele bekliyor olacak. Sırası ile Fiesta, Ford, Transit,  ve Otosan etaplarını geçecek olan ekipler Kocaeli Fuar Merkezi Otoparkı’ndaki servis alanına gelerek araçlarının bakım ve ikmallerini gerçekleştirecekler. Ardından bu 4 etabı bir kez daha geçerek saat  18.19’den itibaren Outlet Center İzmit de finiş podyumuna ulaşacaklar.
Bu yarış öncesinde 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Pegasus Racing’den Luca Rossetti 92.4 puanla lider durumda yer alırken, onu 70.6 puanla Team 47 Motorsports’dan Volkan Işık ve  63 puanla Castrol Ford Team Türkiyeden Yağız Avcı takip ediyor. Takımlar Şampiyonası’nda ise Pegasus Racing’in liderliği devam ederken, Castrol Ford Team Türkiye ikinci ve Team 47 Motorsports üçüncü sırada yer alıyor.
KOSDER Başkanı Ceyhun Yalçın bu büyük organizasyon öncesinde; “Bu sezon Türkiye Ralli Şampiyonası büyük çekişmeye sahne oluyor. Biz de bu heyecana yakışan bir yarış organize etmek istedik ve tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bize destek veren başta ana sponsorumuz Ford Otosan olmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Outlet Center İzmit ve Emex Otel’e teşekkür ederiz.” açıklamasını yaptı..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..